torek, 12. maj 2015

Za obhajilo

Pri Hali vedno znova občudujem, kako domiselno se loti čestitk za krst, obhajilo in birmo. Nikdar ji ne zmanjka idej in vsak njen izdelek je nekaj posebnega. Meni to nikakor ne gre. Sicer se trudim, ampak glede na to, da sem popolnoma "mrzla" pri verskih simbolih, ne najdem in ne najdem kakšne posebne ideje. Zato je tudi vse, kar naredim v tej smeri, bolj ali manj enako. :-( Pri obhajilu kelih na sto in en način...

Sodelavke so me letos pošteno izzvale v izdelavi čestitk in vabil za obhajilo. Glede na to, da sem bolj packaste narave in mi je dolgočasno izdelovati vedno enake stvari, sem se izziva lotila z rešpektom in kepo v grlu. Na srečo so bili naročnicam moji izdelki všeč. Čeprav niso nikakšni presežki, vam jih vseeno pokažem. Morda se še kje kdo tako zelo muči s to tematiko, kot jaz in mu bo kakšna bolj enostavna ideja prišla prav. :-))

Najprej je nastala čestitka za Jaka.


Sledila so vabila:


Tole je bil samo vzorec
Nazadnje pa še čestitka za Jana.


Notranjost z žepkom za denar in kuverta okrašena s sposojeno štampiljko. :-)

Na srečo mi je zmanjkalo modro belega traku, tako da bo naslednjič vseeno potrebno malo bolj intenzivno pobrskati za idejami. :-))

Jutri me pa čaka čudovito popoldne. :-) Veselim se srečanja z ustvarjalkami iz Pomurja. Upam samo, da nas ne bodo vrgli iz slaščičarne, saj smo se dogovorile, da se bo na veliko pacalo in rezalo in štemplalo. :-))


Lep pozdrav do naslednjič. :-)






  

19 komentarjev:

jasna varcakovic pravi ...

Nije lako svaki put imati neku novu ideju, a za tebe to izgleda ne vazi. Divne su!

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Pa kar dobro rešiš zagate. Meni z verskimi simboli ne bi nič ratalo. Tvoja vabila in čestitke so lepe. Preproste, čiste in nežne.

Renata pravi ...

Sonja, enostavno krasno. Manj je več, gre pregovor. Lepo si se znašla z izdelavo , tako z vabili kot z čestitko. Tudi jaz sem imela že večkrat probleme z trakom. Se vidimo jutri, komaj čakam. lp.

Sapfina (Barbara) pravi ...

O, vse mi je zelooo všeč! Tudi sama se zelo nerada ponavljam, po drugi strani pa - če je nekaj uspelo, zakaj tega ne bi še kdaj ponovili ...;) Sodelavke res pridno zalagaš s svojimi izdelki in vsi so čudoviti!

Helena pravi ...

Veš kaj, nič ti ni potrebno jamrati! :) Meni so čestitke za verske dogodke najlepše takšne, ki so sila preproste, da pride simbol bolj do izraza. Tebi je vsekakor super uspelo!
Pomurke, lepo se imejte in si privoščite kaj finega, sladkega.

Tina Z. pravi ...

kot je ravno omenila helena - meni so tudi všeč preproste in tele so čudovite :))). uživajte na srečanju in se imejte krasno :)))

Vladuška pravi ...

Jaz mislim, da ti je tole odlično šlo od rok. Samo malo več samozavesti glede te tematike potrebuješ, to je vse. :) Saj veš, vse to je samo v glavi. Drugače pa zelo dobrodošli motivi so tudi kakšni beli golobi s kakšno vejico v gobčku. Te jaz zelo rada uporabim.

Janja pravi ...

Pri tako zajetnem kupčku lepih vabil in čestitk, so pohvale povsem na mestu.
Lepo ustvarjalno popoldne ti želim. Ne dvomim, da bo super. Lp.

Klara pravi ...

Meni se nič ne zdi, da bi imela težave z vabili ali čestitko! Prav lepo izgledajo!

Andreja pravi ...

ooo Sonja, pa si res malce prehitela z objavo :-)) Boš pa imela razlog, da boš naredila še kakšno voščilnico.
Tvoj zajeten kupček je čudovit in zelo lepo si oblikovala vabila. Prav vse variante so mi všeč :-))

Hali pravi ...

Sonja, hvala za pohvale. Pa saj pri teh čestitkah ni odkrivanja tople vode, krasne so tvoje čiste, s simbolom keliha, ki je značilen za obhajila... Trakec pa tako lepo popestri vse skupaj. Uživajte na srečanju, jap zato pa bo dež ;-)

Ne-Ja pravi ...

Ma ti se zadnje čase res lotiš vsega. Meni je všeč, da je preprosta in trak da piko na i. Vsekakor so čudivite zato lahko mirne duše anrediš kakšno na zalogo za "hude" čase ;)

Klaudija Rajković pravi ...

baš su lijepo ispale čestitke, svaka čast :D lp

Zvonka pravi ...

Tebi pa res ni treba jamrati. Kaj bi pa še rada? Saj za obhajilo je glavni motiv kelih..ne moreš odkriti tople vode. Prav vse ti je super uspelo, vabila skupaj na kupčku so prav čudovita. Si pa na žalost en dan prezgodaj tole objavila. Lp

Sandra Pecić pravi ...

Sastanak kreativki? Super!! Biće divno, već znam.. Super su i te plavičaste čestitkice i pzivnice.. Vredna si ;)

Ustvarjalne sanje pravi ...

Krasna vabila so in zelo lepa čestitka,karo mi je zelo všeč,lp

Cvetoči travnik pravi ...

Ja, je že tako, s svojim nikoli nismo zadovoljne, ampak ne sekiraj se, ti si to odlično izpeljala. Uporabila si prave elemente in to je to. Saj vem, da bi sedaj rada še nekaj novih šablonic in štampiljk:)), ampak počasi bo že.
Lep pozdrav in maksimalno uživajte na druženju. Upam, da bodo v slaščičarni strpni:))
P.s: Tudi jaz bi rada, če bi se kdaj zbrale Gorenjke. Verjetno nas je tudi kar nekaj.
LP Andreja V.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Srečanje je že mimo ....mimogrede, upam, da ni potrebno posebej poudarjati, da nas podrobno seznaniš s čvekalno ustvarjalnim dnevom.
Glede na to, da je cerkvena tema tudi zame čisti tabu in neznanje, kapo dol, za tako krasna vabila, ki so nastala. Meni je to najtežja stvar, zato se podobnih stvari sploh ne lotevam . Tebi je uspelo. čao

Unknown pravi ...

prov lepo fantovsko:))) vabilo:)))
ratalo je:))