nedelja, 12. maj 2019

Vse po starem

Dober teden je že, kar sva z dragim nazaj z dopusta na morju. Krasno je bilo. Napolnila sva baterije z branjem knjig, ležanjem na plaži in hojo v hribe. Vsega je bilo dovolj, le prehitro je minilo. O dopustu bomo še govorili, najprej pa vam pokažem, kaj je v tem tednu nastalo v brlogecu.

Spet me je navdušila nova tehnika. Ustvarjala sem z otroškimi vlažnimi robčki, ki jih običajno uporabljam za čiščenje štampiljk in rok. Navodila sem našla na blogu CAS Mix Up Card Challenge. Ni ostalo samo pri enem načinu. Verjamem, da je tega še več, ampak za prvič bodo trije različni načini uporabe vlažnih robčkov čisto dovolj. :-)

Za spodnjo voščilnico sem uporabila foto papir. Nanj sem s smušingom nanesla tri različne barve distress oxidov, ki sem jih sproti sušila z grelno napravo. Na ozadje sem z distress oxid blazinico odtisnila štampiljko, pustila vse skupaj čez noč, da se je posušilo, potem pa z vlažnim robčkom odstranila odvečno barvo. Voščilnica ima zelo lep lesk, kot bi bila fotografija. Sprva je bila namenjena za vajo, potem mi je bilo pa vse skupaj tako všeč, da sem jo dokončala. :-) S kreativnim  ovalom od Najlepšega para sem izrezala sredino in jo podložila z moss gumo, odtisnila voščilo in dodala še nekaj belih tekočih perlic. 





Voščilnico prijavljam na izziv Ko me inspirira #72: Privzdignjen srednji del
Tina, Vladka in Metuljčica so me navdušile z njihovimi čudovitimi izdelki. :-)

Spodnji vzorec sem izdelala s svojo blazinico za odtiskovanje. Uporabila sem štampiljki marjetic Najlepšega para, ki sta že malo starejšega datuma. Ju pa vedno znova z veseljem vzamem v roke. :-) 



Iz osnove sem izrezala oval in nanj odtisnila voščilo. Okvir ovala je izrezan iz moss gume. Pikapolonica se je kar sama ponudila, da poživi voščilnico. :-)

Voščilnico prijavljam na izziva:
- CAS Mix Up Card Challenge May (baby wipe, die cutting, stamping, moss gum, water coloring)
- C.R.A.F.T. Challenge #512: Birthday


Tri načine uporabe vlažnih robčkov sem obljubila. :-) Tukaj je tretji. Robček sem natapkala z barvami, ga zvila in uporabila kot čopič.




Voščilnico je dobil Veronikin Andrej, ki danes praznuje rojstni dan. :-) Ker z Veroniko gradita hiško, se mi je zdel tole zanj čisto primeren motiv. Oba sta namreč do ušes in čez zakopana v gradnjo in njuna hiška lepo raste. Je že pod streho in zaprta.

Voščilnico prijavljam v majsko galerijo Najlepšega para, saj so čisto vsi uporabljeni ustvarjalni pripomočki od Najlepšega para (Pravokotnik s šivi, Krog s šivi, Vesele hiške, Sanje)

Upam, da mi bo uspelo narediti kakšno objavo z malo boljšimi fotkami iz Nerezin. Tokrat samo na hitro, da vam pokažem malo sonca. Doma ga zgleda še lep čas ne bomo videli...
  
Nič se ne spremeni. Na srečo.
Kot iz kataloga. :-)

Čudovito diši...
...in razgled je sanjski.

Dobesedno nad morjem. :-)
Še vedno ne znam delati selfijev. :-)

Dragi je ulovil odlično večerjo! :-)
Muzej Apoksiomen Mali Lošinj (statisti v ozadju so Veronika, Andrej in moj dragi)

Mali Lošinj

Lep pozdrav do naslednjič. :-)

23 komentarjev:

Klara pravi ...

Uau, take uporabe otroških vlažnih robčkov pa še nisem videla:)! Pri meni se bolj rabijo za...kaj drugega:)! Ne morem se odločiti, katera mi je najbolj všeč: na zadnji je nebo top, metulji na prvi krasni in rumenka s pikapoko... Čudovite vse tri!

Loll pravi ...

Three wonderful cards using baby wipe, Sonja! Great work!! Especially love the one you've added to the gallery at CAS Mix Up. Using the baby wipe as your stamp pad and stamping those pretty flowers for your background. The framed oval with sweet fairy are wonderful together. Thanks for sharing with us at CAS Mix Up!

