petek, 11. marec 2016

Dve lepi misli

Težko čakam lepše vreme, saj to ni več ničemur podobno. Dež, sneg, veter. Bljek. :-( Še sreča, da si znam z barvami pričarati sonce in rožice. V brlogec boljše, da nihče ne vstopi, saj so povsod ostanki popacanih papirjev in to v vseh mogočih tehnikah in odtenkih. Vsega vam še ne bom pokazala. :-) Za danes imam pripravljeni dve voščilnici.

Dekleta na Craft-alnici so se odločila, da je čas za razmišljanje in kravžlanje naših možgančkov. Pošteno sem se namučila z washi trakci. Včeraj sem skoraj obupala in se že odločila, da tokrat ne bo šlo. V brlogecu sem ugasnila luč in zaprla vrata. Ko sem sedla k računalniku z namenom, da pogledam vaše objave, sem "srečala" tole lepotičko, ki jo je ustvaril Sid na blogu Harpies Crafty Corner in ideja je bila rojena. :-) Brlogec sem ponovno "aktivirala" in v rekordnem času poiskala  vse potrebno za sestavo voščilnice. :-)


Ozadje za voščilnico sem že dan prej izdelala v tehniki Faux Mother of Pearl. Barvno kombinacijo sem "pobrala" pri Moi, ki me vedno znova navdušuje s svojim čudovitim in raznolikim ustvarjanjem. Brez Najlepšega para pa tudi tokrat ni šlo. Akvarelna srca so izrezana iz papirja polepljenega z washi trakcem z vzorcem not. Še klaviatura ob strani in lepa misel iz Tininega kompleta Tri lepe misli in voščilnica je bila končana in pripravljena za ogled na naslednjih izzivih:

- Craft-alnica: Izziv#155: WASHI TRAK
- Come and Get It Cahllenge: Challenge#108: Favourite Technique (Faux Mother of Pearl)
- Simon Monday Challenges: Make Your Own Background
- Najlepši par: Galerija meseca marca
- Happy Little Stampers: CAS Challenge March 2016: Faux Mother Of Pearl



Na spodnji voščilnici pa sem poskusila izdelati ozadje z večimi nanosi barve, špricanjem z vodo in plastično šablono (Topli žarki od Najlepšega para). Kar nekaj neuspešnih poskusov je končalo v košu za smeti. :-)



Ozadje je ozaljšala marjetica (Tina za Rayher), še ena lepa misel Najlepšega para in prozorni rumeni kamenčki iz prastare zaloge.

Marjetica se postavlja na ogled na naslednjih izzivih:
- "Less is More": Colour Week: CITRUS
- Simon Wednesday Challenges: A Bit O'Green
- C.R.A.F.T. Challenge: Challenge 354 - 10th of March - Easter/Spring

V sredo, za dan žena, me je v nabiralniku čakalo čudovito presenečenje od Tine Z. in Metuljčice. Hvala dekleti. :-) Super sta!


Ta preprosta voščilnica pa je skupaj z znamkami, ki jih pridno zbiram zanjo, za osmi marec razveselila sestrično od Metuljčice na blogu ArtMBR.




Lep pozdrav do naslednjič. :-)


49 komentarjev:

Anja Ž. pravi ...

Wow, kakšna dobra ozadja. Priznam, prvič slišim za to tehniko, učinek je pa res lep.

Esther pravi ...

What beautiful cards! I headed over here from Less is More - great entry for the citrus challenge. Very striking and attractive designs!

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Saj pravim....nore gobe za fruštek in potem bum...fantazija ne pozna meja..ozadje je res bombastično in ideja washi trakci in srčki je samo še malenkostna popestritev tega ozadja....marjetice so vedno zmagovalne, pa čeprav bi jih naredila v krvav zeleni al pa marogasti barvi, ozadje je pa spet tisto nad čemer se bomo naslajale. Res zelo lepo....čao

Kay Wallace pravi ...

Sweet citrus card for the Less is More challenge! Love your little drops!

Neets B pravi ...

Gorgeous warm blend with the faux mother of pearl, and I love your citrus sun rays.
Thanks so much for sharing at Happy Little Stampers and Less is More.
Anita x

CreativSpirit pravi ...

Beautiful cards. Well done.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Tudi jaz ne poznam te tvoje nove tehnike, ampak, izgleda fenomenalno! Čudovite barve in krasne voščilnice si naredila, res paša za oči.

Valerija pravi ...

Dve čudoviti voščilnici s fantastičnima ozadjema. Vedno znova presenečaš! Lepo je priti k tebi na obisk.

Damjana pravi ...

Najprej brez idej, potem pa taka super voščilnica. Barve so krasne in washi-ja sta super izbira. Tudi druga je vrhunska, marjetica je itak uau in napis tudi. Ozadje pa zopet noro dobra prelivajoča kombinacija.

