sreda, 22. oktober 2014

Vesolje po moje


Veronika me zadnje čase postavlja pred velike izzive. Svojim prijateljem za rojstne dneve podarja moje voščilnice. Eden od njih je Tomi, njen bivši sošolec, velik ljubitelj Douglasa Adamsa in njegovega Štoparskega vodnika po galaksiji. Meni je bila zaupana naloga, da izdelam zanj čisto posebno voščilnico, z besedam: "Mami, ti to takoooo super narediš." In pospremljeno s pogledom, ki mu ne moreš reči ne. :-))

Ker je Štoparski vodnik po galaksiji tudi na seznamu mojih najljubših knjig, ideje za izdelavo voščilnice sploh ni bilo težko najti. Malo sem poguglala, da ne bi česa zamešala in se lotila dela. Upam, da mi Douglas Adams, kjerkoli že je, ne bo zameril, ker sem namesto številke 42 uporabila Tomijeva leta. :-))




Vesolje je sicer črno, ampak nekaj umetniške svobode mora biti.:-) Za izdelavo voščilnice sem se ponovno lotila mešane tehnike. Ozadje sem izdelala s temno in svetlo modro akrilno barvo, ki sem ju nanašala s silikonskim čopičem na akvarelni papir. Všeč mi je struktura, ki pri tem nastane. Zvezdice so izsekane iz papirja obdelanega z zlato in srebrno strukturno pasto. Nekaj zvezdic pa je tudi naštemplanih s štampiljkami  Najlepšega para in obrobljenih s črnim alkoholnim flomastrom. Pisava je moja. :-) Brisača, ki je obvezna oprema vsakega vesoljskega popotnika, je izrezana iz lovilca barv, obvezne opreme vsake gospodinje. :-) Nekaj naštemplanih modrih zvezdic se sramežljivo skriva tudi v notranjosti voščilnice. Tomi je bil nad voščilnico navdušen. 



Veronika pa se je lotila tudi "marketinga", to je prodaje mojih voščilnic. Jaz itak ne znam ničesar prodati in če me kdo prosi za voščilnico, jo rajši podarim, kot prodam.:-) Nasmešek in zahvala mi pomenita več, kot denar. Moja komercialistka, ki ima kup prijateljev, pa mi dela lepo reklamo. V soboto je prodala kar 6 voščilnic in izkupiček sem takoj investirala v nakup novih štampiljk. Da se mi denar slučajno ne zalepi v denarnico. :-))

Joj, da ne pozabim pokazati še enega naših eksotičnih sadežev! Kaki. Šest jih je. Drevo rodi prvič po parih letih cartanja.  Upam, da jim ta nenadna ohladitev ne bo preveč škodovala in da bodo dozoreli.


Lep pozdrav do naslednjič. :-)




23 komentarjev:

jasna varcakovic pravi ...

Definitivno trebas prodavati svoje karte, jer su originalne i ipak treba vremena da se naprave + materijal kosta. Na ovoj mi se dopada humoristicka nota ('don't panic')

Martina pravi ...

Hej, divna ti je ova čestitka. A što se tiče prodavanja i ja ju rađe poklonim nego prodam.:)Sva sreća što imaš poduzetnu kćer.:)
Lp, MArtina

Tina pravi ...

Ha, ha...Sonja...denar zalepi v denarnico?! To pa imam sedaj super nov izgovor :-) Ampak, joj...kaj si ti vse pričarala na voščilnico!!! Izjemna je in kar vidim, kako zelo je bil slavljenec navdušen.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Tudi meni je šlo na smeh, ko sem prebrala o zalepljenem denarju v denarnici.:)). Se pa strinjam s tvojo hčerko...ti to res narediš najbolje...kdo bi se namreč v tej naši galaksiji spomnil, da šal naredi kar iz papirnate brisače. Pri prodaji si pa tako uboga kot jaz,,,raje pet voščilnic zastonj, kot pa eno za denar...ja ampak tudi taki moramo živet, a ne. Voščilnica je res vesoljska in se ni za bat, da ne bo padlo še kakšno naročilo. čao

moi pravi ...

