ponedeljek, 9. maj 2016

Mavrica

Vladkin in Tinin majski izziv Ko me inspirira je odet v mavrične barve. Sami, inspirirani od Majine mavrice, sta izdelali vsaka svojo mavrico. Vedno znova me navduši različna interpretacija enake teme. Mavrica lahko nastane iz rožic, lahko je ozadje, ali pa ima malo drugačno obliko, kot jo gledamo v naravi. Prav lep je pogled na mavrice, ki trenutno krasijo naš mali blogerski svet. :-) Moja mavrica je pobarvana z vodenimi barvicami in se boči čez reliefno ozadje zidakov.





Za ozadje voščilnice sem uporabila embosirani kartonček, ki mi ga je poslala Moi. Število mojih embosirnih mapic je še vedno 2. :-) Po pregledu vseh embosiranih kartončkov, ki sem jih dobila od vas draga dekleta, sem se odločila, da novih mapic naslednih sto let še ne potrebujem. :-) Na zidake sem si s svinčnikom narahlo zarisala loke mavrice s pomočjo šablone, ki sem jo izrezala iz Tinine bordure. Hitro in enostavno. :-) S čopičem in močno razredčenimi vodenkami sem pobarvala mavrico in rožice, ki sem jih izrezala in sestavila iz Tininega darilca ob zadnjem nakupu v spletni trgovinici Najlepši par. Tinina darilca so super lušna in uporabna. :-)) Ideja, da namesto ničle uporabim kakšen drug simbol, me še vedno navdušuje. Tokrat nad mavrico sveti sonček. :-) Osnove so izrezane s kvadrati s šivi.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Ko me inspirira #48: MAVRIČNO
- CRAFT-alnica: Izziv#159: Reliefno ozadje
- Come and Get It Challenges: #117 Card For A Woman
- Simon Monday Challenges Emboss It

Pred časom je Ime rože na svojem blogu Niti za srečo pripravila igrico z idejami, kako porabiti najmanjše ostanke blaga. Ker imam rada njene igrice, sem seveda prislonila svoj piskerček in zapisala v komentar, da bi se dalo male koščke blaga lepo uporabiti na voščilnicah. Dobila sem paketek in navodilo, da želi videti, kaj bom izdelala. :-) Ni bilo potrebno veliko mozganja. :-) Ravno takrat sem imela sposojeno rezalno šablono alstarke in ideja je bila rojena.  Na zalogo sem izrezala še nekaj alstark. Mislim, da jih bo dovolj za celo leto. :-)





Ozadje sem izdelala s Tinino plastično šablono Metulji in zvezde, alstarko pa nalepila na pravokotnik, izrezan iz pavsa. Lepilo je skrito pod zvezdicami. :-)

Alstarko prijavljam na naslednja izziva.
- Simon Wednesday Challenges: Simon Says: Stencil It
- Najlepši par: Galerija meseca maja

Pred prazniki je šla od doma fantovska čestitka za birmo. Preizkušen recept s faux mother of pearls ozadjem in nežno barvo pistacije ter z napisom in belo golobico (Tina za Rayher). Nič pretresljivo novega ali domiselnega, ampak naročnica je bila navdušena, kar pa je najbolj pomembno. :-)


Za naslednjo objavo pripravljam kratko zgodbico o prvomajskih praznikih na morju, obenem pa vas vabim, da se pridružite žurki ob rojstnem dnevu mojega bloga, ki bo trajala do nedelje.

Lep pozdrav do naslednjič. :-)


34 komentarjev:

Valentina B pravi ...

Pozdravljena, Oldpunca Sonja!
Tvoja mavrična objava mi je polepšala večer ob dolgem in napornem ponedeljku. Hvala!
Sončkasto mavrična voščilnica je tako prijetno topla. Ideja, da namesto ničle uporabiš sonček je res navdihujoča. :)
Wooow in kakšna krasna voščilnica je nastala po igrivem izzivu z blagom. Alstarka izgleda kot bi jo ravno prinesla iz trgovine. Vrhunsko! V veselem čakanju, da vidim še ostale izvedbe. :)
Kljub temu da praviš, da ni zadnja voščilnica nič pretresljivo novega in domiselnega, je meni izjemno lepa. Nekaj posebnega, nežnega, preprostega... ima poseben čar.

