sreda, 15. julij 2015

Poletna ustvarjanja

Ima še kdo občutek, da ima dan premalo ur, ali se to dogaja samo meni? V službi imamo spet norišnico, tako kot vsako poletje pred kolektivnim dopustom. Od doma odhajam zgodaj zjutraj in se vračam pozno popoldne, utrujena in ožeta kot cunja. Naslednji teden prideta na dopust naša Angleža, pa je še toliko vsega za postoriti do takrat, da sploh ne vem, kako mi bo uspelo. :-)) V trenutkih najhujšega dvoma pustim stvari nedokončane in sedem k ustvarjalni mizi. Super način za polnjenje baterij in odganjanje dvomov. :-)

Včeraj sem se igrala z barvami in papirčki in nastala je razigrana poletna voščilnica. Uspelo pa mi je tudi okrasiti butarico.




Voščilnica je izdelana v Paper Piecing tehniki. Motiv deklice sem odtisnila na papir, jo maskirala ter s pomočjo plastične šablone Najlepšega para Topli žarki, našpricala ozadje. Oblekico sem odtisnila na edini primerni papir v svoji neprimerno založeni zbirki pisanih papirčkov. :-)) Dekličine lase, rožice in koktejl sem pobarvala s flomastri in ji oblekla modro oblekico. Noge, roke in obraz sem pustila nepobarvan, ker se mi je zdelo škoda, da bi s svojim neznanjem barvanja karkoli pokvarila. Napis iz Tininega seta Sreča čaka nate sem odtisnila s čudovito blazinico, ki sem jo dobila v Vladkinem bonbončku. Popoln odtenek rdeče barve!

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Ko me inspirira #38 - POLETJE
- Craft-alnica Izziv #138: Paper Piecing
- Najlepši par: Galerija meseca julija

Naša domača poletna ustvarjanja grejo v več smeri. Eno smer, priprava na sprejem naših Angležev, sem že omenila. Pospravljanje pridelkov tudi, tukaj pa je še en projekt. Letošnji največji.



Glede na to, da sploh ni smešno, ko na dvorišču in na vrtu ni niti kvadratnega metra brez kupa izkopane zemlje, kamenja, betonskih plošč in "arheoloških" najdb in da se dragi ob kopanju jarka okoli hiše vsak dan rani na drugem mestu, se vseeno hecamo, ko gledamo, kaj nastaja in si izmišljamo, kako bi jarek okrasili in čemu bi lahko služil.

Ker me zanima, če je tudi vam v tej vročini ostalo še kaj smisla za humor, sprašujem, zakaj nastaja jarek okoli naše hiše in kaj bo v njem. :-)))

Izmed vseh duhovitih idej bom v naslednji objavi izžrebala nekoga, ki bo prejel butarico iz sivke. :-))


Lep pozdrav do naslednjič :-)


30 komentarjev:

jasna varcakovic pravi ...

Sjajna ideja - ostaviti sve i uciniti nesto sto te usrecuje i ispunjava...Poslije je sve lakse, pa cak i vratiti se dosadnim obavezama. Sretno sa nastavkom radova!

Vladuška pravi ...

Po moje bo okrog in okrog voda in dodali boste še kakšne ribe in tako imeli občutek, da živite v Benetkah :))) Če vam bo pa zelo vroče, pa si boste v njem namočili noge :)
Krasna voščilnica je, žarki kar ožarijo in poudarijo tole deklico. Drži se, naj ti čimprej mine do dopusta, da si odpočiješ.

Helena pravi ...

Sonja, kako prikupno dekle si postavila na voščilnico. Všeč mi je njena frfotajoča oblekica. Krasna je.
Mislim, da delate obrambni jarek, ki bo napolnjen z vodo, da boste varni pred nepridipravi :) Nekaj podobnega kot naj bi bil zid na Madžarskem :(

Simona pravi ...

Tudi meni se dogaja isto. Mogoče živiva v isti časovni dimenziji, ki ima krajše dneve, kot običajna. :o) Voščilnica je prav ljubka. Želim, da hitro mine čas do kolektivca. Za jarek pa, če ti odkrito povem, nimam pojma, se mi pa zdi Vladkina ideja fenomenalna. Si predstavljaš, da imaš doma Benetke?

helena pravi ...

Deklica na voščilnici je prav poletno mikavna, meni je super. Kar se obiska "angležev" tiče, nikar preveč ne hiti, morda bi bili pa veseli, če boste skupaj kaj ponaredili. Sicer pa če se ne moti, so sami"ta domači", tako da če ne bo vse "u nulo", tudi ne bodo po vasi letali in pripovedovali, kakšno imate....:)
Jarek je pa uganka.... Tudi jaz bi vanj umestila vodo, tako, da bi se lepo pretakala in enega nivoja v drugega v tolmunih bi pa hladila pir!
Uživaj in naj norišnica v službi čim prej mine.

