torek, 29. marec 2016

Po praznikih

Prazniki so za nami. Bilo je lepo in umirjeno. Na srečo se nismo niti preveč basali z dobrotami. :-) Jajčka sem že v petek skuhala v čebulnih olupkih in pred kuhanjem nanje navezala različne trave. Eksperimentirala sem tudi z žajbljem. Zanimiva barva je nastala, ampak sem malo preveč skoparila z listi. Kot, da ne bi imela (pre)velikega grma žajblja na vrtu. :-)) Upam, da ne pozabim do naslednjega leta. Veronika in Andrej sta se igrala z voščenkami in kupljenimi barvami, dragi pa je bil zadolžen za kuhanje šunke in ribanje hrena.

 
Naš preprosti šopek ob koncu praznikov zgleda takole:

Hali, Renata, Mojca in Drassika, hvala za lepe voščilnice. Čokoladna jajčka, ki jih je prinesel Mojčin zajček, so na brzino izginila neznano kam. Krivca za izginotje do danes še nismo našli. :-))

Pred prazniki pa me je v poštnem nabiralniku pričakalo še eno krasno presenečenje. Kristina z bloga Mlin nakitin mi je poslala prekrasno ogrlico, pravo mojstrovino njenih spretnih prstov, v meni zelo ljubi zeleni barvi. Kristina hvala. Z veseljem jo bom nosila in se važila z njo. :-)


Danes se zaključuje izziv na Craft-alnici, kjer je na izdelku potrebno uporabiti časopisni papir. Spet lovim zadnji vagon zadnjega vlaka, čeprav voščilnica čaka že nekaj dni, da pride na vrsto za objavo.



Za ozadje je "padel" še en list iz Dr. romana. Zlepa jih ne bo zmanjkalo, saj je bila ta pocukrana literatura najljubše branje moje pokojne tašče. List sem nalepila na karton in vse skupaj potapkala z belo tempero. Ko se je posušil, sem ga izdatno senčila z rjavo distress blazinico in prav nemarno obtrgala in nacefrala s cefralcem za papir. Na koncu sem z embosirno mapico, ki jo imam sposojeno od Renate, naredila odtis čez celi list. Idejo, kako postaviti golobčka, sem sunila Moi. :-)) Golobčka sta iz Tinine kolekcije za Rayher, napis pa iz seta Tri lepe misli Najlepšega para.

Voščilnico prijavljam v:
- Craft-alnico: Izziv  #156: Časopisni papir  in
- Galerijo meseca marca pri Najlepšem paru


Daša z bloga Piši, riši, striži... je prosila, da ji pomagamo pri zbiranju sredstev za zavetišče za živali. Izdelala sem tri približno enake voščilnice, ki že potujejo k njej.


Prikupnega kužka sva poiskala skupaj s stričkom Googlom. Malo sem ga obdelala, sprintala, izrezala in pobarvala. Čeprav je moj poskus samo "b" od barvanja, sem bila s svojim dosežkom še kar zadovoljna. Ozadje voščilnice je izdelano v smušing tehniki. Kužek skače po travi, obsijani s soncem. Napis, sonček in izrez travnika so od Najlepšega para. Upam, da bodo moje voščilnice komu tako všeč, da jih bo kupil in s tem prispeval denar za cepljenje živali v zavetišču.

Velikonočnico vam podarja moj dragi, ki je v nedeljo peljal motor na sprehod na Boč. 
 



Lep pozdrav do naslednjič. :-) 




25 komentarjev:

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Malo od tega, malo od te, na koncu pa scupraš vedno nekaj svojega. Zdaj ti ne bom več napisala, da je škoda dr. romanov za voščilnice, ker je tale tako čudovita s tem rdečim okvirjem , da komot lahko strgaš še kakšen list in narediš še v kakšni drugi barvi. Res je fantastična. Ej, ne boš verjela, tudi pri meni je bil nekdo, ki je popapcal vse čokoladne pirhe.....pustil je samo listek....pazim na tvojo postavo!!!!!
Lepo skrbiš tudi za živalce in kaj naj rečem...spet si bila pridna, jaz pa tudi.....domača naloga za 5 dni nazaj je opravljena. juhuhu
(Kristina....kapo dol za prečudovit nakit)

Tina Z. pravi ...

res prekrasen praznični šopek ste imeli. in ta tvoja voščilnica je neverjetna s tem odtisom embosirne mapice, ta rdeči okvirček se ji tako poda. si bila pridna z voščilnicami za živalce, mene še čakajo, moram preverit, kdaj je rok.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Prazniki so mimo,
a pri srcu je še toplo.
Lepo ste porazdelili delo,
pa tudi ustvarjanja je bilo kar nekaj
krasen post
poln lepih izdelkov
lp Tamara

jasna varcakovic pravi ...

Divne uskrsnje dekoracije si napravila; jaja bojana sa ljuskom luka su mi najdraza - imaju tako divnu boju koja je uz to i prirodna. Nadam se da si se lijepo provela sa svojim najvoljenijima.

Danica pravi ...

