torek, 02. april 2013

Voščilnica in pecivo

Ponovno mi je uspelo, da lovim zadnje trenutke za prijavo na izziv :-) Ampak tokrat zaradi tega, ker sem želela, da slavljenka vidi voščilnico prej v živo, kot na blogu. Izziv Vintage na Caft-alnici mi je spet dal vetra. Moje sive celice so se pregrevale. Na koncu pa je izpadlo tako, da se bom tokrat na Craft-alnici grebla z dvema izdelkoma :-)

Prijateljica je včeraj, 1.aprila, slavila svojih prvih 40 let. Sama zase pravi, da je prvoaprilska šala in da njen tata še danes ne ve, če je dobil hčerko ali sina :-) Ker rada potuje in po svetu vlači tudi svojega dragega in oba mala otroka, sem se odločila, da ji pripravim nekaj v stilu potovanja. Nastala je tale samostoječa voščilnica.




Vintage zemljevid sveta sem našla na netu. Enkrat sem ga že uporabila. Tudi kovček je sprintan, prilepljen na debelejši karton in s 3D blazinicami pritrjen na zemljevid. Nalepke z imeni krajev sem pa naredila sama. Tudi številko sem sama oblikovala in izrezala.

Torej, draga Sandra, naj ti bo tudi s štirimi križi tako lepo, ali pa še lepše, kot do sedaj :-)

Voščilnico prijavljam na:
CRAFT-alnica: Izziv #78 - Vintage
Izazovi i slatkiši: Deveti izazov - Slobodna tema

Imam pa še en recept za vas. V slikah :-) Zelo preprost in po ocenah mojih sladkosnedcev, zelo okusen. Vedno sem rada gledala pod prste svoji babici. In tale recept je njen, tudi vintage :-) Je pa super ideja posebno za čas po praznikih, saj je pravzaprav tole "reciklirana" sladica iz ostankov. Imenuje se Kruhov narastek. Točno stehtanih sestavin tukaj ni. Uporabim pač vse, kar ostane. Edina pripomba mojih mojstrov za uničevanje sladic je ta, da čokolade ni nikdar preveč :-)

Sestavine (približno):
- 3-4 žemljice (stare 3 dni)
- 3/4 litra mleka
- 2-3 dcl kisle smetane
- 1 jajce
- žlica sladkorja
- rozine
- jedilna čokolada

Postopek:
Žemljice narežemo na kolobarje in jih prelijemo z vrelim mlekom. Počakamo, da se pošteno prepojijo in ohladijo. Pekač namažemo z margarino. Zmešamo smetano, jajce in žlico sladkorja. V pekač naložimo eno plast žemljic. Prelijemo s smetano, potrosimo z rozinami in po celem narežemo čokolado. Postopek ponavljamo tako dolgo, koliko imamo sestavin. Zadnjo plast žemljic prelijemo s smetano in z mlekom, če ga je kaj ostalo v skledi. Pečemo približno pol ure pri 200 stopinj, oziroma dokler ni po vrhu zlato zapečeno.


 
 
Na žalost mi ni uspelo pofotkati pečene sladice. Ko jo namreč dam na mizo in se vrnem s fotoaparatom, vsakič najdem takšno sceno...

Lep pozdrav do naslednjič :-)






24 komentarjev:

  1. O kolk luštna čestitka:):) prov potepuška:):)
    pecivo pa preprosto ampak zgleda zakon:)diši:)

    OdgovoriIzbriši
  2. lepa vintage tematska voščinica,še lepši in boljši pa "cimplet" na spodnji sliki,hvala za recept,ga bom sprobala,slastno izgleda,lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Poznam kruhov narastek, moja mama ga je velikokrat pekla. To je tako dobro. Čudovito voščilnico si naredila. Potovanje in rože, kaj bi si človek lepšega še zaželel:) Lepo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Fina in okusna vinate objava :) Odlicno si se znasla pri cestitki in prijateljica bo zagotovo zelo vesela.

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudovita voščilnica in tudi jaz bi en košček sedaj ob kavi peciva.
    Lep dan Tamara

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj krasna voščilnica. Všeč mi je ideja in oblika. Na koncu si pa še prste obliznem... :). Lp

    OdgovoriIzbriši
  7. Super ideja tale zemljevid in na sploh lepa voščilnica!

    OdgovoriIzbriši
  8. iii,kako krasno. tale recept pa moram definitivno sprobat. predvsem zato,ker ne zgleda tako zelo težko.
    voščilnica pa je tudi krasna, te zamika, da bi vzel v roke kufer in malček odpotoval ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Dobro da ni potrebno izdelkov poslati na izzive. Tvoj izgleda tako okusen (sploh takim, ki že z očmi pojemo sladice), da ga ne bi ostalo nič za v kuverto. Bom pa definitivno poskusila.
    Čestitka je pa specialna. čao

    OdgovoriIzbriši
  10. Joj kar ne vem kje naj začnem :)) voščilnica ali pecivo. Zelo všeč mi je oboje :). Lp

    OdgovoriIzbriši
  11. Zelo lepa voščilnica in mhmmmmmm si mi naredila take lušte s tem pecivom da ga bom danes kar spekla!
    Lep pozdravček,
    Cardarian

    OdgovoriIzbriši
  12. Čestitka ti je super uspela...pecivo bo pa treba probati...itak vedno ostane kaj kruha. ;))

    OdgovoriIzbriši
  13. prslatka je čestitka, a prijateljica je bila sigurno presretna. .a sto se tice peciva-kolača, to je i jedan od mojih favorita. .
    Lp, Sonja.

    OdgovoriIzbriši
  14. ne vem, kaj je lepše, prvi ali drugi izdelek... :)
    super je :)

    lp

    OdgovoriIzbriši
  15. Voščilnica je prekrasna in hvala za recept. Takšne preiskušene imam najraje.

    OdgovoriIzbriši
  16. Joj,ta prvoaprilska šala je baš,baš...:))Haha,trebalo je da sa sobom poneseš i posudu sa poslasticom kad si krenula za aparat;))

    OdgovoriIzbriši
  17. Ja, prav oboje izgleda čudovito!
    Voščilnice pa bo prejemnica zelo vesela; krasna je :-))

    OdgovoriIzbriši
  18. Krasna objava. Potepanje in sladkanje, kdo bi hotel še več :).Zelo lepo si se znašla z voščilnico za prijateljičino okroglo. Prav je tudi, da jo je videla najprej v živo, saj je bila namenjena le njej.

    Pozdravček od Lili

    OdgovoriIzbriši
  19. Zelo simpatična voščilnica in sladica izgleda slastna. Hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši
  20. Zelo domiselno in lepo voščilnico si naredila! Kje si imela pa tokrat fotografa, da si fotoaparat sama iskala :))
    Luštna objava :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fotograf je bil pri mizi, z vilico pripravljeno na start, tako kot ostali sladkosnedneži :-)

      Izbriši
  21. Zelo lepa voščilnica. Peciva so pa tako zakon! In skorajda prazna posoda prepričljivo pove, da je bilo odlično! ;)

    Pozdravček,
    Barbara

    OdgovoriIzbriši
  22. Naj povem zgodbo o tej čudoviti voščilnici. V moje roke je prišla šele včeraj! Kje se je potepala, ne vem. Je šla malo naokrog, kot se za takšno voščilnico spodobi :)) ... in našla pot domov.
    Hvala Sonja.

    Sandra

    PS: ... in ker imam manjša otroka (beri: višek cajta = 0), čestitke prej nisem videla :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Divna cestitka!

    Hvala ti sto si ucestvovala u izazovu!

    Vanja

    OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!