nedelja, 22. junij 2014

2škatlici in 2Cellos

Mislim, da je hrčkanje lastnost, ki nam je v svetu ustvarjanja vsem skupna :-) Hrčka se vse, od škatlic, stekleničk, darilnega papirja, trakov... Moj dragi je že tako dobro osvojil tole mojo navado, da za vsako stvar, predno jo namerava vreči v smeti vpraša: "Rabiš?" :-)

Za tokratni izziv na Craft-alnici, kjer dekleta želijo videti škatlico, sem uporabila majhen delček iz moje nahrčkane zbirke: škatlico in prazno stekleničko od kreme.




Škatlico sem oblekla v natrgane koščke starega Dr.Romana. Upam, da mi tašča. kjerkoli že je, oprosti takšen divjaški napad na njeno priljubljeno literaturo :-) Ko se je lepilo posušilo, sem škatlico pobarvala z rumeno blazinico. Zvezdice na pokrovu so narejene s strukturno pasto in šablono, ki sem jo sama izdelala. Strukturno pasto sem tako dolgo gledala v Hoferju, da so jo znižali na 3€ :-) In sedaj že lep čas eksperimentiram, kaj vse še lahko ustvarim. Pacanje je itak moje najljubše opravilo :-). Tudi na borduri okrog škatlice sem uporabila za osnovo zlato strukturno pasto, zvezdice pa so naštancane. Štampiljko sem odtisnila na osnovo, ki je tudi narejena s strukturno pasto, nanešeno s silikonskim čopičem. Super izpade, ampak moram še malo trenirati :-) Svečnik pa je oblepljen z washi trakcem, okrog čajne svečke pa sem nasipala pesek, ki sva ga z dragim pred leti prinesla iz Sahare.

Škatlico prijavljam na naslednja izziva:
Craft-alnica: Izziv #110 Izdelajmo škatlico
Mavelu izziv meseca junija: Out of the box (strukturno pasto sem uporabila prvič, štampiljka pa je iz tgovinice Mavelu)

Ker smo ravno pri škatlicah, vam pokažem še embalažo, v kateri bodo v bodoče potovali moji štrikani mucki, obeski za ključe.




Škatlica je narejena s pomočjo šablone. Hitro in enostavno :-) Okrašena je bolj špartansko. Uporabila sem štampiljko Najlepšega para, zato jo tudi prijavljam v Tinino galerijo meseca junija - Najlepši par.

Za konec pa še malo kulture :-) Včeraj sva bila z dragim na koncertu 2Cellos. To pa je doživetje! Mladeniča, Luka Štulić in Stjepan Hauser, obvladata svoja inštrumenta v nulo. Bila sta sproščena, šalila sta se med seboj in s publiko. Ob spremljavi violončel smo peli (se drli) znane rokerske komade, ki sta jih sama priredila. Bilo je res prijetno in sproščeno, saj je bil koncert v sklopu Soboških dnevov v Murski Soboti  pod jasnim nebom najkrajše noči v letu. Glede na to, da sta mladeniča svetovno znani zvezdi, da koncertirata v največjih koncertnih dvoranah po svetu, sta tudi včerajšnji nastop pod milim nebom in za nekoncertno publiko  izpeljala profesionalno in vrhunsko.






Na linku Soboški dnevi 2014 si lahko ogledate malo boljše posnetke, kot so moji :-)

Lep pozdrav do naslednjič :-)




27 komentarjev:

vilinke pravi ...

Tvoje packanje me vedno navduši ;) Super si se znašla in malo počistila zalogo ;)

Unknown pravi ...

Zelo lepo :)

Unknown pravi ...

Very nice. I lvoe it much

jasna varcakovic pravi ...

Fino proveden vikend; malo kreativnosti, malo zabave. Volila bih cuti te celiste , za koje znam da su cak bili na Oprah show-u.

Martina pravi ...

Odlična ideja za reciklažu. Super si to napravila. A pijesak imam i ja ,samo što nisam ja bila u sahari već prijatelji pa su mi malo donijeli..:)I sto stoji svijeća u njemu.:)
LP, Martina

Mojca pravi ...

Krasna reciklaža in lušne vrečke za mucke.
Lp, Mojca

Ne-Ja pravi ...

Tvoja reciklaža mi je zelo všečna ideja. Jaz tele šalčke od krem porabim za ostanke pri izsekavnju ali pa napol narejenih okraskov, na svečko pa res še nisem pomislila :). Fenomenalno darilce, kar pa se tiče koncerta ti pa močno zavidam. Lovim njun koncert ma mi še ni uspelo ga najti tako da bi mi krajevno in časovno ustrezalo :( - srečnica :)

helena pravi ...