Kako lep je bilo pri vas za praznike. Kaj naj rečem drugega kot le to, da si naredila prečudovite voščilnice. Se kar strinjam z Mojco, da za tako lepo voščilnico, res ni škoda Dr. romana :)

Valerija pravi ...

Spet ena čudovita objava, za katero si je vredno vzeti čas, da jo prebereš od prve do zadnje črke. Krasna voščilnica z golobčkoma, lepo ozadje si pričarala. In tudi kužke si prav lepo pobarvala.

Vladuška pravi ...

Svetovno ozadje si izdelala iz dr. romana in nastala je krasna voščilnica. Tudi tale kuža je zelo cart, zdekoriraš pa doma tako vedno v nulo. Lepo je pri vas. Kristinini izdelki so res krasni in tudi sama sem ponosna lastnica podobne verižice.

Helena pravi ...

Lepo ste si razdelili delo. Iz posameznik delčkov, je nastal lep praznični mozaik.
Ozadje iz dr. romana pa je tudi meni zelo všeč.
Joj, na Boč bo potrebno :)

*Urška* pravi ...

Lepo ste pripravili za praznike.Tudi naloge ste si pošteno razdelili :) Naredila si prekrasno voščilnico.Ustvarila si čudovito ozadje in goloba ga samo še dopolnita.Zelo lepo voščilnico pa si naredila tudi za zavetiščne živalce.

Metuljčica pravi ...

Jaz prav uživam ob tvojih objavah, vedno pokažeš nekaj kar mi da navdih. Praznično, ustvarjalno, cvetoče in vse je prelepo.

Nella pravi ...

Se podpišem pod Metuljčico :)

Hali pravi ...

Ajoj tvoje objave so zmeraj tako "bogate". Krasne praznike ste imeli, poročna čestitka je res nekaj posebnega in tudi živalske so krasne. Velikonočnica pa..krasna, drugič pa naj še tebe zraven vzame in pripelje k nam pogledati čemaž :-)

Klara pravi ...

Koliko stvari na kupu. Pri tebi pa res ni nikoli dolgčas. Drevešček s pirhi je res nekaj posebnega. Čestitke so pa itak top. Zelo mi je všeč tale z golobčki. Super barvno kombinacijo si uporabila. :))

ArtMBR pravi ...

Po tvoji objavi tudi mene prime, da bi naredila neko popraznično inventuro, pa še kaj objavila. Lepo , da deliš z nami. Da o tvojih novih izdelkih ne izgubljam besed. Bravo za zagnanost in lepe izdelke.

Martina pravi ...

Koliko lepega se je pri vas zgodilo in naredilo. Pa ti znaš to na tako super humoren način napisati. Voščilnica s časopisom in kužki so pa čudoviti. Pa hvala za tako lepo fotko velikonočnice. Res si jo želim kdaj videti v živo.

moi pravi ...

Ja, krasno si spet ustvarjala in naredila toliko lepega. Pridna si tudi naredila voščilnice za dobrodelnost.
Vidim, da je tudi tebe obiskal Mojčin zajček in pa Kristinina verižica.

Renata pravi ...

Vau, Sonja, kako lepa voščilnica z mapico. Ne morem se je nagledat, res. Tudi voščilnica z psičkom je lepa. Ma kaj, vse je lepo, kaj lepo, KRASNO.

Unknown pravi ...

ojla kolk si carsko uredila dekoracijo:)() vse mi je pipi:)))
tale kuzek pa zmaga:))) vsaj pri meni:)))

Goga pravi ...

Še dobro, da je izziv za nami, saj bi drugače fentala vse taščine dr. romane. No sam tale je bil pa res žrtvovan z namenom. Tole ozadje je fantastično in prav čudi me, kako ti je uspel tak krasen odtis z reljefno srajčko.
Hvala, še enkrat in vso srečo pri izzivu Craft-alnice. Lp Lili

helena pravi ...

Spet si se luštno poigrala z vsemi velikonočnimi nalogami. Voščilnica z dohtarskim ozadjem je enkratna. Velikonočnico pa sem v živo videla tudi jaz, čudovita je. Najbrž zato, ker je kosmata:)

Tina pravi ...

Koliko lepih fotografij in izdelkov...pa tako lepa gesta za zavetišče, tudi jaz se pripravljam k temu, pa še nič nimam :-(.

Damjana pravi ...

Prav vse in vsako posebej je res čudovito. Od pirhov, šopka in vse kar je pod njim, ter prečudovitih voščilnic, ki si jih izdelala.

N-Eva pravi ...

Zelo lepo domačo praznično dekoracijo si pripravila. No, dr. roman je vsaj za nekaj uporaben ;-)
Kužka si pa izredno lepo umestila na voščilnico.....voščilnice bodo dobile svoj domek, saj so izdelane za dober namen.

Dusi pravi ...

Spet si naredila eno lepo voščilnico.
In nam pripravila spet eno hudo lepo in bogato objavo.

Tanja E. pravi ...

Sonja, vse pohvale za tvoje čudovito in raznoliko ustvarjanje, vedno z veseljem pokukam k tebi, LP:)