petek, 18. oktober 2019

Twofer Challenge v MŠPU

Srečo imam, da lahko tako doma kot v službi zaposlim svoje možgane 100%. V službi sem namreč  dobila čisto novo verzijo programa Microsoft Project. Teden dni sem se "zabavala", da sem pogruntala nekaj fint, ki jih v moji prastari verziji ni bilo. Sedaj gre kot namazano. :-) Včeraj pa me je klicala Veronika, češ da potrebuje voščilnico za rojstni dan leto dni starega fantka. Celo popoldne sem imela kaj delati, saj sem želela narediti nekaj drugačnega. Ko uporabljam stare ideje, je izdelava voščilnice mala malica. Ampak tega ne počnem rada. Čeprav je pri novih idejh najbolj na udaru koš za smeti, mi je vseeno ljubše preizkušati nekaj novega. No, nekaj novega pa je vsak mesec Twofer izziv, ki me zaposli za lep čas. Ko iščem ideje, pregledam vse ustvarjalne pripomočke in običajno najdem nekaj, za kar sploh ne vem, da obstaja v mojem brlogecu. :-) Otroška voščilnica pride na vrsto za objavo naslednjič, danes pa vam pokažem moj sladki Twofer. Oktoberska naloga so namreč slaščice. :-)

 

Ker imam od mojega najljubšega Najlepšega para samo mini-mini mafine na temo slaščic, sem naredila inventuro ustvarjalnih pripomočkov in našla štampiljko s krožnikom slaščic, mafinov in pit, ki jo imam že 100 let, pa je sploh še nisem vzela iz ovoja. :-) Tako se je prijela na podlago, da sem se bala, da jo strgam, ko sem jo želela uporabiti. Na srečo je precej trpežna, odtis pa popoln. :-)
 


Ustvarila sem praznično voščilnico in vzpodbudnico, v duhu rožnatega oktobra, meseca osveščanja o raku dojk. Slaščice sem barvala z navadnimi lesenimi barvicami. Prvič po dolgem času brez vode. :-) Proti pričakovanju sem bila zadovoljna s končnim rezultatom.

Krožnik s slaščicami prijavljam na Twofer Card Challenge #21: Sweets

Pri praznični voščilnici sem se pozabavala s suhim in vročim embosiranjem z rezalno šablono, kot nam je v tretji učni uri MŠPU pokazala učiteljica Vladka. :-) Če se vam zdi, da je oval malo po strani, se moram popolnoma strinjati z vami. :-) Ciljanje na sredino papirja z rezalno šablono namazano z lepilno blazinico v trepetajoči roki ni enostavno opravilo. :-) Še sreča, da mi vse skupaj ni padlo na tla... Ko sem odtis posipala z zlatim embosirnim praškom in zapekla, sem zavriskala od veselja, kako lep efekt je nastal. :-)

V sredino ovala sem odtisnila štampiljko, jo pobarvala, dodala napis in zalepila na osnovo.

Voščilnico odlagam na poličko MŠPU sedma sezona, tretja naloga: Embosiranje z rezalnimi šablonami,
in v oktobersko galerijo Najlepšega para (pravokotniki s šivi, kreativni ovali, praznična voščila)

Rozika ni zahtevala posebni efektov. :-) Samo malo amaterskega senčenja okoli odtisa pobarvanega z lesenimi barvicami in roza tekočih perl za srček in bonbončke na slaščicah. Osnova, napis in roza pentlja so od Najlepšega para.

Prijavljam jo na naslednja izziva:
- Craftalnica: Izziv #246 : Europa Donna
- Time Out Challenges: Challenge #146: ENCOURINGING


Lep pozdrav do naslednjič. :-)




20 komentarjev:

Darnell pravi ...

Your cake tiers of delicate cupcakes reminds me of tea time in England, Sonja! They look so delicious and both your designs are really lovely! All the stitching elements add so much interest! Thank you so much for playing in Twofer Card Challenge #21! Good luck with work!! Hugs, Darnell

Helena pravi ...

Tako sladka objava, da mi je kar cuker padel :)
Ja, včasih sploh ne vemo, kaj s skriva po naših predalih in je fajn kakšen izziv, da najdemo pozabljene stvari :)

Klara pravi ...

Si predstavljam, da te je skrivna najdba navdušila in da boš vikend preživela ob odkrivanju skrivnosti v predalih:D... Krasni sta obe!

Tina pravi ...

Sonja, ja tisto polaganje je res najtežji del :-)))). Rezultat pa je tako vrhunski, da sem malo zavriskala tudi jaz :-)!!!

Vladuška pravi ...

Sonja, rezultat je odličen. Navdušena sem. In verjemi mi, vsakič se roka malo manj trese :)))

Ne-Ja pravi ...

Danes ima dan ko sanjam "cuker" in potem naletim še na tvojo objavo... NJAMI in samo pe to napišem potem pa izropam Miji slddkariej :P. V glavnem- tale paden slaščic je vrhunski, pe bolj pa emossiran efekt. Sedi 5 za super opravljeno domačo nalogo in sladki Twofer :).

Hali pravi ...

uauu kako krasno, vsaka zase je nekaj posebnega. Super, da si končno odprla štampiljko, no se oglašam jaz, ki imam kar nekaj še zapakiranih stvari po škatlah... bo treba spet malce čistke narediti...lep vikend!

Stephanie Lanzalotto pravi ...

What a lovely duo of cards. Love those sweet treats that are colored so beautifully. Thanks for joining us at Time Out.

sandie pravi ...

well these cards are gorgoeus and sweet! Fab colouring in crayons for your Time Out card and such gorgoeus frames you used. We are so pleased you joined us at Time Out

moi pravi ...

Bravo za obe.

Moje drobtinice23 pravi ...

Sonja, obe voščilnici sta FANTASTIČNI! Tvoje suho in toplotno embosiranje je vrhunsko narejeno.
♥♥♥

Valerija pravi ...

Čudoviti sta. Krasen motiv in res mi je všeč tvoje embosiranje.

Leslie Miller pravi ...

Prettiest treat tier! Very feminine and sweet. Each card is beautifully colored and designed. Thank you so much for joining us at Twofer!

Cat Craig pravi ...

Lovely and delicate dessert stands, you treats are definitely sweet. Love the soft colors and feminine feel to these cards. Thanks for playing along at Twofer Card Challenge.

Keti's Projects pravi ...

Luštni sladki pregrehi si ustvarila. Sem se prav zabavala ob prebiranju tvojih dogodivščin.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Sonja ustvarjalna, kreativna kot vedno. Super si tole pripravila.
Lep pozdrav

Tina Z. pravi ...

Krasno tole embosiranje s šablono in pa sladko, sladko...

Goga pravi ...

Pa ti veš, da sem jaz na dieti?? Tele sladkarije mi cedijo sline. Ampak so pa lepe, kako bi bile šele okusne??
Hvala, da si dobrodelna z nami v Craft-alnici. Lp

Andreja pravi ...

Čudovito in sladko rožnato voščilnico si naredila :-)) Lepo si jo sestavila.
Vesela sem, da si se nam pridružila v CRAFTalnici in da si dobrodelna! ❤️ Hvala ❤️

Renata pravi ...

Uspelo ti je v nulo. Obe sta krasni.