Super reciklaža! Vidim, da imaš tisto "žilico", da se nič ne vrže stran. Tudi mucki so prav prijetno zapakirani,koncert ti pa prav močno zavidam. Ampak 1x bom tudi jaz med srečnicami.... upam..:):)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Uh, spet se je dogajalo pri tebi. Hrčkanje ....kaj je to??? ojej, a ti tudi - zgleda, da je to kar šport vseh ustvarjalk. Škatlice spravljam, praznih posod od krem pa ne - še to se mi manjka, čeprav moram priznati, da tvoja ideja pa ni tako švoh. Ne...ne smem, ker nimam več prostora. Se mi pa dopade še ena tvoja.... toliko časa gledaš izdelek v trgovini, da ga pocenijo.... to bom pa probala in sporočim, če mi bo uspelo...punce bomo navalile na to idejo.
Škatlice ...sem že omenila, da si jo dobro sfrizirala, embalaži za mucke pa tudi nič ne fali .
Kot pravijo Vilinke - tole packanje ti res gre od rok in z njim vedno navdušiš. Za koncert ti pa zavidam ... fanta res zažigata, stručkota na svojih glazbilih, pa še dobro zgledata....a ne? čao

Vladuška pravi ...

Jaz moram priznati, da me je ta hrckasta evforija ze malo minila oz. bolje receno, sem se zdisciplinirala :) Enostavno je tako, da ce zelim ohranit red v ustvarjalnici, ne morem vsega sparat in tako sedaj marsikaj vrzem vstran in moram priznati, tudi pogresam ne kasneje tega. Se pocutim kar lazjo, da tega vec ne pocnem :))) Ampak drugace pa mi je ta obcutek dobro poznan :) Ti si super reciklirala tole skatlo in kozarcek od kreme. In ce hrckas in nato uporabis je super. Moj problem je namrec bil, da potem nisem nic reciklirala :)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

O la la to pa je škatljica, darilce, pa škatljica in prekrasen muc-ter glasba za dušo.
Super Sonja
lep večer še naprej
Tamara

Simona pravi ...

Super darilce je nastalo. In ideja, da si škatlico oblepila kar z dr. romanom. Madonca smo jih brali. Moja prva mladostniška "pogrošna" literatura. Veš kako sem trpela s kako ubogo nesrečno zaljubljeno medicinsko sestro ... :o) Embalaža za mucke pa je prav ljubka, kot vsebina, ki bo šla vanjo.

Unknown pravi ...

ti si carica reciklarica:))) vse ponucaš :) lepo si ustvarila :) mucki zmagovalci , škatlice pa tudi:))) koncert špica:)

Adrijana Knez pravi ...

Sonja super si reciklirala škatlici. Nič kaj ne hrčkam, ker imam premalo prostora...hhhhmmmm....al nas je pa že preveč??? In ko bosta una dva lepotca pri nas igrala, se koncerta zagotovo udeležim. Blog nagaja...zato malo bolj pozni komentar :(...lp, Jana

Andreja pravi ...

Lepo si reciklirala škatlico! In tudi tista druga je lepo narejena in zelo uporabna :-))
Hvala, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici ... Srečno!

Sandra Pecić pravi ...

Odlično i originalno pakovanje... A koncert...eh, uzdišem. Verujem da je bilo ludo ;)

Tina pravi ...

Sonja...pri tebi je pa res vedno tako močno čutiti tvoje veselje in `živost`, da je kar veselje!!!! In seveda se potem to super lepo odraža na tvojih krasnih izdelkih!

Janja pravi ...

Lepo preobleko si naredila za škatlico. Mucki imajo odslej čudovite vrečke :).
Hvala, ker si se nam pridružila na 110. izzivu CRAFT-alnice. Lp

Trenutki kreativnosti pravi ...

Sonja, tudi jaz hrčkam :). Super si oblekla škatlico in naredila čudovite vrečke za mucke. Na koncert pa žal nisem uspela priti... Drugič.
Hvala, ker si se nam pridružila na junijskem izzivu Out of the box. Srečno!
Pozdravček, Tina

Unknown pravi ...

Zelo luštne vrečke za mucke:)

Metuljčica pravi ...

Čez sedem let vse prav pride pravijo.........Lepa škatlica, te vrečke in mucki pa so enkratni. Bi se pa pridružila Tini, takšna pozitivka se zdiš in to podpiram................

Biljana pravi ...

O,super škatlica....hrčkanje,hja....brez tega ne gre:)

Renata pravi ...

Si mi dala idejo, imam nekaj škatlic od kremic. Fanta sta res fantastična, padel je tudi rekord obiskovalcev, ki smo ju prišli poslušat.

Keti's Projects pravi ...

Hrčkanje je tudi pri meni prisotno. Ko je pa tolk fino, ko kaj recikliraš in ti ni treba vsega materiala kupit. Super je tudi embalaža za obeske ;-) Kjut!

Sapfina pravi ...

Kako lepo si to nahrčkala! Super! Pa vrečice so tudi krasna ideja za štrikane mucke.
Pozdravček, B.

Goga pravi ...

Zelo lepo si reciklirala, tudi embalaža za mucice je fenomenalna, nič špartanska.

Hvala, da si z nami in srečno pri 110. izzivu Craft-alnice, pozdravček Lili

Marina pravi ...

Čudoviti škatlici si naredila in všeč mi je, da si vmes tudi reciklirala :) Strukturna pasta je pa itq najboljša :) Več ko jo uporabljaš bolj ti pride h srcu :) Hvala ker sodeluješ na našem mesečnem izzivu na Mavelu.com :) Pozdravček,