petek, 20. november 2015

Iz vseh vetrov

Počasi mi zmanjkuje idej za naslove objav. Še sreča, da mi ne zmanjkuje idej za ustvarjanje. :-) Čeprav sem do ušes zakopana med prazničnimi motivi in barvami, mi je vseeno uspelo ustvariti tudi izdelek za Craft-alnico, kjer Andreja, Lili in njuna gostja Helena želijo videti moško voščilnico na temo Martinovo. Grozdje in vino. Najmanjši problem, če bi imela štampiljke ali pa šablone na to temo... Se pravi, da je problem. :-) Ampak rešljiv, ko ti na kofetkanju Tina B. izreže kozarce. :-)) Kaj pa grozd? V svoji zalogi sem našla prozorne zelene polperlice. Manjkal je le še list. Tukaj pa sem malo, oziroma kar pošteno, improvizirala. Med izrezi, ki mi jih je poslala Vladka, je veliko božičnih motivov. List trte sem sestavila iz listov božjega drevesca, jih zlepila skupaj in pobarvala. Štampiljki sta od Najlepšega para in sicer iz seta Tvoj dan in Na nebu (delček vetra). Sedaj pa k moji najljubši temi, ozadju. Nova tehnika v mojem repertoarju. :-) Za njo me je navdušila Tina B. Prvič pa sem o tem brala pri Heleni, ki ima vsakič kakšno čudovito in inovativno idejo za ozadja. Akvarelni papir sem pošteno posprejala z vodo in celotno površino pobarvala z dvema različnima odtenkoma zelene in z rumeno distress blazinico. Po celotni površini sem posula grobo sol in pustila čez noč, da se je vse skupaj posušilo. Naslednji dan sem sol odstranila. Efekt mi je zelo všeč in gotovo bodo podobna ozadja pri meni še nastajala.

  

Moško voščilnico prijavljam v Craft-alnico na izziv#147: Martinovo.

Na izzivu "Less is More" je ta teden na vrsti enoplastni izdelek na temo Božiček. Tudi tukaj mi manjkajo motivi. Z improvizacijo pa se da rešiti marsikaj. :-) Ker sem pridna učenka v Tinini Mali šoli prazničnega ustvarjanja in kot goba vpijam njene nasvete, sem se lotila tehnike embosiranja s šablonami. Moss guma je odličen pripomoček, če nimaš silikonske podloge. Božičkova kapa je iz seta Snežak, ki ga je Tina oblikovala za Rayher. Rdeči del kapice je pobarvan z blazinico, "kožuh" pa sem na debelo natapkala s tempero. Packe so natapkane skozi plastično šablono Sončni žarki, okvir pa sem naredila s tablo za utore. Napis je iz seta Praznična voščila. Veronikina pripomba, ko je videla voščilnico, je bila: "Se ti ne zdi, da pretiravaš z minimalizmom?" Khm... :-)



Voščilnico prijavljam na:
- Less is More: One Layer Week 250: Santa
- Mala šola prazničnega ustvarjanja 3.sezona: embosiranje z rezalnimi šablonami

Ni še konec. Še eno imam. :-) Na njej pa monster truck pelje smrečice na praznovanje. Dobesedno. :-)





Krogi so izrezani s šablono Krogi s šivi. Akvarelni papir sem pobarvala z modro distress blazinico, cesta pa je izrezana iz črnega šeleshamerja. Vse skupaj sem pošpricala z belo tempero. Belo tempero pa sem z gobico nanesla tudi na robove  Nekaj podobnega, kot je pokazala Vladka v današnji Mali šoli prazničnega ustvarjanja. Zvezdice so izsekane z luknjačem, smrečice pa s šablono, ki sem jo dobila za darilce pri Tini pri enem izmed mojih nakupov. Avto je namontiran na dva gumba, ki drsita po "cesti". Med obema plastema papirja pa je moss guma.

Voščilnico prijavljam na izziv Cardz 4 Guyz: Challenge#97: Trains, Planes, Automobiles

Vse tri pa gredo na ogled še v novembersko galerijo Najlepšega para.

Večina ustvarjalnih pripomočkov je iz moje najljubše tgovinice Najlepši par.

Lep pozdrav do naslednjič. :-)







34 komentarjev:

Damjana pravi ...

Uf, saj si nas čisto zasula z vsemi temi čudovitimi izdelki. Vsaka je posebna in zelo lepa.

Kajcyika pravi ...

