ponedeljek, 5. februar 2018

Drseča voščilnica

Na Craftalnici so se dekleta ustvarjalnega tima pošteno potrudila, da ne zapademo v rutino. :-) Tokrat namreč želijo videti drsečko. Že dalj časa sem si ogledovala voščilnice, ki se raztegnejo na obeh straneh. Na srečo je Hali, ki je mesečna gostja ustvarjalnega tima, v svoji objavi priložila link do zelo nazorno prikazane izdelave takšne voščilnice. Še en mit sem razbila. :-) Izdelava namreč sploh ni noben bav-bav. Samo idejo za okrasitev je treba najti, pa gre. :-)

Tokrat sem posegla po ustvarjalnih pripomočkih, katerih proizvajalca ne poznam. Za izdelavo je bilo potrebno malo več natančnosti pri merjenju in rezanju osnov. Ozadje je tradicionalno pobarvano s tremi barvami distress oxidov in pošpricano z vodo. Mehanizem je plastična vrečka za zmrzovalnik in deluje brez zatikanja. :-) Štemplala sem s pomočjo domačega pripomočka za odtise.  Na moje veliko presenečenje so tako štampiljke kot rezalne šablone zelo kvalitetne. Voščilo je od Najlepšega para. Odtisnila sem ga z lepilno blazinico in vroče embosirala.  Več težav kot z izdelavo voščilnice, sem imela s fotografiranjem. :-) 
 
Drsečko sem izdelala za svojega očeta, ki bo v kratkem praznoval rojstni dan. Zelo rad hodi v naravo, veliko snema in fotografira. Upam, da mu bo všeč in da je ne bo prevečkrat odpiral, saj na 20.000 raztegovanj ni testirana. :-))

Drsečko prijavljam na naslednja izziva:
- Craft-alnica: Izziv #203: SLIDER
- The Male Room:Challenge #68: Inspired by Television  (my husband and I like to watch films about the nature on TV)

V februarju sta rojstna dneva praznovali Maja z bloga Živčki in pašo in Andreja s Cvetočega travnika. Idejo za Majino voščilnico sem našla pri Tini.


Prijavljam jo v februarsko galerijo Najlepšega para (Valoviti pravokotniki s šivi, štampiljke Cvetoči božič, rezalna šablona Danes je tvoj dan)

Andreja pa je dobila cvetočo orhidejo. Barvala sem s suhimi barvicami na kratf osnovo.


Pravkar razmišljam o tem, da je Andrejina voščilnica pravzaprav "nadgradnja" praznične voščilnice, ko sem s suhimi barvicami na kraft osnovo pobarvala medvedka in se že takrat odločila, da bo pa tole potrebno še kdaj ponoviti. :-)


Orhidejo prijavljam na Vladkin in Tinin izziv Ko me inspirira #62: Lastni izdelek kot inspiracija


Pa še tole vam prišepnem: danes je prispel paket z novimi izdelki Najlepšega para. Se vidimo med tulipani! :-))


Lep pozdrav do naslednjič. :-)


29 komentarjev:

 1. Draga Sonja, jaz mislim, da bo po 20.001 srečnem povleku tvojega očeta še vedno 'skupaj stala', on pa bo srečen kot otrok :-))). Voščilnici za Majo in Andrejo sta mi tudi izjemni...tisti moder akvarel s cvetovi in nežna orhideja...prelepo!!!

  OdgovoriIzbriši
 2. Uau, tale fotografska pa zmaga! Res si lepo pobarvala in izgleda super! Upam,da preživi 20000 odpiranj, mislim, da ne bi bil edini,ki bi si jo tolikokrat ogledal :D...
  Pa tudi drugi dve sta krasni!

  OdgovoriIzbriši
 3. Me veseli, da si prestopila še če ze en bau bau in ugotovila, da to sploh ni. Tovrstna drsečka je nadvse zabavna in ti si jo krasno izdelala. Prav tako se mi dopade tvoja nadgradnja oz. izzivanje same sebe. Pa veliko veselja med tulipani :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Uau, fantastična drsečka, prav tako pa krasne ostale voščilnice.

  OdgovoriIzbriši
 5. Noro lepa drsečka. Vse si fantastično ujela na njej, barve, motiv, dodatke.... Tvoj oče bo sigurno navdušen nad njo.
  Hvala, da si se opogumila z izdelavo in se nam pridružila v Craft-alnici . Lp Lili
  Tudi drugi dve sta krasni. Lp

  OdgovoriIzbriši
 6. Noro noro dobro drsečo voščilnico si naredila. Imam občutek, da ne le 20.000.... mnogo več raztegovanj bo dosegla v atovih rokah :) Zagotovo mu je zelo zelo všeč.
  Tudi ostali dve voščilnici sta fantastični. Vsaka po svoje me navdušuje.
  Bodi lepo,
  Danica

  OdgovoriIzbriši
 7. Mene vedno znova veseli, ko katera napiše, da se je nečesa lotila zaradi izziva pri CRAFTalnici in stopila iz cone ugodja. In potem ugotovila, da ni noben bav-bav. Bravo. In celo se nisi lotila najenostavnejše drsečke, pač pa si posegla po bolj komplicirani varianti. Glede na to, za koga je, nič čudnega. Krasno pokrajino si pričarala z Oxidi in štampiljkami.
  Tudi Maja in Andreja sta lahko navdušeni nad prejetima voščilnicama. Krasni sta.
  Čakam tulipane ;)

  OdgovoriIzbriši
 8. he he a ni tako lepo razloženo na tistem linku? In res ni noben bav bav, tudi jaz sem že naredila drugo :-) Krasna je tale za očeta..prelepe barve in potem ta filmski trak, ko jo raztegneš..perfektno.

