nedelja, 24. maj 2015

Za krst

Moja zadnja objava je stara že več kot en teden. To sploh ne pomeni, da v vsem tem času nisem ničesar ustvarila, ampak prav nasprotno. Celo zelo pridna sem bila. :-) Lotila sem se enega malo večjega ustvarjalnega projekta, skuhala bezgov sirup in jagodno marmelado ter urejala gredice in kosila travo. V petek, ko sem se pripravljala, da napišem objavo, pa naju je z dragim presenetilo hudo deževje, ki je grozilo, da nama poplavi komaj urejeno garažo. Pa sem namesto pisanja bloga nosila vedra z vodo iz kurilnice in pralnice. :-( Na srečo je po polnoči nehalo deževati in nivo vode je padel, tako da hujšega ni bilo.

Prejšnji teden je želja sodelavca, da potrebuje čestitko za krst fantka, prišla kot naročena za trenutni izziv na Craft-alnici, kjer dekleti ustvarjalnega tima, Andreja in Lili ter njuna mesečna gostja Zvonka, želijo videti izdelke na temo svetih zakramentov. Nisem odkrivala tople vode. Kot sem že zapisala, simbolov zakramentov ne poznam najbolje in za krst mi najprej pride na misel sveča in nežnost.

 





Črke na škatlici so iz Klarinega bonbončka, pobarvane s tempero, rožica je Renatino darilce, čipka pa je stara zaloga. Plamen sveče je ročno narisan, izrezan  in pobarvan z akvarelnimi barvicami. Škatlica je izdelana iz belega šeleshamerja, za čestitko pa sem uporabila platno v listih.

Izdelek gre na ogled v #134 izziv z naslovom Sveti zakrament na CRAFT-alnici.

Spodaj pa je projekt Tete Pehte, ki je letos zelo dolgo spala zimsko spanje. :-) Jagodna marmelada in bezgov sirup.



 
Bezgovi cvetovi se sušijo za čaj, nekaj pa sem jih dala v velik steklen kozarec skupaj z rjavim sladkorjem. Ko se bo sladkor na soncu raztopil, bom dolila žganje. In nastal bo super zvarek proti bolečemu grlu. Sicer ga na bolečem grlu še nisem testirala, je se pa odlično obnesel kot preventiva. :-))

Lep pozdrav do naslednjič. :-)






24 komentarjev:

Valerija pravi ...

Si pa pridna. Ti že kuhaš marmelado, pri nas pa še jagod ni dovolj niti za hčerki, kar čakata kdaj bo katera dozorela, pa nimamo tako malo nasajenih. Tole z bezgom in rjavim sladkorjem na soncu pa moram sprobat, a je nujno dodati žganje, sicer bi jaz imela kot sirup - nekaj takega kot iz smrekovih vršičkov za hčerki? Verjetno probam obe varjanti. Hvala za ideje.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Tolko jagod že imate? Super! No pri nas sproti izginejo, jih ni za marmelado, ampak šele začenjajo rdečet. bezeg pa je ravno lepo zacvetel, zdaj pa tale dež :(, da ga ne moremo nabirat. Ampak, se te pa nekaj držijo tele verske, boš kmalu mojstrica, ti gre odlično!

Klara pravi ...

Voščilnica je krasna, sploh plamen je čudovit! Pri nas je tudi že jagodna sezona, samo imam še toliko lanske marmelade, da je letos izgleda ne bom kuhala :)

jasna varcakovic pravi ...

Zaista divna cestitka ...minimalno ali divno ukrasena.
Hvala za recept za bazgov sirup (nisam znala da pomaze grlobolju; kod nas u Bosni se pije kao sok uglavnom).

Martina pravi ...

Cestitka je fenomenalna. A marmelada i sirup mirisu do mene. Njami...:)
Lp, Martina

*Urška* pravi ...

Dolgčas ti zagotovo ni.Pridna si bila tako v kuhinji,kot v ustvarjalnem kotičku,kjer je nastala prav zanimiva in krasna voščilnica.

Unknown pravi ...

lepa za fantka:)))
jagode njami:))) bezeg ulala:)))
tale snops in sirup pa bi tudi jaz za na morje za zjutraj pri kavici s sosedi kamperristi hihi sej ves za zobe umit:)))
no ja preventiva hihih

Janja pravi ...

Čestitka je krasna in še lepo si jo zapakirala.
Jagode so tudi pri nas že v kozarcih :). Lp

Metuljčica pravi ...

