torek, 2. januar 2018

Prvič v novem letu

Če drži, da tisto, kar počneš na novega leta dan, počneš vse leto, se mi ne obeta nič dobrega. V novo leto sem se prebudila z močnim prehladom in včeraj sem ves dan smrkala in kašljala. Na vse načine bom poskušala razbiti to vražo. :-) Danes sem že na nogah in delam načrte, kaj vse bom počela ta teden, ko bom še na dopustu.

Včeraj je rojstni dan praznovala naša mojstrica filca Duši. K njej je potovala zimska rojstnodnevna voščilnica, ki jo želijo videti dekleta ustvarjalnega tima Craft-alnice. Duši pravi, da ji je všeč, kar me zelo veseli. :-)

Idejo sem našla (kdo bi si mislil!) pri Tini. Iz lončka "diši" po srčkih. Le kakšna čudežna rožica se je kuhala!? :-) Torej, draga Duši, naj ti nikdar ne zmanjka dobre volje in idej za tvoje umetnine!

Voščilnico prijavljam v
- Craft-alnico na izziv #201: Zimska voščilnica in
- v januarsko galerijo Najlepšega para (Uporabljeni izdelki Najlepšega para: Valoviti kvadrati s šivi, plastična šablona Sneg, Srčni metulji, štampiljka Tvoj dan, štampilka in šablona iz seta Medvedja prijatelja)

Tole je pa malo igranja s prahci za embosiranje in izrezom mandale, narejeno po skici za izziv "Less is More".


Mandali sem izrezala in ju vroče embosirala z dvema različnima zlatima prahcema. Osnovo sem pobarvala z modro distress blazinico in vstavila izreza. Tudi trak za napis je pobarvan z blazinico, napis pa embosiran.

Voščilnico prijavljam na izziv "Less is More": Challenge #360 and #361: Sketch 22

Spodnja pa spada še v MŠPU. :-) Naš silvesterski pogrinjek v sodelovanju z Vladkino idejo in izdelki Najlepšega para. :-)



Lep pozdrav do naslednjič. :-)



21 komentarjev:

Moje drobtinice23 pravi ...

Sem prepričana v to, da boš razbila to vražo in je prehlad le enodnevna muha in nič drugega. Limonca, cimet, med bodo zagotovo pripomogli k temu :)
Sicer pa draga moja, vidim, da si v novo leto vstopila z polno mero kreativnosti...mandali sta čudoviti v kraljevih barva.
Tudi tag z lepim voščilom, prav lepo paše na pogrinjek.

Nena pravi ...

ko boš razbijala vražo misli še na mene.....jaz sem na novega leta dan pucala wc in na roke pomivala posodo ker je pomivalc šel rakom žvižgat :) začela pa si leto zelo ustvarjalno tako da mislim da boš nadaljevala v tej smeri ne pa v smrkanju :P

Klara pravi ...

Oh Sonja, sočustvujem glede kašlja... Mene matra že en teden in vsi poskusi- od čajčkov do raznih zdravil niso obrodili kakšnega hudega napredka... Morda bo pa ustvarjalnica blagodejno vplivala na dihala:). Voščilnica s čajčkom je pa top :)!

Majda pravi ...

Kako dišeč čajček si scumprala!! Imenitno izgleda z voščilnico vred. Saj ne boš huda, če tvojo idejo preizkusim še sama - se mi zdi, da bi tvoje vrste čajček prijal marsikomu.
Tudi pogrinjek je videti nadvse imenitno, naj bo imeniten tudi začetek tvojega novega leta, Majda

Helena pravi ...

Upam, da imajo te tegobe kratek rok in boš dopust lepo preživela. Začela si obetavno. Dišeč čaj v simpatični skodelici. Mandale so enkratne in tudi pogrinjki so dodali piko na i prazničnemu jedilniku.

ArtMBR pravi ...

Pravijo, da življenje ni le praznik, pa zgleda, da tudi takrat, ko je praznik ni samo veselje. Bolezen ne gleda na koledar, kar udari. Pa saj si prehlad verjetno že pregnala, saj si spet tako pridno ustvarjala vočilnice in praznično vzdušje.

moi pravi ...

Lepo si začela, pa naj se virusi čimprej izselijo ;)
Lušne voščilnice!

Marija pravi ...

Sonja, naj ta prehlad kar se da hitro in čimmanj boleče mine... Verjamem da je bila Duši navdušena nad tvojo voščilnico, zelo zelo je lepa. In prav gotovo ukradem tole idejo tudi jaz....
Mandale so videti čudovite, prav tako praznični pogrinjek.

helena pravi ...

