ponedeljek, 4. junij 2018

Barvanje

Všeč so mi lepo pobarvani motivi. Barvanja se vedno lotim z velikim rešpektom. Niti čopič, niti suhe barvice me ne  ubogajo in sence so navadno tam, kjer jih ne bi smelo biti. :-) Časa, da bi si ogledala filme in se poglobila v barvanje pa si ne vzamem dovolj. Toliko bolj sem bila navdušena, ko sta se Vladka in Tina lotili projekta barvanje, da nas "razsvetlita" in naučita osnov.  Kot vedno pri vsem, kar nam pokažeta, tudi tokrat enostavno in razumljivo. Hvala vama. :-) Prav zaradi Vladke in Tine, se v mojem brlogecu zadnje čase na veliko barva. :-) "Oborožila" sem se z novimi barvicami. Sem ponosna lastnica zig markerjev in to tavečjega paketa. Distressi so stalnica, imam tudi lepo zbirko suhih barvic. Najrajši pa barvam z vodo in čopičem.

Nikar ne pričakujte presežkov. :-) Nisem talent, imam pa voljo in željo, da se naučim.



Tega slončka sem barvala za Barbaro. Rada imam njene nežne, domislene in v nulo dodelane voščilnice. Skupaj deliva ljubezen do ustvarjalnih pripomočkov Najlepšega para. :-) Slonček je pobarvan z zig markerji, s čopičem in vodo na akvarelni papir.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Ko me inspirira #66: Barvanje motiva
- AAA Cards: Game #116: The 4th Big Birthday Bash
- Addicted to Stamps and More: Clean And Simple
- Fabrica Fantasy: Challenge #21: Animals
- Simon Wednesday Challenge Blog: Simon Says Anything Goes

 

Za enoslojno voščilnico sem uporabila kraft osnovo. Slonček je pobarvan s suhimi barvicami. Lušno je bilo nanašati plasti in jih gladiti, da so prehodi manj ostri. :-)

Voščilnico prijavljam na izziv "Less is More": Challenge #372: OLC - Thinking of You

Spodnja slona sta odkorakala na praznovanje rojstnega dne dvojčic. Dve voščilnici z enakim motivom v različnih barvah.  Kot si je zaželela njuna teta.


Tukaj sem si dala duška z ozadjem. Štampiljko balonov sem maskirala, predno sem nanašala barvo ozadja. Trava je senčena z distressi, nebo je smušing narejen z brush pen markerji, slona, kapo in balone pa sem barvala z zig markerji. Mešana tehnika torej. :-)

Voščilnici prijavljam na naslednja izziva:
- Fab 'n' Funky Challenges: Challenge #396: For a Child
- Najlepši par: Galerija meseca junija

Čisto vsi ustvarjalni pripomočki, uporabljeni v tem prispevku, razen Vladkine štampiljke Mislim nate, so od Najlepšega para:
- Pri Slonovih, šablone in štampiljke
- Na travniku,
- Črke in številke,
- osnove,
- Srčni metulji,
- Šivanje
- štampiljke Sanje




Lep pozdrav do naslednjič. :-)









21 komentarjev:

Nena pravi ...

BRAVO!!!! ko bom jaz vsaj pol tako lepo znala barvat bom vesela

Tina pravi ...

Draga Sonja, za barvanje se mi vedno bolj dozdeva, da je bolj stvar dela in potrpljenja, kot talenta. In ne vem, koliko dela in potrpljenja si vložila...a tvoje barvanje me je navdušilo na POLNO ...slončkom si vdahnila življenje in dimenzijo na najlepši možen način!!! Nastale so čudovite voščilnice in Barbarina ne bi mogla biti bolj ...no ja, Barbarina. Hvala ti iz srca...za sodelovanje in prijazno pohvalo. Sem vesela, da so ti vodiči prišli prav :-).

helena pravi ...

Olala, si se do komolcev zakopala v barvanje in Tinino-Vladkina navodila vzela še kako zares. Opravila si z odliko! Prva me je čisto sezula, tako je ljubka.

Keti's Projects pravi ...

Krasno ti gre. Jaz na plaži vadim na novi pobarvanki.

Vladuška pravi ...

