torek, 2. april 2013

Voščilnica in pecivo

Ponovno mi je uspelo, da lovim zadnje trenutke za prijavo na izziv :-) Ampak tokrat zaradi tega, ker sem želela, da slavljenka vidi voščilnico prej v živo, kot na blogu. Izziv Vintage na Caft-alnici mi je spet dal vetra. Moje sive celice so se pregrevale. Na koncu pa je izpadlo tako, da se bom tokrat na Craft-alnici grebla z dvema izdelkoma :-)

Prijateljica je včeraj, 1.aprila, slavila svojih prvih 40 let. Sama zase pravi, da je prvoaprilska šala in da njen tata še danes ne ve, če je dobil hčerko ali sina :-) Ker rada potuje in po svetu vlači tudi svojega dragega in oba mala otroka, sem se odločila, da ji pripravim nekaj v stilu potovanja. Nastala je tale samostoječa voščilnica.




Vintage zemljevid sveta sem našla na netu. Enkrat sem ga že uporabila. Tudi kovček je sprintan, prilepljen na debelejši karton in s 3D blazinicami pritrjen na zemljevid. Nalepke z imeni krajev sem pa naredila sama. Tudi številko sem sama oblikovala in izrezala.

Torej, draga Sandra, naj ti bo tudi s štirimi križi tako lepo, ali pa še lepše, kot do sedaj :-)

Voščilnico prijavljam na:
CRAFT-alnica: Izziv #78 - Vintage
Izazovi i slatkiši: Deveti izazov - Slobodna tema

Imam pa še en recept za vas. V slikah :-) Zelo preprost in po ocenah mojih sladkosnedcev, zelo okusen. Vedno sem rada gledala pod prste svoji babici. In tale recept je njen, tudi vintage :-) Je pa super ideja posebno za čas po praznikih, saj je pravzaprav tole "reciklirana" sladica iz ostankov. Imenuje se Kruhov narastek. Točno stehtanih sestavin tukaj ni. Uporabim pač vse, kar ostane. Edina pripomba mojih mojstrov za uničevanje sladic je ta, da čokolade ni nikdar preveč :-)

Sestavine (približno):
- 3-4 žemljice (stare 3 dni)
- 3/4 litra mleka
- 2-3 dcl kisle smetane
- 1 jajce
- žlica sladkorja
- rozine
- jedilna čokolada

Postopek:
Žemljice narežemo na kolobarje in jih prelijemo z vrelim mlekom. Počakamo, da se pošteno prepojijo in ohladijo. Pekač namažemo z margarino. Zmešamo smetano, jajce in žlico sladkorja. V pekač naložimo eno plast žemljic. Prelijemo s smetano, potrosimo z rozinami in po celem narežemo čokolado. Postopek ponavljamo tako dolgo, koliko imamo sestavin. Zadnjo plast žemljic prelijemo s smetano in z mlekom, če ga je kaj ostalo v skledi. Pečemo približno pol ure pri 200 stopinj, oziroma dokler ni po vrhu zlato zapečeno.


 
 
Na žalost mi ni uspelo pofotkati pečene sladice. Ko jo namreč dam na mizo in se vrnem s fotoaparatom, vsakič najdem takšno sceno...

Lep pozdrav do naslednjič :-)






24 komentarjev:

Katja - Viva la vida blog pravi ...

O kolk luštna čestitka:):) prov potepuška:):)
pecivo pa preprosto ampak zgleda zakon:)diši:)

Ustvarjalne sanje pravi ...

lepa vintage tematska voščinica,še lepši in boljši pa "cimplet" na spodnji sliki,hvala za recept,ga bom sprobala,slastno izgleda,lp

Danica pravi ...

Poznam kruhov narastek, moja mama ga je velikokrat pekla. To je tako dobro. Čudovito voščilnico si naredila. Potovanje in rože, kaj bi si človek lepšega še zaželel:) Lepo.

Vladuška pravi ...

Fina in okusna vinate objava :) Odlicno si se znasla pri cestitki in prijateljica bo zagotovo zelo vesela.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čudovita voščilnica in tudi jaz bi en košček sedaj ob kavi peciva.
Lep dan Tamara

Trenutki kreativnosti pravi ...

Joj krasna voščilnica. Všeč mi je ideja in oblika. Na koncu si pa še prste obliznem... :). Lp

Klara pravi ...

Super ideja tale zemljevid in na sploh lepa voščilnica!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

iii,kako krasno. tale recept pa moram definitivno sprobat. predvsem zato,ker ne zgleda tako zelo težko.
voščilnica pa je tudi krasna, te zamika, da bi vzel v roke kufer in malček odpotoval ;)

MOJCA pravi ...

Dobro da ni potrebno izdelkov poslati na izzive. Tvoj izgleda tako okusen (sploh takim, ki že z očmi pojemo sladice), da ga ne bi ostalo nič za v kuverto. Bom pa definitivno poskusila.
Čestitka je pa specialna. čao

Janja pravi ...

Joj kar ne vem kje naj začnem :)) voščilnica ali pecivo. Zelo všeč mi je oboje :). Lp

Cardarian pravi ...

Zelo lepa voščilnica in mhmmmmmm si mi naredila take lušte s tem pecivom da ga bom danes kar spekla!
Lep pozdravček,
Cardarian

Klara pravi ...

Čestitka ti je super uspela...pecivo bo pa treba probati...itak vedno ostane kaj kruha. ;))

Anonimni pravi ...

prslatka je čestitka, a prijateljica je bila sigurno presretna. .a sto se tice peciva-kolača, to je i jedan od mojih favorita. .
Lp, Sonja.

Kefa pravi ...

ne vem, kaj je lepše, prvi ali drugi izdelek... :)
super je :)

lp

Simona pravi ...

Voščilnica je prekrasna in hvala za recept. Takšne preiskušene imam najraje.

Sandra Pecić pravi ...

Joj,ta prvoaprilska šala je baš,baš...:))Haha,trebalo je da sa sobom poneseš i posudu sa poslasticom kad si krenula za aparat;))

Andreja pravi ...

Ja, prav oboje izgleda čudovito!
Voščilnice pa bo prejemnica zelo vesela; krasna je :-))

Goga pravi ...

Krasna objava. Potepanje in sladkanje, kdo bi hotel še več :).Zelo lepo si se znašla z voščilnico za prijateljičino okroglo. Prav je tudi, da jo je videla najprej v živo, saj je bila namenjena le njej.

Pozdravček od Lili

Tina pravi ...

Zelo simpatična voščilnica in sladica izgleda slastna. Hvala za recept.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Zelo domiselno in lepo voščilnico si naredila! Kje si imela pa tokrat fotografa, da si fotoaparat sama iskala :))
Luštna objava :)

oldpunca pravi ...

Fotograf je bil pri mizi, z vilico pripravljeno na start, tako kot ostali sladkosnedneži :-)

Anonimni pravi ...

Zelo lepa voščilnica. Peciva so pa tako zakon! In skorajda prazna posoda prepričljivo pove, da je bilo odlično! ;)

Pozdravček,
Barbara

Anonimni pravi ...

Naj povem zgodbo o tej čudoviti voščilnici. V moje roke je prišla šele včeraj! Kje se je potepala, ne vem. Je šla malo naokrog, kot se za takšno voščilnico spodobi :)) ... in našla pot domov.
Hvala Sonja.

Sandra

PS: ... in ker imam manjša otroka (beri: višek cajta = 0), čestitke prej nisem videla :)

Vanja pravi ...

Divna cestitka!

Hvala ti sto si ucestvovala u izazovu!

Vanja