ponedeljek, 6. junij 2016

Sadje


Pred dnevi je rojstni dan praznovala leycika z bloga Lea ustvarja. Rada si ogledam njene izdelke, saj vanje vloži veliko ljubezni. Izdelani so natančno in lepo. Občudujem pa tudi njene cvetlične aranžmaje. Zanjo sem izdelala voščilnico z novimi pripomočki in v novi tehniki ghosting ali tehnika pobiranja barve.





Tri kratke filmčke o ghosting tehniki sem našla na blogu Happy Little Stampers. Tehniko sem občudovala že pri Moi, ampak sem bila prelena, da bi poiskala navodila, zato sem  sama nekaj čarala, pa ni bilo tako, kot sem želela. Čisto meni podobno. :-) Aja, pa še vedno sem pri rdeče-oranžno-rumeni barvni kombinaciji. Kaj morem, ko pa blazinice same skočijo na mizo. :-)) Za prvi poskus pobiranja barve sem uporabila plastično šablono Bokeh Najlepšega para. Osnovo sem pobarvala z distressi, čez položila šablono, pošpricala z vodo, odstranila šablono in odvečno vodo pobrisala s papirnato brisačo. Ne sprašujte, koliko osnov je nastalo. :-) Še dolgo vas bom zabavala z njimi. :-))  Osnovo sem okrasila z jagodami Najlepšega para. Jagode, listi in cvetovi so izrezani iz belega akvarelnega papirja in pobarvani z distressi. Tudi napis je nova pridobitev in super paše k sladkim jagodam. :-)

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Craft-alnica: Izziv#161: SADJE
- Ko me inspirira #49: Cvetlični aranžma (upam, da cvetoča in zoreča jagoda zadostuje zahtevam izziva)
- Najlepši par: Galerija meseca junija
- HLS June CAS Challenge - Ghosting



Spodnja voščilnica pa je bila zelo na hitro izdelana. Kozarec limonade mi je poslala naša Mojca in nikakor ni našel poti na voščilnico. Na mehurčkasto ozadje pa lepo paše. :-) Ozadje, pobarvano z distresi, sem poškropila z vodo in pobrisala z brisačo. Limonade si nisem upala barvati, ker bi jo ziher zašuštrala, zato je pobarvana samo rezina limone. :-) Napis je od Najlepšega para. Mucek je prišel pogledat, kaj počnem  s fotoaparatom sredi noči. Radovednež. :-)



Grozno zamujam s komentarji. Obljubim, da se bom poboljšala, samo da prej sprobam vse sladkarije, ki me vlečejo v brlogec. :-)


Lep pozdrav do naslednjič. :-)




32 komentarjev:

Valerija pravi ...

Obe voščilnici sta lepi, ampak te jagode so pa neverjetno lepe. Kar naenkrat so pri skoraj vseh ustvarjalkah dozorele te čudovite jagode, jaz pa jih lahko le občudujem na vaših izdelkih... Tudi ozadji si naredila zelo lepi.

Metuljčica pravi ...

Čudoviti voščilnici, tako prva, kot druga. No, jaz se grem pa v obratni smeri. Komentiram še, novi pripomočki pa so še vedno zapakirani. Štrašno zamujam z obljubljenim, a tudi sama obljubljam da se bom poboljšala, ti si mi vedno v navdih. Občudujem te tudi zaradi tega, ker si vedno pozorna in presenečaš nas blogarke sprelepimi rojstnodnevnimi voščilnicami.

Vladuška pravi ...

Zelo so te navdihnile nove pridobitve in tehnika. Sladka jagodna in osvežilna z limonado. Obe sta mi všeč.

Unknown pravi ...

joj kolk kolk so cortik tele jagodke:)))
bi jih kr zmazala ..... pa tale muc je hisni???? firbec.....😍
no kar se tice pa mojega ogrinjala ti pa tkole razlozim zacnes v sredini in kvackac poljubni kvadrat in potem samo zasijes vogale hihi
vidis da je simpl:)))

Damjana pravi ...

Prelepi voščilnici si nam pokazala. Čudoviti barvni ozadji si jima pripravila za osnovo. Na prvi sočne jagode, ki izgledajo tako slastno, da bi kar ugriznila vanje, na drugi pa okusna limonada, ki bi me prav dobro odžejala. Mmmm...

helena pravi ...

Tale tehnika pobiranja barve je na videu videti precej "packasta", nekaj podobnega kot packanje z Gelli art ploščo. Hihihi, si imela ti tudi popackane prste? Sicer pa sta voščilnici čudovito sladki. Ko bom nekoč v vaših koncih, se kar povabim na limonado.... :)

Natasa pravi ...

Moram reči, da ne poznam te ghosting tehnike, si pa naredila lepi ozadji in lušni voščilnici. Je ta simpatičen muc tudi tvoje delo?

Anonimni pravi ...

