četrtek, 14. januar 2016

Rožice

Tako kot po vaših blogih, tudi pri meni že cvetijo rožice. :-) V zadnjem času sem izdelala kar nekaj voščilnic za rojstne dneve. Roke imam pobarvane z vsemi mogočimi barvami. Tudi trenirka trpi, saj je vedno najbliže, ko je treba obrisati roke. :-)) Pa kaj! Uživam in z veseljem pacam ter preizkušam, kako se barve obnašajo na različnih podlagah. Pripravljenih imam kup osnov, tako da ne bo težav, tudi če bo treba izdelati kakšno voščilnico na brzino. Zaloge so namreč pošle. :-)

Da ne nakladam na dolgo in široko, vam rajši pokažem, kaj je nastalo zadnje čase. Predvsem veliko rožic. Na "Less is More" je ta teden naloga izdelati enoplastno voščilnico z rožicami. Najmanjši problem ob vseh pripomočkih, kar jih imam. :-) Že v naprej vas moram opozoriti, da glavno vlogo na vseh mojih voščilnicah igrajo izdelki Najlepšega para. Da ne boste presenečene. :-))




Enoplastne voščilnice v CAS izvedbi so zame vedno poseben izziv. Z njimi preizkušam svojo natančnost. Tukaj namreč ni popravljanja in maskiranja pack. Prav zaradi tega veliko neuspelih poskusov pridno polni moj koš za smeti. :-)) Na plastični šabloni Najlepšega para Čestitke in Hvala je ta krasni kotni šopek. Še nikdar ga nisem uporabila, ker nisem imela pojma, kako se lotiti drobnih luknjic. Tokrat pa sem vzela v roke vatirane palčke in prav lepo in brez težav s tremi barvami natapkala šablono. Krasen napis Tvoj dan ter s ploščo za utore narejen okvir in voščilnica je pripravljena, da jo prijavim na:

"Less is More": Week 258 - One Layer Card - Flourish

Ta teden je okrogli rojstni dan praznovala Jožica iz našega kofetarskega "kluba". Ker se vidimo šele naslednji teden, sem ji voščilnico poslala po pošti. Tole je nastalo:



Na osnovo sem odtisnila štampiljko zidakov in z enako barvo, kot je odtis, pobarvala celotno osnovo. Narisala sem krog in ga poštemplala z rožicami Najlepšega para iz seta Velikonočno veselje. Še odtis iz seta štampiljk Sreča čaka nate ter velika pentlja (Tina za Rayher) in voščilnica je odpotovala k Jožici in na izziv

CASology: Week 180: Open

Renata, tudi iz "kluba" kofetaric in z bloga Renatina ustvarjanja, pa je svoj rojstni dan praznovala predzadnji dan starega leta. Tudi ona je dobila podoben venček iz rožic. :-) Z venčki me je "okužila" Vladka.

V zadnjih dneh lanskega leta pa sem izdelala še tole vrtečo voščilnico za sodelavko mojega dragega, ki je praznovala okrogli rojstni dan. Ob vsej evforiji okoli praznikov je nastala samo ena fotografija, pa še ta tik pred zdajci: :-))


Rojstnih dni pa ne praznujejo samo dekleta, pač pa tudi fantje. Tudi malo večji. :-) Stric, strasten ribič, je v tem tednu dopolnil 80 let. O tem, kaj bo na voščilnici, sploh ni bilo nobene dileme. Ribe. :-) (Draga Moi, ne me tepsti! Tvoje ribice, ki si mi jih tako lepo naštancala in napakirala in ki sem jih vse leto imela na dosegu roke, so nekam odplavale. Predno sem začela z izdelavo prazničnih voščilnic, sem jih pospravila, da bi jih takoj našla. Ampak, sem pozabila, kam sem jih pospravila. Upam, da do rojstnega dneva mojega brata priplavajo na površje. )



Vodo v akvariju sem izdelala v "smušing" tehniki in sicer z distress blazinico salty ocean. Številko sem prekrila s pavs papirjem. Med pavs in folijo sem zalepila krog iz mos gume. Ribe niso ribe, pač pa delfinčki, izsekani z luknjačem. Med delfinčke sem nasula še malo drobnih luskic v modri barvi in zaključila s pobarvanim krogom izrezanim s šablonami Krogi s šivi Najlepšega para.

Moško voščilnico prijavljam na izziv Cardz4Guyz: Challenge #102: Happy Birthday (We are 2).

Celotno objavo pa postavljam na ogled tudi v prvo letošnjo galerijo Najlepšega para. 



Lep pozdrav do naslednjič. :-) 
 


30 komentarjev:

jasna varcakovic pravi ...

Vesele teme i divne boje...ova za 80-ti rodjendan je prekrasna!

Nataša pravi ...

Vse so prekrasne, meni je zelo všeč vijolična z zidaki :)

Tina pravi ...

Sonja, kako lepi so vsi tvoji venčki, pa tresočke in vrtljivke...prelepo :-). In enkrat bi morale organizirati srečanje s temo pobarvane roke in trenerke :-)))

Sapfina (Barbara) pravi ...

Ijoj, kako so krasne vse po vrsti in tak prelep izbor barv! Popolnoma sem navdušena nad vsako posebej!

moi pravi ...