Unknown pravi ...

Such beautiful cards. Karen x

Tina Z. pravi ...

kakšna super ideja z washiji, zelo lepo pridejo te žive barve in washi je prava izbira, ker je prosojen in to tako lepo poudari. vau!
in dobra tehnika z večkratnimi nanosi - tole meni ne bi šlo. krasna razporeditev.
in zelo lepa voščilnica za artmbr - kako dobro ti znaš tale embossing folder stamping - ugotavljam, da si res prava mojstrica tehnik, uf.

Tanja E. pravi ...

Sonja, kapo dol tudi za tvoje raznoliko ustvarjanje, več primerkov, ki so romali v koš so služili končnemu krasnemu izdelku, krasnemu ozadju z marjetico v ospredju. Tista z washiji pa je tudi vau, zelo lepo ozadje si ustvarila in dodala pikice na i. Hvala, ker deliš z nami v CRAFT-alnici. LP:)

Cvetoči travnik pravi ...

Veš kaj Sonja, s tvojo ustvarjalnostjo očitno ni prav nič narobe, če potem tako na brzino dobiš idejo in ustvariš lepo, sončno in razgibano voščilnico. Washi trak si odlično in domiselno uporabila. Tudi sama ugotavljam, da se mi bodo mogoče še prikupili:))) Druga pa je tudi lepa, sončna in je prav fino, da si žarke uporabila samo na zgornjem delu. Lep pozdrav, Andreja V.

Andreja pravi ...

ja Sonja, prav kulsko in nadvse lepo voščilnico si naredila. Ne bi rekla, da ti je washi delal težave, saj si ga fantastično uporabila.
Tudi ostale voščilnice so krasne in čudovito sestavljene :-))
Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

Kajcyika pravi ...

wow, čudovite voščilnice si naredila. Čisto vsaka izmed njih mi je všeč! :)
Hvala, da si sodelovala pri našem CAGIC izzivu :)

moi pravi ...

Čudovito pisana z letečimi srci, ki poplesujejo na glasbo. Čudovita. Včasih res potrebujemo mali premik in ideja je tu.
Pa hvala za okužbo z perlkvaže, mi ne da miru ;)
Majetica, zakon. Kako lepo počiva na sončnih žarkih, ki jo postavljajo v ospredje. In kamenčki, uf, koliko jih imam doma, pa se ne spomnim.
Tisto za sestrično sem že pri njej občudovala. Zelo si pozorna, zato tudi dobivaš tako krasno pošto.

leycika pravi ...

čudovite so, ustvarila si res krasna ozadja :)

Helena pravi ...

Se vidi, da pogrešaš sonce :) Pa še sreča, ker si ustvarjalke znamo same pričarati sončne dneve - vsaj v ustvarjalnem brlogecu. Tvoja objava je čisto obsijana. Zelo lepo si ustvarjala.

draica pravi ...

Vreme je res bljek! ;) Zato sta pa tvoji voščilnici sončni! Posebno marjetica mi je zelo, zelo všeč! Pridna punca, s fantazijo !!! :)

Renata pravi ...

Zelo lepa, energična voščilnica. Moi nas je čisto zasvojila s to kombinacijo barv. Tudi drugi dve, sta mi všeč.

Klara pravi ...

Kako toplo ozadje! Prav pogreje! Pa ozadje na drugi voščilnici je tudi čudovito!

Metuljčica pravi ...

Ja, ko posije sonček je čisto drugače, se pa prav lepše počutim po tvoji energijski objavi, si prava mojstrica ozadij. Prelepi voščilnici.

EdenLand Designs pravi ...

Beautiful!! The faux mother of pearl technique is definitely one I'm going to have to try - it has a marvelous result! Thanks for sharing with us at CAGI this week!
Susan DT

Sharon Traynor Designs pravi ...

Lovely, tangy citrus rays on your Less is more card.
Sorry I'm late popping over to see this, but thank you so much for sharing it with us.
Sharon xx
Less is More

Anita in France pravi ...

What a fabulous collection of cards, Sonja ... that shimmery faux mother of pearl with the gorgeous blocks of ombré colour is brilliant ... clever use of the music theme with the piano washi border and cut hearts! Thanks so much for playing along with us at Happy Little Stampers! Anita :)

ArtMBR pravi ...

Se strinjam s tabo če se pravo sonce skriva, me najdemo takoj nadomestilo. Ampak travica je res lepša zelena. Glede tvojih pokazanih izdelkov pa te lahko samo pohvalim, najprej za pridnost, potem za izvirnost in nazadnje za rezultate. No ena pa je itak moja.