Cvetoči travnik pravi ...

Še meni, ki ne hodim v službo, bi včasih prišla kakšna dodatna ura v dnevu prav. Ampak, ne bom o tem:) Tvoja gospodična je hudo mična in jaz butara berem vsa ta navodila, pa še ne vem, kako naj naredim. Se bom naslednji teden zatekla k Maji (hiška iz papirja) in bo ona moj mentor. Vi mladi to hitreje osvojite.
Projektov pri hiši imaš resnično kar nekaj, ampak jarek: saj veš, včasih so bili zato, da so preprečili dostop nepovabljenim. Mislim, da ga tvoj dragi koplje zato, da te kdo ne ukrade:) Mogoče, bo celo vanj naselil krokodile:)) Ha, ha,
se vidi, da z otroki gledam risanke. Lep, vroč pozdrav in uživaj v družbi tvojih Anngležev. Andreja V.

Sapfina (Barbara) pravi ...

Voščilnica mi je zelooo všeč - taka poletno razigrana je tale deklica in žarki vlivajo toliko pozitivne energije, da kar veje iz voščilnice. Za kakšne inovativne ideje glede misterioznega jarka pa jaz zdaj nisem najboljši kandidat - pomanjkanje spanja in nenehno zibanje v ritmu mi malo načenjata možgane ;))

Hali pravi ...

U kakšna lepotička je tale tvoja deklica na čestitki. In čisto pravi obrambni jarek dela tvoj dragi :-)

Keti's Projects pravi ...

Čudovita voščilnica. Žarki so super ozadje. Tale jašek izgleda, da bo nekaj ful tehničnega, če je mož pristopil k projektu tako temeljito. Za male nepridiprave lahko luknjo zakamuflirate s kakšno navidezno preprogo npr. rož, potem pa se zjutraj čudite, ko gledate, če je kdo v luknjo padu ponoči :-)))

ime rože pravi ...

Jarek okrog in okrog torej. Saj si ti specialistka za amareto, a ni tako? Torej marelice na vse štiri fasade bajte, na južne fasadi bodo najbolj sladke za najslajšo marmelado in veliko flaš amareta :)

draica pravi ...

Zelo ste pridni ...cela družina!
V svoji vnemi boste hišo "izkopali" in jo "preselili" na drug konec vaše parcele ...v luknji, ki bo ostala bo verjetno romantični ribnik z lokvanji, labodi in racami!
Sigurno sem uganila! ;)

Zvonka pravi ...

Veš kaj Sonja, tebi očitno vsaka tehnika sede, saj si ustvarila čudovito voščilnico, polno energije in zelo lepo. Jarek - kaj pa vem, zakaj ga tvoj dragi koplje, mogoče je pred leti kaj zakopal, pa zdaj ne ve več točno kje naj išče ali pa bo tebi nasadil sivko, da boš lahko še več butaric naredila. Pridni ste v tej vročini, lepo bodite.

Tina Z. pravi ...

čudovita voščilnica, čudovita postavitev in deklica kar sije, krasno pobarvana.
no, glede jarka pa mislim, da ste na lovu za skritim zakladom :).
lepo delajte in uživajte z vašimi angleži!

Adrijana Knez pravi ...

Voščilnica je poletno razigrana in kot vedno navdušiš z ozadjem.
Jarek? Okrasno kamenje? Čeprav so me punce ful nasmejale in ideje niso slabe ;)))
Pozdravček, Jana

Unknown pravi ...

o ja v tej veliki vrocini sredi gradnje ste kot mi. ni prijetno.
butarica pa mi je zelo vsec,tudi sama jih bom naredila.
uzivajte :)

Renata pravi ...

Ja, mislim da bi nam vsem prišla prav kakšna dodatna ura vsak dan, če ne drugega, za počitek :)
Zelo lepa voščilnica, pozitivna in poletna!
V tem toplem vremenu bi jarek najbolje služil, če bi ga napolnili z vodo :) pozimi pa bi se lahko drsali okoli hiše ;)

Unknown pravi ...

lepa voscilnica:))) lepa gospodicnica:)))
ampak tale jasek mi pa ni cist jasen:))) lohka pa bi bla ena zascita za vaso hisico:))) sej ti imas tam brlogec:)) cuvajte se:)))

Carmen S. pravi ...