Tina Z. pravi ...

vsakič me navdušiš, predvsem te allstarke z blagom so direkt svetovne - jaz imam že celo večnost koščke blaga pripravljenega (prav špraram in dajem na stran), da ga uporabim za kaj podobnega, pa mislim, da ga bo prej pobrala, kot ga bom vzela v roke.
pa mavrice so mi tudi všeč, spet si se dobro spomnila in jo dala na super ozadje. faux mother of pearls mi je pa tudi pri srcu s svojo nežnostjo. vidim, da brlogec dela s polno paro!

jasna varcakovic pravi ...

Dugine boje za petogodisnjaka su savrsene, ...ma sve su divne!

Vladuška pravi ...

Kako super si speljala mavrico čez embosirano ozadje in 0 nadomestila s soncem. Krasna pozitivna, sončna voščilnica. In to z allstarkami iz blaga je super ideja in krasno izpadejo. Po moje bi marsikatera imela tvoj dizajn :) Objavo pa si prav tako lepo zaključila z birmsko čestitko.

mimoza pravi ...

Spet en krasen tris tvojih čudovitih voščilnic.

moi pravi ...

Čudovito je zacvetela ta tvoja mavrica. Super si uporabila ozadje in če ga še potrebuješ, samo reci ;)
Z allstarkami si se krasno znašla in res pridejo take designerske ;)
Tudi s perl ozadjem si zadela in nastala je čudovita voščilnica.

Valerija pravi ...

Krasno mavrico si naredila in nanjo lepo posejala cvetlice. Tudi allstarke in birmanska voščilnica sta krasni!

Natasa pravi ...

Krasna sončna mavrična voščilnica!

Anja Ž. pravi ...

Vse tri so čudovite. Pri prvi mi je sploh všeč sonček namesto ničle. Pri drugi sva imeli očitno podobno idejo v mislih. Tudi meni se zdijo koščki blaga super uporabni za all starke. Moram preizkusit še kakšne v pisani barvi :) Pri zadnji voščilnici mi je pa ozadje res super. Čisto sem navdušena nad efektom.

StampinJessica pravi ...

Oh what a pretty rainbow card !Great work.
Thank you for join us at Come and Get It this week.
Hope we see you soon.
Jessica DT

Aileen pravi ...

three wonderful cards, love them all but particularly the sneaker. love the sneaker and its colours.

Helena pravi ...

Lep mavrični log si naredila na embosiranem ozadju in sonček za nulo je dobra ideja.
Joj, na kako super način si uporabila košček blaga. Svetovna alstarka!
Zadnja, za sveto birmo, pa ima lepo in zanimivo ozadje.

Gayatri pravi ...

All your cards are fab and cool. Love the masculine shoe card. Stenciling the stars on the background makes the shoe looks cool and trendy! Love it. Thanks for playing along Simon Says Stamp Stencil It challenge :)
Gayatri xx

Klara pravi ...

Oh, allstarke! Krasne so! In tudi ostali voščilnici sta lepi!

Janja pravi ...

Ponovno ena odlična serija voščilnic. Od prelepe mavrice, hudo všečnih allstark, do krasnega ozadja na zadnji voščilnici. Pomlad je bogato obarvala tvoj blog. Lp

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Rožčaste Allstarke so HUDE. Še malo, pa bom sama sebe prepričala, da jih bom začela kvačkat tudi za odrasle. Sonček namesto ničle je krasen, ko bom imela 100 let, te prosim, da dodaš dva sončka:-))
Lepe serije voščilnic si nam spet pokazala...sonce na morju ti je očitno dobro delo...čao

vilinke pravi ...