Draga moja Sonja, lepo je videti kakšno veselje imaš z barvanjem in menim, da si odlična učenka in da ti gre zelo dobro od rok. Kot pravi Tina, tudi jaz menim, da je barvanje bolj stvari potrpljenja kot talenta. Le tako naprej in uživaj z novimi ZIGi, meni so tudi zakon. Oprosti, da me kar nekaj časa ni bilo na spregled, ampak ob vsem delu v službi in doma okoli hiše, enostavno ne pridem na zeleno vejo. Sem pa sedaj pogledala stavri za nazaj in prav glasno sem se nasmejala ob tisti zgodbi s škampi. Otroci so zakon :))))

Renata pravi ...

Sonjaaa......ti si že prava mojstrica v barvanju. KAPO DOL! Slončki so v NULO pobarvani. Všeč, všeč, všeč zelooooo. Voščilnce so prekrasne. Slončki so kar oživeli na njih.

Jane pravi ...

Well she is just irresistible! Love the pretty trail of hearts too. Thanks for linking up and joining in with AAA Cards birthday celebrations

Trina P. pravi ...

A wonderful collection of adorable ellie cards. Your OLC on Kraft is so pretty and beautifully coloured with pencils. The framing is a nice finishing touch. Thank you for joining us at Less is More. x

Stampin Mindy pravi ...

These cards are all awesome. I love the stitching. Beautiful coloring, too! Thank you so much for joining us for Simon Says Stamp Wednesday, Anything Goes Challenge.

♥Mindy

Sapfina (Barbara) pravi ...

Sonja, jaz imam pred barvanjem tak rešpekt, da se ga sploh ne lotim. Tvoje barvanje je krasno in se vidi, da si bila zelo zelo pridna ucenka! Kako je sele lep tvoj sloncek v zivo!! Se ze veselim vseh naljnjih podvigov, ker ti gre res dobro!

Helena pravi ...

Sonja, moje mnenje je, da ti gre super od rok. Velja pa to, kar pravita Tina in Vladka - potreben je čas, potrpežljivost, veselje ...
Same krasne voščilnice in pravo veselje jih je pogledati.

Janja pravi ...

Čudovita parada zelo lepo pobarvanih slončkov, ki si jih krasno umestila na voščilnice. Prva s pentljo je še posebej luštna. Lp

Susan Renshaw pravi ...

Cute cards!
Thank you for sharing with Addicted to Stamps and More!
Susan
Addicted to Stamps and More
Calling All Crafters! – My personal Blog!

Valerija pravi ...

Kako zelo lepi in simpatični slončki, prav vsak je nekaj posebnega. Najbolj pa me je navdušil prvi, mislim da zaradi izreza srčkov, ki se vijejo od rilčka. Barvanje pa ti gre super! Navdušena!

Marija pravi ...

Prav vsi slončki so nadvse simpatični in prav lepo pobarvani. Kako si pridna in vedno se lotiš različnih stvari. Res super.

Metuljčica pravi ...

Zanimivo, da sem tudi sama tako kot Valerija opazila super idejo srčkov, ki se vijejo od rilčka. Krasne voščilnice, sem prepričana da bodo dobitnikom prinesle srečo. Čudovito si pobarvala slončke.

Craft-E-Place pravi ...

A super collection of cards. The first elephant card is simply fabulous. Thanks for playing along at AAA Cards

Tracie Pond pravi ...

Super sweet. Love the hearts. Thank you for playing with AAA Cards for our 4th birthday challenge. =) Tracie

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Tole je pa prava invazija slonov z vzhodnega dela Slovenije...saj nas bodo še poteptali!!!!!! Ampak lušni pa vsi, še najbolj pa tale od Barbare...Barvanje pa...saj sem ti že rekla, da si pri meni naredila izpit iz njega....le kako naj te laik v barvanju sploh ocenjuje????

Nonni pravi ...

Your elephant looks absolutely cute! I love the faux stitched frame, great idea for a CAS design. Beautiful coloring too. Thanks for joining us at Less Is More!

Valentina B pravi ...

V tvojem brlogu in na blogu je pa res živahno. ;) En mali slonček se je pozibaval na pajčevini tam pod drevesom, ko je ugotovil da stvar je zanimiva, je poklical še enega slončka. :) Verjamem, da si prav tako tudi sama ugotovila, da je barvanje in preizkušanje različnih tehnik zelo zanimivo in zato so se k tebi slončki kar k sami povabili ;) Tudi meni so distressdi še vedno zakon, ampak so me prav tako zigi navdušili, no pa tudi barvicam se nisem uspela upreti! :D Pohvale za vztrajnost in zelo ljubko pobarvane slončke. Me je pa tisti za Barbaro čisto očaral. Preprosto ljubek! :)