Hallo liebe Sonja,
eine herrlich erfrischende und fröhliche Sommerkarte hast Du wieder mit viel Liebe zum Detail gewerkelt. Mir gefällt sie sehr, sehr gut. :)
Ich wünsche euch ein gutes gelingen beim fertigstellen eurer Baustelle am Haus. :))) Bei uns steht auch noch einiges an, was von außen renoviert werden muß. Aber erst nach unserem Urlaub.

Ganz liebe Grüße, Carmen

Metuljčica pravi ...

Voščilnica je prelepa, sončni žarki so čudovito ozadje, deklica pa prav paše nanje. Butarice bom jaz delala drugo leto, ker sem letos posadila ogromno sivke. Pridem na inštrukcijo. Glede jarka upam, da ne bom s kakšnim pravilnim odgovorom razbila prijetnega predhodnega pisanja. Moji fantje tole delajo po službeni dolžnosti za kakšne dranaže ali ozemljitve, ampak jaz bi vsekakor ubrala kakšno predhodno zamislico in kaj posadila, recimo češnjo in bi jo potem obirala kar čez okno.......

Tina pravi ...

Sonja...svetovne so tvoje objave. Deklica, ki gre za soncem mi je mega!...punce pa so natresle toliko prebrisanih predlogov, da si jaz ne upam nič poskusiti :-)

Unknown pravi ...

Super voščilnica! Sončna, pozitivna in vesela! Sploh ozadje je fantastično, zelo lep efekt :)) Kar se tiče jarka, jaz mislim, da vam nagajajo mravlje in ji želite z jarkom, ki ga boste napolnili z vodo, preprečiti vstop v hišo. :) Mi smo imeli pred leti precejšen problem z mravljami in sem bila že tako na koncu z živci, da bi se tudi kej takega lotila v skrajnem primeru. ;) hehe

Anja Ž. pravi ...

Super kombinacija teh rumenih žarkov in modre oblekice. Zelo mi je všeč. Hvala, ker si se nam pridružila na izzivu. LP, Anja Ž.

Andreja pravi ...

Ja Sonja, če bi se dalo, bi dan definitivno "nategnila", ker tudi meni primanjkuje časa ... Kaj nastaja okoli vaše hiše ... pojma nimam; vem pa, da bo polepšana.
Čudovito voščilnico si naredila in krasno uporabila papirne koščke :-))
Hvala, ker ustvarjaš z nama v CRAFT-alnici ... Srečno!

Sandra Pecić pravi ...

Kako ste vi divno vredni.. ;) Ništa lepše od tih gostiju koje očekujete. Pozdrav i samo opušteno, sve će doći na svoje mesto :*

Renata pravi ...

Lepa voščilnica. Krasno si našpricala ozadje. Oblekica je tipi top. Lepo zraven paše tudi napis. Zakaj jarek? Stilska preobrazba mogoče.

AndrejaM pravi ...

Krasen sijaj si naredila mikavni mladenki! Jarek pa bo zagotovo napolnjen z vodo im plavalnimi blazinami ( šlaufi), na stopnicah pa bodo razstavljeni koktelji, da jih boste srkali med vožnjo okrog hiše :)) ja, ja, tudi meni je vroče :))

Goga pravi ...

Krasno punčko si naredila, ko gledam kako krasno ste vse uporabila Tinine žarke si pa vedno težje dopovedujeem, da ji ne rabim.
A jarek okrog vaše hiše še niste zasuli ?? je dragi našel kaj konkretnega ?? Po moje išče okostje dinozavra.

Hvala, da si se nam pridružila v vroči Craft-alnici. Pozdravček Lili

Darnell pravi ...

Oh, yes, Sonja, we all feel like there are not enough hours in the day! I'm glad you found some time to create this fantastic card! You did an excellent job with the paper-piecing! I got a chuckle out of the "moat" around your house! It's always best to keep one's sense of humor with these things!! Enjoy the weekend!! Hugs, Darnell

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Mična sexy gospodična s krasnim ozadjem in seveda jarek....kanjon Rio Grande okoli hiše....zakaj pa ne, še dvižni most in voda, ki se lepo pretaka okoli bajte....to bi imeli sosedje veliko za povedati. uživaj.

Ne-Ja pravi ...

Vidiš, tako sem pridna pri kometiranju, da to počnem z mesečno zamudo :P. Zanimivega projekta ste se lotili in verjamem da ti vse to požira energijo. Ma če pogledaš iz druge strani -vse bo 1x anrejeno, sin pride domov in čakal te je fantastičen oddih. Včasih je potrebno malo stisniti zobe in gre. Aja, pa voščilnica je svetovna in nepobarvane noge in roke sploh ne motijo, tmeveč dajo poseben čar :).