Sem prav z veseljem prebrala tvojo objavo. Mene bodo moji fantje preimenovali v kakšno teto Pehto, saj imam vse polno kozarčkov na sončku, pa tudi med gredicami neizmerno uživam. Resnično si pridna, da poleg vsega tudi papirčkaš in to prav čudovito. Prelepa je tvoja krstna.

Hali pravi ...

Luštna je, še posebej lepo si jo umestila v škatlico :-).
In bravo za kuhanje marmelade in sušenje, namakanje :-) jaz še nisme začela :-)

Nataša pravi ...

Čestitka je super.
Zelo pridna si, da že kuhaš marmelado :)

Ne-Ja pravi ...

Zaupaš kje si že nabrala tako lepe jagode? Drugače lahko bezgove cvetove in sladkor uporabiš kot čaj -žlico tele mešanice preliješ z 1l vrele vode in imaš fenomenalen čajček za zimske dni. Voščilnica je rpava lepotičk ain ravno prav simbolike si uporabila :).

oldpunca pravi ...

Seveda zaupam, saj ni nobena skrivnost. :-) Na domačem vrtu imam celo gredo jagod. Dela je veliko, veselja pa še več. :-))

Andreja pravi ...

mmmm marmelada .-)
Zelo lepo voščilnico si naredila in jo lično zavila :-))
Hvala, ker ustvarjaš z nama v CRAFT-alnici ... Srečno!

Cvetoči travnik pravi ...

Lahko se tudi strinjam s teboj, da simbolov zakramentov ne obvladaš (jaz tudi ne), ampak naredila si super voščilo in mislim, da zadosti vsem zakonitostim.
Drugo pa: ali si opazila, da sta ti zmanjkali ena steklenica soka in kozarček marmelade:)), ne išči ju! Lep pozdrav, Andreja V.

vilinke pravi ...

Pridna si ni kaj in voščilnico si zelo dobro sestavila. Kako si pa naredila žepek za denar ,pa je res nekaj posebnega
LP Vilinke

Vladuška pravi ...

Uf, tole z deževjem ni nič kaj dobro. Pozitivno je vsaj to, da ni bilo kaj hujšega. Lepo si naredila tole za krst, res je taka nežna in cart. Veselo sladkanje ob marmeladi in soku. Tako žganje pa je itak vedno dobra preventiva :)))

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Tale projekt tete Pehte očitno ni všeč samo meni, ampak tudi pošteni "tatici" Andreji. Točno istih misli sva. Štumf na glavo, pa v tvojo klet. Mnjami ...jagodna marmelada, njami bezek...adijo , adijo želja po nižji kilaži. V redu bo, nehala bom sanjati.
Zadnje čase si tako v verskih simbolih, da ne moreš več pisat, da se na te stvari ne spoznaš nič Ideje so krasne, izdelki tudi,.... Samo da se je voda umaknila...ne vem kako to izgleda, ker sem doma na hribu, me pa kar srh spreleti, ko kdo to omeni in verjamem, da ni prijetno. čao

Renata pravi ...

Krasna voščilnica je nastala. Kot je že Mojca napisla, nimaš več problemov z verskimi. Marmelada, mmmm.....bezeg, mmmmmm.....njami. Pridna si bila.

Tina Z. pravi ...

vau, nekateri ste uspešni na vseh frontah,vsaka čast, se mi kar sline cedijo, voščilnica pa fantastična.

Zvonka pravi ...

Voščilnica ti je krasno uspela, zelo lepa in nežna je. Mislim, da si s svečo zadela, saj je eden glavnih simbolov krsta. Pa pridna si tudi s kuhanjem in namakanjem, mene še vse to čaka. Bom pa letos probala bezeg in sladkor na sonce, nisem še nikoli. Lp v Ljutomer, Zvonka

Ne-Ja pravi ...

To je res ma vi ste svetovna leta pred nami.... Pri nas jagode komaj cvetijo :(. Hvala za odgovor.

Goga pravi ...

Veš kaj nisem dobila občutka, da tebi kakšna tema ne leži. Krasno si naredila tole za krst.
Dobrote pa sploh, ahh marmelada zgleda slastno, sok imam pa tudi jaz že v kleti :).
Bodi fajn in hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Pozdravček Lili

Unknown pravi ...

Me veseli, da je bila na koncu vse ok z garažo in dežjem. :) Čestitka je prelepa, tale marmelada pa izgleda čisto preveč slastno :)