O, si nam natresla krasnih čestitk.
Vse so zelo lepe in posebne. Pri morski pa si me nasmejala. Tako tudi namreč jaz pospravljam ;)))))))))))

helena pravi ...

Oooo, pri tebi je pa cela industrija....:):):) Ideje kar vrejo iz tebe! Vse so tako lepo pomladno odete v barvno cvetje, da se bojim, da res ne bo več snega. Tole o vestnem pospravljanju pa je tudi meni znano - pri meni se je izginila zvezda, ki me že pošteno jezi, ker jo nujno rabim!

Hali pravi ...

Tile venčki z rožicami so top in tista z zidaki v ozadju. Ampak tudi fantje niso nič prikrajšani in 80 letnik si bo prav fino krajšal čak s šejkanjem in lovljenjem delfinov, dokler ne bo vreme dopuščalo tudi tapravega ribolova :-)

leycika pravi ...

Si pa bila pridna koliko si jih ustvarila. Vse so mi zeloo všeč :)

Chrissie pravi ...

This is a super one layer card Sonja. Love it!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Klara pravi ...

Pomladni venčki so tako lepi! No, tudi ostale so krasne! Res si pridna, glede trenirke se pa ne sekiraj, raje malo poglej reklame za pralne praške-ki spravijo vse živo iz cunj, pa ne bi barv? :)))

Sazzle Dazzle pravi ...

So pretty Sonja and beautifully stamped.
Super CAS and gorgeous and thanks so much for playing along this week!
Sarah xx
Less is More

Andreja pravi ...

Sonja, ti samo veselo ustvarjaj in pacaj, tole je dobro za našo dušico :-)) Čudovite voščilnice si nam natrosila za vse možne priložnosti in vseh možnih barvah. Krasne so!

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja, to tvoje "packanje" je bilo pa hudo uspešno. Same zelo luštne izdelke si ustvarila in venčki se v vseh vlogah odlično znajdejo. Odlična je tudi vrtečka za roj. dan. Kaj vse je popackano in kam se brišejo roke je pa nekam znano:), tako kot je rekla Tina - srečanje popackanih trenirk bi bilo zanimivo:))) Lep pozdrav, Andreja V.

Valerija pravi ...

Uau, ti si pa res vsa v cvetju. Lepo, saj si izdelala same prekrasne voščilnice.

Tina Z. pravi ...

kako pa ti obvladaš venčke in rožice, bravo, prekrasni so!
in najlepša hvala za nasvet glede vatiranih palčk, to pride vedno prav.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Lepe, čisto vse, te ribe oz.delfinčki so izredno prisrčni in naredijo res luštno voščilnico, venčke pa obožujem. Tisti za Jožico je prekrasen, 50-tka čudovita, Renatina izredno nežna..

Helena pravi ...

Si čisto med rožice padla :) Lepe so in nežne. Za nežne in romantične duše.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Odločam se kaj mi je najbolj všeč....sem se odločila kar za VSE....punca, spet ti je uspelo, kar bruhaš te ideje....jaz sem pa čist uboga, ker me je zapustila vsaka še tako malenkostna ideja, ki sem jo premogla...samo še kamen v glavo in na smetišče z mano. Še komentarji so tako redki, da mi je kar nerodno ampak zaenkrat ne morem prav nič zato....lepo bodi, jaz se bom pa upam še letos sestavila skupaj, do takrat se bom pa smilila sami sebi...čao

Jen W. pravi ...

Wow! You've been really busy! All of your cards are gorgeous but I especially love the CASology card with the soft brick in the background. Thanks for playing along with CASology this week.

Zvonka pravi ...

Prav vse so ti krasno uspele, prva z venčkom pa je moja zmagovalka. Lp

Anne pravi ...

What a lovely bunch of cards Sonja!
Thank you so much for your entry
Anne
"Less is More"

Neets B pravi ...

Wonderful cards, I particularly love the first two. The sunny flowers with the flourish sentiment is lovely.
Thanks for sharing with us.
Anita x
Less is More

Janja pravi ...

Ti kar stresaj rožice, meni je to všeč :)). Ne bom izbirala najlepše, ker so prav vse zelo lepe. Lp

Metuljčica pravi ...

Kako si pozorna, toliko ljudem polepšaš praznične dni. Si me navdihnila, tudi sama se počasi nagibam k rožicam. Čisto vse voščilnice so fantastične.

Joan pravi ...

Great card with some lovely stamping and colours

thanks for joining us at cardz4guyz this week

Joan

Julie B pravi ...

What a fun 80th birthday card, such inventiveness.
Thanks for linking up at Cardz4Guyz this week. :)

Judy1223 pravi ...

Oh, how pretty! I love your CASology card...what pretty soft bricks in the background and such a pretty wreath! Thanks for joining us at CASology this week!

Vladuška pravi ...

Krasne zadeve, Sonja.

Renata pravi ...

Krasne vse po vrsti. Če se bom pisno ustavljala pri vsaki, bo ta komentar preveč dolg. Vse so 1A.

Dusi pravi ...

Kakšna poplava lepih voščilnic... obvladaš!