Pravkar sem se potepala na Cvetočem travniku in občudovala Andrejine jagode, zdaj pa jih najdem še pri tebi - sočne, zrele, dišeče - ne morem, da jih ne bi zavonjala :-) Ozadje je čudovito, zame spet nekaj novega. Hvala za namig - zdaj pa je čas za osvežilni napitek, tudi tega je priklicala tvoja voščilnica :-) Prijazen pozdrav, Majda

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Oranžna je zakon, polna energije in mislim, da se ni še nobena pritožila, ker tako "težiš" s to barvo. Samo uživaj....užitki so obojestranski. Me pa veseli, da je ta šablona s kozarcem končno ugledala luč svetlobe...vsaj pri nekom...pri najboljši volji, jaz je ne znam uporabit in nimam najmanjše ideje...šablona je že stara več kot 3 leta, pa še nedotaknjena (do današnjega dneva pri tebi). Z zelo lepim se hvalim...svaka mi čast....ampak imam pa jo!?? Vse je spet krasno in komaj čakam nadaljevanja...ha ha ha,....saj itak vemo scenarij za naprej...oranžna in Najlepši par. Uživaj. čao

Janja pravi ...

Nove tehnike, s katerimi ustvarjaš ozadja, obvladaš. Voščilnice z njimi so vse po vrsti zelo lepe.
Jagode in limonada .... super. Lp

*Urška* pravi ...

Prav občudujem te.Toliko navdiha in toliko novih zamisli se poraja v tvojem brlogcu. Obe voščilki sta nekaj posebnega.Všeč mi je barvna kombinacija....takšna prava poletna.Bravo!!!

Hali pravi ...

uauu noro kako lepo ozadje in jagode

Cvetoči travnik pravi ...

Ojla Sonja, to leto se bomo pa najedli jagod:), ampak kaj ko so pa tako slastne in tudi tvoje vidim lepo zorijo:) Ozadje je hudo pozitivno in se nič ne obremenjuj, sam rabimo nekaj pozitivne energije. Pri drugi sem se pa že ustrašila, da je moj muc kam odšel, pa sem ugotovila, da pridno sedi na okenski polici. Pridno čaka na moj novi "brlogec", potem bo pa tam imel svoje mesto:) Pozdravček, Andreja

leycika pravi ...

Sonja hvala ti za te besede :) voščilnica ki si mi jo podarila je res čudovita ter prav si ugotovila, da si uporabila jagode ki jih v tem času naravnost obožujem :) ter tudi tale limonadica paše na izdelano ozadje :)

Andreja pravi ...

joj Sonja kako lepe in žareče voščilnice. Lepo si se poigrala z jagodami in še lepše z ozadjem :-))
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

Toni pravi ...

Love the bright colors--so summery and fun! thanks for joining us at HLS CAS!

Toni

Zvonka pravi ...

Sonja, polni sonca in energije sta tvoji voščilnici. Čudoviti, še posebno prva. Lep pozdrav. Z.

vilinke pravi ...

Senčenje ozadja pa obvladaš že v nulo,super voščilnici si naredila.
LP Vilinke

Helena pravi ...

Obe sta krasni in kar žarita v močnih barvah.

oldpunca pravi ...

Nataša, mucek je tudi moje delo. Tukaj http://oldpunca.blogspot.si/2015/05/po-macje.html pozirajo tisti, ki ne smejo od hiše. :-)

Tina Z. pravi ...

fajna tehnika tole, pa tvoje voščilnice tudi, tako polne energije ... jagode so, da bi jih pojedel, limonada pa tudi paše.

Natasa pravi ...

Ja super, kok so cort! Ah punce obvladate!

N-Eva pravi ...

Obe voščilnici sta izredno lepi. Očitno to tehniko zelo dobro obvladaš. Tvoje jagode pa kar iz ekrana dišijo....tako so realistično pobarvane. Hvala, da se igraš z nami na CRAFT-alnici. Lp Neva

Goga pravi ...

Ahh spet ena zakomlicirana imena, ampak učinek je pa mega. Pa jagode na takšno ozadje res lepo pašejo.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

Klara pravi ...

Mmm, prav diši po sočnem sadju. Krasni voščilnici si naredila. :-)

Tina pravi ...

O, waw...kako lepi sta! Ozadja so fantastična, sploh tisto mehurčkasto :-)!

Renata pravi ...

Spet nova tehnika, super si jo zadela. Obe voščilnici sta mi zelo všeč. Saj si izbrala barve, ki mi prijajo. Tudi tvoje jagode, so kot iz domačega vrta. Sploh tista na levi strani, ki še ni do konca zrela. Na zdravje z limonado. Se vidimo.

Tanja E. pravi ...

Sonja, čudovito ustvarjaš, obe sta prelepi, odlične jagode in ozadje, hvala, ker deliš z nami v CRAFT-alnici, lp, T.

Trenutki kreativnosti pravi ...

Sonja, čudovito si ustvarjala. Obe voščilnici sta mi všeč. Se priporočam za inštrukcije :).
Hvala, da ustvarjaš z nami v CRAFT-alnici. Srečno!

Unknown pravi ...

Uau kako lepe, živahne in poletne, ozadja so res prav fantastična! Krasne! :)

moi pravi ...

Krasno ozadje si naredila jagodam in tudi druga voščilnica je tako živa in poletna.

Linda pravi ...

Beautiful card ... love the colours. Thanks for joining in with the Happy Little Stampers CAS challenge xx