Ooo vse tri so super!
Pri prvi ti je ozadje res super uspelo, mogoce se jaz v kratkem sprobam tvojo tehniko :)
Meni so minimalistične čestitke najbolj všeč, zato se mi zdi tvoja božična perfektna!
Tretja mi je pa noro dobra že zato ker se avto pelje na okoli po čestitki. Dobra domislica!
Res so vse super! :)

Tina Z. pravi ...

polno izvrstnih idej imaš - sol za ozadje (sem že malo pozabila na to, zdaj pa sem si pripravila stvari, da se ponoči vse posuši ), pa sestavljen list in božičkova kapa ... same navdihujoče, dobra si, da se vse to spomniš, efekti pa krasni!

Sazzle Dazzle pravi ...

Wonderful, fun and clever cards Sonja, thanks so much for playing along this week!
Sarah xx
Less is More

Chrissie pravi ...

That's a cute Santa hat!
Super cards!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Valerija pravi ...

Oh, si bila spet pridna. Sploh ne vem kje naj začnem. Najbolje, da kar na začetku. Moška mi je zelo všeč, ustvarila si krasno ozadje. Tole s soljo sem tudi sama že delala in res pride zanimiv efekt. Druga z embosiranjem ti je tudi krasno uspela. Moram sprobat tudi sama. Zadnja je pa itak fantastična. Tole sem že videla, kako se naredi, a se mi zdi preveč zakomplicirano. Tebi je krasno uspelo, le ne vem, kam bodo postavili vse te smrečice ;)

Sapfina (Barbara) pravi ...

Kako mi je všeč tvoja iznajdljivost - super si naredila grozdek na moški voščilnici in ozadje - uau, le preveč časa zahteva tole s soljo in ne vem, če je to zame :)) Embosiranje z moos gumo?? Supeeeer, ker nimam gume za embosiranje. Koliko plasti si pa potrebovala? In avtek - haha, kako dobro, da sva obe razmišljali enako! :)) Tvoj je malo močnejši in lahko naloži več smrečic ;)

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Sonja, razturaš. vse lepše in lepše voščilnice in nekatere vse bolj minimalistične, kar je meni nadvse všeč. Tistale kapica je prelepa! Tvoja ozadja itak obožujem, avtek pa - iiii, lušten ful :)) jaz se ne bi lotila takih voščilnic, se mi zdi čisto prezakomplicirano, dobra si.

Janja pravi ...

Sonja, zelo lepo. Zadnja pa je top. Lp

leycika pravi ...

Čudovite so, vsaka po svojem :) je pa res problem ko imaš sto idej samo pravi material manjka :)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Zadela me je kapa....TOP 1, gremo dalje....sol, ki raztaplja...ja, tega sem se posluževala pri barvanju svilenih šalov, da pa to velja tudi pri papirju... še en TOP 1, ...monster truck ....senzacionalen TOP 1.....danes si razturala in če imaš problem samo pri naslovih...to je mala malca, tudi če samo oštevilčiš objave, ko vidim tvoje "vesoljske" kreacije, sploh ne vem več, kako si naslovila vse to. Pri nas pada sneg kot utrgan, ti ga pošljem kaj za vzorec???? (veš, kaj, tale tvoj tovornjaček pošlji, pa ti ga pripelje!!!) čao

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja, saj se ti je povsem "speljalo", toliko novega in zanimivega si naredila, da človek ne ve, kje začet. No bom na začetku: s prvo si se čudovito znašla pri grozdju, ozadje sem tudi jaz delala tako pri rutah in šalih, pa sem nanj čisto pozabila:) O potovanju tvojega kamiona okoli zemlje pa sploh ne bi zgubljala besed, le kje ti ideja, da se ti tako lepo prevaža:))) Noro dobr. Objave pa lahko pričneš beležit 1,2,3,...... vse do takrat, ko ti bo bo na misel prišel kakšen pameten naslov:)) Lep pozdrav, z bele Planine pod Golico, pa ne od narcis:)) Andreja V.

oldpunca pravi ...

Barbara, upam da mi bo uspelo razložiti, kako sem embosirala. Imsm hroščka. Torej: plošča A, dve plasti moss gume, plošča B, papir, šablona, še en papir, na koncu pa še druga plošča B. O neuspelih poskusih pa nima smisla zgubljati besed. :-)

Zvonka pravi ...

Ja vidiš, tole s soljo smo res včasih delali na svilo, je bilo prav fino, tako kot tudi na tvoji voščilnici. In zadnja je fenomenalna, tako ideja kot izvedba, bravoooo.
Z naslovi objav imam pa tudi jaz vedno težave.
Pozdrav z zasnežene Gorenjske.

Metuljčica pravi ...

