ponedeljek, 11. junij 2018

Rože

Prejšnji petek smo preživeli vesoljni potop. Nebo je na nas streslo vso jezo. Še predstavljati si nisem mogla, da lahko tako močno dežuje in da toča klesti 20 minut. Kanalizacija v mestu ni mogla požirati ogromnih količin vode in tako se je le-ta iz ceste razlila po kleteh. Tudi po najini. Na vrtu je žalostno. Brajde so pa že sredi junija obrane. Kaj hočemo. Treba se bo nekako prilagoditi in sprijazniti. 

Rajši kot opustošenje na vrtu vam bom pokazala nekaj lepega. :-) Končno lahko prijavim na Craftalnico venček rož, naštemplan s pomočjo osmerokotne šablone domače izdelave s pripomočkom za odtiskovanje prav tako domače izdelave. Vse štampiljke in izrezi so od Najlepšega para. Rožice je za rojstni dan dobila Uri.


Voščilnico prijavljam na Craftalnico: Izziv#212: ROŽE

Na izzivu The Male Room želijo tokrat videti voščilnice za majhne fantke. Ker imajo majhni fantki radi velike stroje, je Mark za peti rojstni dan dobil bager. :-)




Razen bagra, ki mi ga je z rezalnikom izrezala Tina in trave, ki je nažicana, so vsi ostali ustvarjalni pripomočki od Najlepšega para. Kupi zemlje (oblaki), ki jih mora Mark preložiti in sonce so iz seta Na nebu, napis pa so posodile (Ne)strašne pošasti.

Voščilnico prijavljam na izzive:
- The Male Room: Challenge #87: Little Boys
- Najlepši par: Galerija meseca junija
- Fab 'n' Funky Challenges: Shaker Card or Birthday with a Number  

Prejšnjo nedeljo sva obiskala najino mladino v Ilirski Bistrici. Povabila sva ju v Park vojaške zgodovine v Pivko, kjer smo si ogledali igro Napad na Jugoslavijo 6.4.1941 na Rupnikovi liniji. Vsi igralci so se zelo potrudili. Bilo je veliko eksplozij, na "delu" so bila oklepna vozila iz tistega časa, streljalo se je čisto tako, kot na fronti. Saj ne, da kakorkoli odobravam vojno, ampak zgodovino imam pa rada. In takšen nazoren prikaz nekega pomembnega dne v zgodovini si je prav gotovo vredno ogledati.


 
 



Lep pozdrav do naslednjič. :-)





17 komentarjev:

Keti's Projects pravi ...

Ojoj. Novica o neurju je prišla tudi do nas, ki smo prejšnji teden uživali na obali. Si niti ne predstavljam, kako hudo je bilo in upam, da si bo narava hitro opomogla. Lepo si polepšala dan s cvetlično objavo. Pošiljam lepe misli, ki naj preženejo temne oblake.

AndrejaM pravi ...

Lep, živahen cvetlični venček si ustvarila. Hvala, ker sodeluješ v CRAFT-alnici

Metuljčica pravi ...

Tudi pri nas je bilo neurje, sploh v petek, a ko sem videla kaj se je dogajalo drugje...groza. So pa čudovito zacvetele tvoje rožice na venčku. Voščilnica je res lepa. Si pa tudi ti polna idej in Markova voščilnica je prav domiselna, sploh da si oblačke spremenila v kamne. Sem tudi sama svoje enkrat povabila v Pivko. Prava izbira, tudi moji fantje so bili navdušeni.

Renata pravi ...

Krasen cvetoč venček. Ideja z oblački za zemljo je dobra. Nisem vedela da obstaja park vojaške zgodovine. Zanimivo za pogledat.

helena pravi ...

Tole tehniko vrtenja moram tudi sama probat, stalno me rajcaš z njo. No, začela je pa Moi. Krasna je in tudi bager je čudovit, sploh pa tisti kupi zemlje. Mimo parka vojaške zgodovine sem se že velikokrat peljala, ampak meni to pa res ne potegne :)

Wendy pravi ...

Fabulous 5th birthday card...Thanks for joining us at Fab'n'Funky challenges :)
Wendy x

Klara pravi ...

Upam, da se bo vrt čez poletje vsaj malo opomogel... Sicer sta pa krasni voščilnici, sploh bager je top! Tudi mene mika muzej, samo mislim da s puncami ne bo še nekaj časa aktualen:)...

Hali pravi ...

uf ja, letos res ne prizanaša tale narava :-( se bojim, da še ni konec, da bo na koncu prav vsak kotiček naše ljube deželice delež hudih neurij. Pri nas je na srečo samo deževalo in malce toče je bilo vmes, le za vzorec. Trkam, trkam na les, da je to to. Čudovito si ustvarjala in obe voščilnici sta prekrasni :-)

Ne-Ja pravi ...

Zopet si fantastično ustvarjala. Bager je TOP :-D . Upam, da si tvoj vrt in klet kmalu opomoreta. Pri nas na srečo ni bili hudega, drugače bi gagnila na šihtu...

Valerija pravi ...

Krasen venček rož in joj, kako simpatičen bager, super si ga sestavila. Tole vreme ga pa res prav kiksa, če nam je letos pozeba prizanesla, pa nam bo vzela toča...

Andreja pravi ...

Čudovito voščilnico si naredila in v krasne barve si jo odela :-)) Lepo si dodala cvetove v venček!
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Tudi voščilnica z bargrom je čudovita in domiselno sestavljena.

Andreja pravi ...

In hvala, ker z bagrom ustvarjaš z nami pri The Male Room.

Rocky pravi ...

I love the excavator and the great idea to put the letters on the rocks. Thank you for joining us at TMR with this fab card.

Goga pravi ...

Čudovita voščilnica z cvetočim venčkom, krasno si izbrala barve.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

Monika Skinner pravi ...

That digger is perfect for a little boy! Thanks so much for playing along at The Male Room. Good Luck!

mtka uri pravi ...

moj venček <3 hvala <3

Valentina B pravi ...

Ti tvoji cvetoči venčki razveseljujejo po celi Sloveniji. :) Tale bager za Marka se pa krasno ujema z obiskom muzeja. Čeprav sem vedno trdila, da me ta del zgodovine ne mika, pa vsako leto bolj ugotavljam, da je zanimiva in ima veliko za sporočit. Verjamem, da so se igralci zelo potrudili pri predstavitvi zgodovinskih trenutkov.