Valerija pravi ...

Uau, otroških robčkov mi pa doma ne manjka, a nisem še prišla na idejo, da bi jih uporabila na tak način. Fenomenalna si. Krasne voščilnice!

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja ti si res mojstrica smušingov in nasploh "pacanja"😉 z barvicami. Prav vse so odlične, ozadje za Andrejevo hišico pa zmaga-kot bi deževala mavrica😍. Lep pozdrav z mrzlih in z dežjem zalivajočih Rovt😘🤗

Helena pravi ...

Všeč mi je, ker vedno znova preizkušaš kaj novega. Čudovita ozadja in krasne voščilnice.
Fajno prvomajsko potepanje sta si privoščila.

Aunty Sue pravi ...

fabulous projects and thanks for sharing in our 10th birthday celebrations at Craft please pop over to my blog and enter my linky for another chance to win. AuntySue Dt
https://auntysuescraftcavern.blogspot.com/2019/05/craft-challenge-birthday-celebration.html

Brenda in IN pravi ...

Oh Sonia, you did all three techniques so beautifully. Your cards are wonderful and colorful. I love that last one done with stripes. Thanks for sharing the lovely pictures of your trip.

Grudniowe Handmade pravi ...

Lovely project :)Thanks for joining us at CRAFT Challenge this week.

suzana pravi ...

Fantastično, hvala lepa. Ozadja so res lepa.

@d_e_crafts pravi ...

Great creations. Thank you for joining the CRAFT birthday challenge.

Mac Mable pravi ...

Wonderful cards all three of them and it looks like you had a lot of fun trying the technique x. Thank you for sharing the photos and thank you too for joining in The CAS Mix Up challenge with your fabulous card x.

Bonnie pravi ...

Wow! Three wonderful examples of using a baby wipe on your cards, Sonja! I especially love those sweet yellow and pink daisies with the cute fairy! Thanks so much for trying the baby wipe techniques and sharing with us at CAS Mix Up!

Ne-Ja pravi ...

DAvno tega sem nekaj čarala s temi robčki, ti pa si zopet prišl az idejo na plano in naredila svetovn aozadja. Bo potrebno poizkusiti... Komaj čakam, da poveš kaj več o dopustu, da sonček prežene tele sive bolake polne dežja :)

*Urška* pravi ...

V mojem ustvarjalku imam vedno robčke,da pa bi se kaj takega spomnila...hvala Sonja za fantastično idejo,ki jo bo vsekakor treba preizkusiti.Smušing tehnika ti več kot očitno leži in voščilnice nastajajo kot po tekočem traku.Super!!!

Papercraft Boutique pravi ...

All three cards are wonderful, Sonja! I'm so glad that you had fun with the baby wipe technique, trying 3 different ways to use it. The daisy card is so pretty and the 3rd card with the striped background is unique. Thanks for sharing the photos and joining us at CAS Mix Up!
Hideko xx

Tina Z. pravi ...

tole potepanje je tako fajn pogledati v tem mrzlem vremenu.
tvoje voščilnice pa super s to tehniko, sploh s temi marjeticami - štampiljkami, kakšne fajne barve ...

Vladuška pravi ...

Krasno, da si si znova malo napolnila baterije na morju. Verjamem, da si še kako bila potrebna malo dopusta. Prav tako si se super poigrala z različnimi tehnikami in ustvarila krasne izdelke. Hvala, da si se pridružila tudi najinemu izzivu.

Tina pravi ...

Sonja, kako si me navdušila nad robčki...in to s tremi različnimi verzijami uporabe!!!! Tehnike in voščilnice so vrhunske!

(AJ) ArtJypsy pravi ...

All of these are fabulous card. Love the backgrounds and techniques you used. Thanks for playing along with us this week at Trimmie's C.R.A.F.T Challenge.. AJ DT TCC

Hali pravi ...

Pa ti si pravi mali Baltazar. Noro me je navdušila zadnja uporaba vlažnih robčkov. Čudovito, cela objava je nekaj posebnega...

Natasa pravi ...

Vedno kaj novega zasledim pri tebi. Super stvaritve, tale z ozadjem narejenim z robčki je odlična in všeč mi tvoj izbor barvitih voščilnic. Z dopusti je pa tako ja- vedno prehitro minejo :)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Tole je bilo pa dogajanje in pol :)

Leslie pravi ...

These are absolutely gorgeous! Thanks so much for sharing with us over at Merry Little Christmas Challenge Blog this month! We appreciate you joining us!
Hugs,
Leslie, MLCCB DT
Love To Scrap 2