Baje marsikje sneži, tako da sem najprej opazila zadnjo voščilnico, ker je avto primerno "obut" in nasploh je voščilnica nekaj posebnega. Tudi ostali dve sta čudoviti, ti pa nadvse pridna in uspešna. Tudi sama se pridno učim ob Tini in Vladki.

Helena pravi ...

Objava in pol! In takšne so tudi voščilnice.
Sol res naredi dober efekt. Krasna Martinova voščilnica in lepo, ker sodeluješ z njo v CRAFTalnici.
Zadnja pa je res nekaj posebnega. Fantastično si jo naredila.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

O tole je pa bilo zabavno ustvarjanje
od marinovega, ddo božiča in vožnje okoli sveta
super voščilnice
lp Tamara

Renata pravi ...

Sonja, ni ovir za tebe. Voščilnice, ena lepša od druge. Nabavit si morem grobo sol, ker mi je efekt super. Voščilnica z kapo je nekaj posebnega.Tudi zadnja je mega.
lp

Julie B pravi ...

Super Kenetic card and perfect for this week's challenge at Cardz4Guyz. Thanks for sharing. :)

Neets B pravi ...

A great selection of cards and I love how you've surrounded the Santa hat.
Thanks for sharing with us.
Anita x
Less is More

helena pravi ...

Ena je bolj odštekana kot druga, zadnja pa je top. Kje najdeš ideje? A za naslove objav jih ni, za voščilnice pa? Odlično. Jaz sem rešila problem z naslovi tako, da je namesto naslova številka, le takrat, kadar ne gre za voščilnico se nekaj zmislim. Nekaj naslovov na leto pa že gre...:)

vilinke pravi ...

Zelo si bila pridna kot vedno. Morem ti povedati da mi je pri tebi in drugih zelo všeč less is more, ko pa jaz probam to narediti pa se mi vedno zdi tako pusta in morem vedno nekaj dodati. Očitno nisem tip za less ;) ampak sem tip MORE. :P
LP Vilinke

Joan pravi ...

A fun card, love the car going round.

Thanks for joining us at cardz4guyz this week

Joan

Mac Mable pravi ...

A very clever card with the truck going around and fun colours, great card for Cardz4Guyz challenge

Vladuška pravi ...

Sonja ti se vedno svetovno znajdeš in meni ne bi na kraj pameti padlo, da bi iz božičnih vejic ustvarila trtin list. Super in tako tudi izgleda. Ozdaje je tudi krasno. Druga, CAS je meni čudovita in ti "žarki" okrog lepo poudarijo kapo. Ta zadnja pa je itak carska. Tale si pa je nabasal smrek :)

Hali pravi ...

Noro, kakšne ideje. Carica si!

jasna varcakovic pravi ...

Prekrasne su!!! Lijep pozdrav iz Brčkog!

Nena pravi ...

hvala lepa ker mi vzbujaš slabo vest
in še bolj hvala ker si mi dala idejo kako vse lahko porabim pol perlice...jih imam eno vrečko pa sem že razmišljala da bi jih dala od hiše....no zdaj jih ne bom hahahaha

Andreja pravi ...

Super si se znašla z vsemi trem voščilnicami!
Vrteči se avtko je tako zelo imeniten in predvsem mi v všeč ideja.
Božičkova kapa na preprosti voščilnici izgleda imenitno.
Martinova voščilnica pa mi je tudi zelo všeč, predvsem si lepo naredila grozd. Hvala, ker ustvarjaš z nama v "martinovem" izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

Goga pravi ...

Joj, ko lepo si ustvarjala in improvizirala. Ti si res mojstrica.
Krasno martinovo voščilnico si naredila in priznam, da sem jo močno povečala, da sem videla kako si uporabila listke.
Avtek je pa tako lep, da ga čisto komot pošljš v Litijo, da bom še jaz imala tako lepo smrečico :).
Sonja, hvala, da si se nama pridružila in srečno pri izzivu Craft-alnice. Lp Lili
Ps, če rabiš kak motiv.............

Anne pravi ...

What a lovely set of cards and your Santa card is so stylish.
Thank you for joining us
Anne
“Less is More”

Unknown pravi ...

oookolk si pa ti faca :)) sploh ne uspem vse pokomentirat hodis na izlete:)))
pa une lepe sneżakce si ustvarila .....
dogaja se :)))

Unknown pravi ...

Uau, avto, ki pelje! :) Fenomenalno! ♥

Tina pravi ...

Sonja...kar vriskam od navdušenja! Toliko lepega na enem mestu...joj, mei je tisti minimalizem s kapico bombastičen...pa mega avto, ki se vrti!!!, pa vsa prebrisanost pri grozdu. Kapo dol, draga moja!