Si pa bila spet pridna in zelo ustvarjalna, dobro si skombinirala dva izziva pri prvi,vidiš jaz se tega nisem spomnila :/.
LP Vilinke

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Super so! Sploh alstarka mi je všeč, tale za birmo pa, glede na to, v kakšnem ustvarjalnem obdobju sem, prava osvežitev od mojih čičimičiokrašenih. Čudovita je!

Cvetoči travnik pravi ...

Kakšne super voščilnice si naredila, saj ne vem, nad katero sem bolj navdušena. All starke so zelo "fensi", birmanska je nežna, mavrično si pa lepo embosirala (ta je pri Craftalnici ta mesec najbolj pomembna in hvala, ker ustvarjaš z nami:. Kot sem ti že omenila, se tudi jaz prijavljam pri okrogli:))) Vidim, da nas imaš že nekaj.
Lep pozdrav, Andreja

Tina pravi ...

Še tukaj naj ti povem, kako zelo si me navdušila...ja, mavrica lahko nastane iz česarkoli, a tvoja je nekaj izjemnega...hvala že vnaprej ;-))))

helena pravi ...

Ja, ja, že vidim.... Najprej si flojdrala (tako pravi Mojca) po steni, potem si šla za relaksacijo s superagmi malo v naravo, da se spočiješ, nazadnje pa še malo na "žurko" in med ljudi, kjer se dobro je in pije. Bravo, čudovito to gre.

Metuljčica pravi ...

Draga Sonja, vse prikazano je čudovito, ampak all starke in sonček zraven petice na prvi čudovito mavrični voščilnici pa so tokratne moje zmagovalke.

Hali pravi ...

Joj kakšne krasotice si naredila. All starke pa zmagajo veš, me mika, da bi jih snela in obula :-)

Renata pravi ...

Krasne voščilnice si ustvarila Sonja. Všeč mi je pisana mavrica, ter tvoja nova štampiljka na zadnji strani. All starke so tudi nekaj posebnega s koščkom blaga. Tudi ozadje birmanske voščinice je super - ideja za naslednjič ko bom v mojem ustvarjalnem kotičku :)

Andreja pravi ...

Sonja, vse tri so zelo lepe!
Mavrica lepo sije na opečnat zid, allstarki si izbrala čudovito rožasto blago in birmanska ima čudovito ozadje :-))
Res lepo in unikatno.
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

Nataša pravi ...

Res so mi vse tri zelo lepe. Mavrica je zmagovalka. Super je.

Damjana pravi ...

Joj, Sonja, koliko čudovitih voščilnic na kupu. Mavrice me je ponesla prav na oni stran Slovenije (v vaš konec), ideja z rožnatimi all-starkami vrhunska in golob za sv. birmo je prekrasen (tehniko res obvladaš).

Renata pravi ...

Saj sem vedela, da nebo ostalo pri eni. Mavrica je čudovita. All starka je oh in sploh, če ostaneš brez službe, ni nobene bojazni za naprej. Design ti je v žilah. Tretja voščilnica, ozadje na njej v kombinaciji ene barve in belina, vrhunsko. Se vidimo.

Catherine pravi ...

I love how you colored in the rainbow over the bricks. Wonderful design! Thanks for playing along with us on the Simon Says Stamp Monday Challenge. Cathie

Goga pravi ...

Uhhh, kok tega si spet natresla in čisto vse je čidovito za pogledat. Mavrica na zidu mi je res všeč. Pa Allstartke krasne, moderne....
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnci. Lp Lili

N-Eva pravi ...

U si bila delavna....zopet si nam natrosila tri različne lepotičke. Najbolj mi je padla v oči voščilnica s supergico.....res lepa.

Ne-Ja pravi ...

WAW! Allstarke so me čisto sezule, mavrica je zbudila skomine po sončku, birmanska je dala idejo za osnutek za vabila, ki me še čakajo... vidim da bom morala večkrat pokukati k tebi :)

Tanja E. pravi ...

Čudovito in domiselno ter krasno izdelano vse po vrsti!! All starke kapo dol. Hvala, ker lepotičko z mavrico deliš v CRAFT-alnici, lp, T.

Dusi pravi ...

O, kolk je lepa tale tvoja mavrica.