  OdgovoriIzbriši
 9. Vidiš, pa se je še enkrat izkazalo, kaj pravzaprav je bav-bav. Samo straši, da ne bi kaj lepega nastalo. Fajn, ker ga nisi poslušala in si se lotila prav posebne drsečke. Oče je bil prav gotovo navdušen.
  Prav tako obe prejemnici krasnih voščilnic. Super ti je šla nadgradnja.
  Se že veselim, ko bodo na blogu zacveteli tulipani :)

  OdgovoriIzbriši
 10. Da se ne ponavljam, ker so že ostale pred mano vse napisale. Kapo dol, da si upaš. Čudovito, vse.

  OdgovoriIzbriši
 11. Čudovita drsečka, pa tudi ostale so zelo lepe
  pozdravček Tamara

  OdgovoriIzbriši
 12. Take drsečka je zakon :) prav tako pa tudi ostale voščilnice

  OdgovoriIzbriši
 13. Opa, kaka drsečka! Odlična je Sonja, všeč mi je sistem in način kako si jo okrasila z motivi narave, da pa o barvah sploh ne govorim. Enkratno kombinacijo si izbrala in perfektno osenčila ozadje. Tudi voščilnici za slavljenki in s tem 'nadgradnja' so krasne.

  OdgovoriIzbriši
 14. Ti si čist huda, Sonja. Tole pa je izdelek in pol. Zelo zanimiva je tvoja drsečka in nekaj popolnoma drugačnega. Sporoči če bo prestala 20.000 raztegovanj...:) Sem prepričana da jih bo morala kar nekaj, saj jo bodo vsi občudovali. Res je super. Prav tako pa sta zelo lepi obe rojstnodnevni voščilnici.

  OdgovoriIzbriši
 15. Vau, paša za oči, prekrasna in tako drugačna. Tale mehanizem zgleda kar hud, tako da ne vem, kdaj se ga bom lotila.
  Tudi ostali dve sta prekrasni, krasno barvanje na kraft.

  OdgovoriIzbriši
 16. Sonja draga, pol ure nazaj sem tegale medvedka drzala v rokah, ko sem pospravila polico z razstavljenimi voscilnicami. Kako sem ponosna, da je moj, ker je res prelep! Idejo si cudovito interpretirala na novi voscilnici. Voscilnica za Majo je krasno razgibana, filmska pa zmaga!! Tale skrivnostna oblika je pritegnila tudi mojo pozornost, do realizacije pa se ni prislo. :)

  OdgovoriIzbriši
 17. Huh tole pa je bil projekt z aočeta - svetovno je izpadlo in te barve, pa drsečka pa... TOP! Majin aj e v mojih barvah, Andrejin apa tako nežno-elegannta... res sis e potrudil aza vse tri slavljence :)

  OdgovoriIzbriši
 18. Sonja, tvoja drsečka je pa TOP. Enkratna, posebna, lepa, zanimiva.....sploh in oh.
  No, tudi ostali dve sta lepi in pri Andreji sva bili očitno podobnih misli, glede orhidej mislim. Pozdrav.

  OdgovoriIzbriši
 19. Imenitno drsečko si pričarala! In barve ... Čudovito draga Sonja!
  Naj bo čudovita tudi tvoja nedelja, Majda

  OdgovoriIzbriši
 20. joooj kako čudovito "slider" voščilnico si naredila :-)) in zelo vesela sem, da si se je lotila. Ideja je krasna in prav lepo drsijo tvoje narejene fotke .-) Tudi ostale voščilnice so kot vedno polne navdiha.
  Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Krasna inspiracija na TV :-))
   Hvala, ker ustvarjaš z nami pri The Male Room.

   Izbriši
 21. WOW! such a Beautiful card and with "Action" too, I absolutely LOVE it. Glad you included us in sharing your lovely card at The Male Room - Faith DT

  OdgovoriIzbriši
 22. Uau, navdušena sem nad čestitko za očeta! Barve so fantastične in sama ideja... bravo. :)
  Tusi ostali dve sta lepi. Suhe barvice na craft osnovi zelo lepo izpadejo, izbor barv za Majino voščilnico je pa itak top. :)

  OdgovoriIzbriši
 23. What a super set of cards. I really like the colours and the sliding sides on your nature card. Nice take on the challenge. Thanks so much for playing along with our Inspired by Television challenge at The Male Room. Deborah, DT.

  OdgovoriIzbriši
 24. Beautiful set of cards and I love your color choices! This is such a creative idea for our television theme. Thank you for joining us at The Male Room.
  Cyber hugs
  Shawna DT

  OdgovoriIzbriši
 25. What a fab way to make a film card, not only great images but it slides too! Thank you for sharing it with us at TMR.

  OdgovoriIzbriši
 26. Beautiful work, just love the colours. Congrats on your win at The Male Room.

  OdgovoriIzbriši
 27. Congratulations on your win at The Male Room. Don’t forget to contact Jane about a Guest Design spot - themaleroomcraftchallenge@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 28. So I congratulate you for the win. Your card is so beautiful.

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!