N-Eva pravi ...

ne poznam te tehnike, ampak ti jo očitni obvladaš....krasne voščilnice.

Zvonka pravi ...

Sonja obvladaš, ni kaj. Prva mi je svetovno dobra, vse, od ozadja do uporabe washi trakcev. Lp

Jasmina pravi ...

Wauuu, kakšni čudoviti izdelki. Marjetkica kar zasije na tem ozadju s svojo nežno belimi. In prva je zelo energična in pozitivna.

Dr Sonia S V pravi ...

WOW all your creations are so varied and beautiful ...you have such a fabulous way with inks
Ps : I am having a celebration on my blog with prizes...would love to have you join in.Here is the link : 5 Million Page-views Celebration

Barbara pravi ...

Your ombre card is so beautiful and bright! thanks for sharing it this week over Simon Says Monday Challenge Blog! barbara

Unknown pravi ...

olala kolk si uspela naredit:)))
ena lepsa od druge:))) marjetica zmaga:))

Anne pravi ...

You've been busy again! What a wonderful bunch of cads and your citrus colours are super.
Thanks so much for joining us this week
Anne
"Less is More"

Vladuška pravi ...

Pridna na kvadrat. Kako malo je včasih potrebno, da se nam utrne kakšna misel, kajne. Super si vse naredila. Krasno packaš z barvami.

Natasa pravi ...

Super si tole naredila, prva je sploh polna energije, všečen efekt, nisem še slišala za to tehniko. Lepo si uporabila washija. Druga pa je čisto pomladna z lepo marjetico, prav sončnih žarkov nam manjka v teh dneh

helena pravi ...

Oj, Sonja, tebi se je pa čisto odpeljalo. Ena lepša od druge, tehnik 100 in ena za povrhu pa praviš, da sploh še ni konca. me prav zanima kaj nam boš še servirala.

Hali pravi ...

spet si bila noro pridna. Krasne so, res sončne barve pogrešamo te dni...

Janja pravi ...

Tvoja ozadja na voščilnicah so čudovita. Meni je še posebej lepo, ozadje pri marjetici. Lp

Goga pravi ...

Čudovito si tole naredila. Wahije si prav domiselno uporabila, jaz kaj takšnega sigurno ne bi spravila skupaj.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnii. Lp Lili

Unknown pravi ...

Prva je tako živahna in polna energije, druga pa ima fantastično ozadje in krasen motiv. Tvoja ozadja so tako fenomenalna, sploh ne vem, kako ti uspe. :)

Brenda pravi ...

So nice, all are amazing creations. Thanks so much for joining us at CRAFT Challenge!

Chrissie pravi ...

I'm sorry, it looks like I missed visiting you last week!
This is beautiful work Sonja, I love that white flower and gorgeous backdrop!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Carmen S. pravi ...

Hallo liebe Sonja,
Ich bin Sprachlos von Deinen vielfältigen Farbkreationen auf deinen Karten. Du hast wieder so viel experimentiert und jede Karte sieht wunderschön aus. Deine Karten werden nie langweilig. :))) Es ist immer eine Freude bei Dir vorbei zu schauen. :)

Viele liebe Grüße, Carmen :-)

Adrijana Knez pravi ...

Hej Sonja. Res si zelo zelo pridna in na ogled si nam predstavila dve lepotički.
Hvala, ker si se nam z marjetico pridružila našemu pomladnemu/velikonočnemu izzivu na C.R.A.F.T.Ch.
Lepo bodi, Jana - DT C.R.A.F.T. Ch.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Ku kuc, joj kako si pridna.
Toliko prekrasnih objav, izdelkov med mojo "pavzo".
Čudovita vsaka objava posebej in vsak izdelek.
Lepo da sva se spoznali
krasna ženska si, kar sem vedela že prej :)
lp Tamara

Aleksandra pravi ...

Čudoviti voščilnici si ustvarila Sonja, prva mi je še posebej všeč. Obožujem žive barve in ozadje, ki si ga ustvarila je čudovito. Zelo lepo!

Lepo bodi!
pozdravček,
Aleksandra

Danica pravi ...

Ooo kako lepo, ko se ti odpre idejno oko mu ni videti konca :))
Sem se kar parkrat sprehodila gor in dol po tem postu. So vse tako lepo narejene, da sem brez besed.

Trenutki kreativnosti pravi ...

Čudovito si ustvarjala, kot vedno :). Dobro si napela možgane in super uporabila washi. Krasna voščilnica.
Hvala, da ustvarjaš z nami v CRAFT-alnici. Srečno!

Chrissie pravi ...

What a fabulous mix of colours in your faux Mother of Pearl backdrop Sonja!
Thanks for joining us at Happy Little Stampers' CAS challenge this time!
Chrissie