Verjamem, da si prehlad že ugnala in odgnala, saj si naredila čudovito voščilnico s čajčkom. Tudi mandale so nekaj posebnega in kar žarijo. No, če analiziram prvi dan novega leta, mi ne bo hudega :)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Eh, korenina ne pozebe...upam da ti je to jasno. Sama sem se lani oktobra prvič cepila proti gripi, in do zdaj...trkam močno...vsi bacili bežijo od mene, kot da sem kužna...bomo videli, ali bo še naprej tako. Duši je vpila tako močno, da sem jo slišala do NM...sklepam da od veselja in tvojih srčkov. Ustvarjalne ideje te niso zapustile...le zakaj imam občutek, da boš celo leto spet na veliko ustvarjala...pa razbij ta mit:-)).....Pa ne pozabi...KORENINA....

Trina P. pravi ...

Three lovely makes. The heat embossed mandalas are bright and eye-catching. Hope you’re feeling better. Thank you for joining us at Less is More.

Sharon Traynor Designs pravi ...

These are all gorgeous. I adore the rich and vibrant interpretation of our sketch though. What a combination the blue and gold make. Thank you so much for sharing this with us at Less is More xx

Ne-Ja pravi ...

Sonja upam da ti uspe razbiti vražo - potem še meni povej kako, prosim. Sem namreč imela delavnih 12h na prvega :(. Mandale so ti čudovito uspele, ampak voščilnica za Duši je pa TOP, saj veš vroča čokolada zmeraj zmaga. Tudi pogrinjek ti je lepo uspel in popestril praznično mizo :).

Valentina B pravi ...

Draga Sonja, pa naj začnem v novem letu. Nekako mi ni in ni uspelo shranit tvojega bloga med priljubljene in sem na žalost vedno zamudila vse tvoje objave, misli in umetnine izpod tvojih prstov... Letos mi je uspelo rešit situacijo in upam, da bom lahko pogosteje pustila kakšen komentar pri tebi. :)
Saj veš kako pravijo slab začetek, dober konec, vedno izberi tisti rek, ki je pozitiven :) Zelo nežna zimska in topla voščilnica za Duši je nastala. Ooo ampak madale, kaj pa te.. te so pa svetovne, zlat embossing jim da bogat in res kraljevski videz v kombinaciji z modro.
Pa naj ti ob tem zaželim veliko zdravja in sreče v novem letu, ustvarjalnih dni in veselih poti!

Goga pravi ...

Upam, da si prehlad uspešno pregnala in izpolnila prav vse načrte, ki si jih imela za počitniški teden.
Spet si lepo ustvarjala, tale voščilnica je pa res zelo lepa in brez dvoma je Duši vesela zanjo. Krasna zimska a topla voščilnica je to.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp LILI

Ps, a veš, da imate na mizi isti prt kakor mi, le da je naš moder. He he, pa sva res na isti valovni ;)

Tina Z. pravi ...

ja, ja, mi imamo tudi podoben prt doma :))
skodelica pa fantastična in te mandale res prav kraljevske!

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Živjo :) Te mandale so me čisto očarale! Le kako ti uspe tako lepo embosirati. bOm mogla malce osvežiti svoje sprehajalne poti, ker pri tebi se, vidim, še vedno dogajajo same zanimive reči :)

Tina pravi ...

Sonja zlata...pri tebi nobene vraže ne delujejo. Jih tvoje sonce sproti melje v prah :-)!!! Ponosna sem, da te je lonček navdušil in tvoja izvedba mi je čudovita. Mandale si pa tako lepo vkomponirala, da so prav res energijske... Upam, da si že zdrava...in naj tako tudi ostane!

Vladuška pravi ...

Kako čudovita je ta voščilnica za Duši. Verjamem, da si sedaj že zdrava in da si lepo preživela dopust. Tudi jaz sem imela včeraj prvi delovni dan in sem ga celo normalno preživela :) Je bilo tako fino doma. Zelo mi je všeč tudi pogrinjek in te mandale.

Andreja pravi ...

Krasno voščilnico si naredila in lepo uporabila šablono :-))
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

Renata pravi ...

Krasna zimska voščilnica. Kombinacija bele z lepo modrino je zelo lepa. Rdeči srčki na podlagi in na šalčki dajo tisto piko na i. Zelo mi je všeč. Tudi čestitka z mandalo je nekaj posebnega. Lepo si jo pozlatila.