Dobro si se znašla in naredila prav posebno voščilnico. Prodaja svojih izdelkov tudi meni ne gre od rok, zato raje podarjam ;) (razen za dobrodelne namene, potem prodajo raje prepustim drugim ;)
Držim pesti za kaki ;)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Če pa res tako dobro narediš
krasno vesolje po tvoje
lp Tamara

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Fino, da se je Veronika lotila zadeve. Običajno je tako, da smo ustvarjalke za posel bolj leve :) Ta vesoljska voščilnica je spet izredno luštna. Vedno mi je všeč, ker toliko svojega vneseš vanje.

Zvonka pravi ...

Sonja ti pa res vedno kaj pogruntaš. V sto letih se ne bi domislila take brisače, vse si super zrihtala. In le pusti hčeri prodajati, bo več € za nove pripomočke, čeprav se ti krasno znajdeš tudi brez njih. Lp

Ne-Ja pravi ...

Sonja štoparski vodnik po galaksiji je tudi meni všečna knjiga - super si zadela tematiko in brisača je ZAKON!!!!!!!!!! Za to pa je podmladek da trži in spodbuja starše - saj ste nas tako učili, a ne :).

Metuljčica pravi ...

Vedno domiselno izvedeš izzive, ki so ti naloženi. Čudovita voščilnica. Včeraj sva bili s prijateljico na kavi in sva imeli ravno pogovor, kako ne znava nič prodati, a hkrati vzdihujeva nad lepimi ustvarjalnimi pripomočki.

Renata pravi ...

Lepa voščilnica, veliko svojega si vložila v njo. Lepo je imeti nekoga, ki skrbi za evrčke.

Klara pravi ...

Sonja, ti vedno tako lepo in s humorjem začiniš svoje objave. Res si faca. : ))
Čestitka pa je...ne svetovna ampak kar medplanetarna. Krasno si jo sestavila in moram reči, da imaš prav lepo pisavo. : )

Unknown pravi ...

ooo kolk si dobr nardila in pa kaki ocitno te bo presenetil:))) to bo sladkanje:))) ja pa se motoristično pohajkovanje moram pohvalit:)) huda sta 750km ja mal te pa je ta zadnja bolela hihihi ker je kr dolga :) in nora tura:)

Adrijana Knez pravi ...

Super voščilnica in prelepo ozadje.

Andreja pravi ...

Sonja, super tematsko voščilnico si izdelala ... te imam najraje!
mmm kaki je še en moj sadež :-)) Bravo!

Helena pravi ...

Sonja, kakšna enkratna voščilnica! Zanimive materiale si izbrala.
Pa kako fajn je, ker imaš komercialistko :)

Janja pravi ...

Danes si me spravila v smeh. Najprej z denarnico, nato še z lovilci barv. Jih moram nujno v bodoče hraniti :). Voščilnica je krasna. Lp

Hali pravi ...

Čudovita voščilnica in držim pesti za kaki. Pri mojem tastu in tašči je lani noro obrodil in po nekaj časa preživetem v kleti je bil enkraten ( čeprav sem vsega sama pojedla, ker drugim ni všeč )

Nena pravi ...

ja mame smo res univerzalne in vse znamo najboljše :)
super za komercialistko in držim pesti za kakije. mi smo letos na morju "rabutali" figo in kot kaže se je lepo prijela saj je od kar je doma naredila 5 novih listkov in smo jo že dali na toplo (za enkrat je to še možno ker je v tegelčku)

Danica pravi ...

Denar zalepil v denarnico hahahahahaha ta je pa ena najboljših kar sem jih prebrala v te dneh :) Super si tole izpeljala.
Za kak,i pa čestitke, da ste ga tako dobro ujčkali in zdaj rodi te lepe plodove, ki bodo zagotovo zelo sladki.
Lp Danica

Carmen S. pravi ...

Ich muß lachen liebe Sonja. :))) Nein, mit 26 jahren sollte man noch keine Panik vor dem Älter werden bekommen. Deine Karte hast Du ganz witzig gestaltet. Klasse!
Khaki Früchte wachsen bei uns leider nicht. Hoffentlich lässt Du sie Dir gut schmecken. :)

Liebe Grüße, Carmen

Unknown pravi ...

Fantastična je! :) Tole brisačko si super kreativno dodala :)

Hiška iz papirja pravi ...

Sonja, super voščilnica za ljubitelja štoparskega vodnika, sem ga brala pred leti in se zelo zabavala zraven :) Zelo kreativno si se lotila brisače, pa ozadje je krasno vesoljsko :)