nedelja, 31. maj 2015

Po mačje

Na CRAFT-alnici so v tokratnem izzivu na vrsti mačke. Izziv pa je posvečen tudi 40-emu rojstnemu dnevu ene najlepših slovenskih otroških pravljic Maček Muri izpod peresa Kajetana Koviča. Rada imam tole knjigico. Svojima otrokoma sem jo velikokrat prebirala. Lepo pa je prisluhniti tudi Neci Falk, ko poje o Mačku Muriju. :-)

Pred časom sem na veliko štrikala mačkone v vseh mogočih barvah. Pri številki 30 sem nehala šteti. :-) Nekaj jih je ostalo doma, ostali so šli s trebuhom za kruhom. Upam, da se imajo lepo. :-)) Pozneje sem "nadgradila" svoje mačkone, jih pomanjšala in delala obeske za ključe. Tudi teh je bilo kar lepo število in niti eden ni ostal doma. S tistimi mačkoni, ki so še pri hiši sem danes naredila foto seanso in si zraven izmislila pravljico. :-)

Prijatelji Mačka Murija in Muce Mace so se zbrali pri stalni mizi na senčnem vrtu gostilne pri Črnem Mačku. Pili so mleko in si pripovedovali zgodbice.


Ko se je kazalec na uri približal peti popoldne, so vzeli čestitko, za katero so poprosili mene, da jim jo izdelam, in se odpravili na poroko Mačka Murija in Muce Mace. :-)



Poročna čestitka z izrezom ljubkih mačk, ki sem jih dobila od Klare, je narejena čisto po moje in malo drugače, kot klasične poročne čestitke. V navdih mi je bila Lilina čudovita čestitka. Osnovo sem poštemplala s štampiljko Najlepšega para in Distress blazinico ter pobarvala z enako blazinico in čez vse s pomočjo plastične šablone Razmetane pike naredila modre pike. Tudi mucka sta pobarvana z enako rjavo barvo, kot je osnova in pritrjena s 3D blazinicami. Vse skupaj sem zalepila na rdečo osnovo, enako kot so srčki in trakec okoli nevestinega vratu.

Čestitko prijavljam na naslednje izzive:
- CRAFT-alnica: Izziv #135. Mačke
- Scrapping4funChallenges: Challenge #43: Wedding/Engagement
- Najlepši par: Galerija meseca maja

Mucki so šli na poroko, mi pa pojdimo na sprehod po našem vrtu. :-)

Kaki

Smokva

Borovnica

Sivka

Vrtnica, sivka, gozdne jagode, plevel :-)

Rastlinjak domače izdelave. :-)

Gozdne jagode

Lep pozdrav do naslednjič. :-)




30 komentarjev:

Cvetoči travnik pravi ...

Sonja, tvoje mačkice in mačoti so super, vsi po vrsti, od ta štrikanih do tistih dveh na voščilnici. Štrikane bi človek kar posvojil:)) Kar se pa tiče vrta imaš pa tudi vse v obilnem rastju. Uživaj v svojem raju. Pozdravček, Andreja V.

Tina Z. pravi ...

lepa zgodba je tole in kar cel komplet simpatičnih mačkonov :))) tudi meni se neka podobna mačja voščilnica podi po glavi in še čaka na realizacijo. in seveda vse pohvale za vrt!

jasna varcakovic pravi ...

Najvise mi se svidjaju mackice i divlje jagode (nisam ih vidjela niti probala zadnjih 100 godina!)

Martina pravi ...

Macke su preslatke. I ja imam jednu:)) Cestika mi je fenomenalna, posebna,drugacija.A vrt..ahhh koje divote.
Lp, Martina

Adrijana Knez pravi ...

Sonja prelepa mačja družinica je nastala in še lepša je "mačja" voščilnica.
Pozdravček iz Koroške, "izgubljena" Jana :))))

Danica pravi ...

Joooj Sonja kako luštno mačjo družinico imaš. Super zgodbico si napisala. Všeč mi e tvoja netipična poročna voščilnica. Sprehod po tvojem vrt mi je prav dobro del. Pravijo, da je malo plevela vedno dobro imeti na vrtu.:)
Lp Danica

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Ne boš verjela, tudi te mačke so mi všeč. In zgodbica....zgrešila si poklic....S to krasno voščilnico je bil novopečen par več kot zadovoljen, glede na to da sta pa sedaj na medenih tednih, pa vprašanje, če sploh pomislita še nanjo in nate.
Bejš no, a na tvojem vrtu raste tudi plevel...sem ti ga že mislila poslati, da bi ga naflancala, če ga slučajno nimaš nič. Vse pohvale za vrt, krasen in ogromen je...borovničeva in kaki marmelada bo. Lep teden ti želim. čao

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

O kako lušne macice na kupu.
Tudi voščilnica je krasna, da o smukvicah po katerih so se mi pocedile sline niti ne zgubljam besed.
Krasno se imate na drugem koncu Slovenije
lp Tamara

Helena pravi ...

Lep sprehod po tvojem ustvarjanju in vrtu :)
Kako prikupne so mini mačkice in lep okrasek za ključe. Prav paše jim v košarici, ko se stiskajo in imajo rade. Voščilnica je mačje srčkasta.

Tina pravi ...

Sonja, kako imate lepo! Pa tvoje mehke mucke so tako ljubke...lepo, da si jim postregla tudi z mlekom. Voscilnice pa ne vem ce so bile kaj prida vesele.... Je pa zato nam bolj vsec!!! Cudovito si skombinirala ozadje....

Hali pravi ...

A kako uživajo z melom...krasne muce mace so

Carmen S. pravi ...

Hallo liebe Sonja,
hast Du die Katzen im Korb selbst gestrickt? wenn ja, sehen sie sehr niedlich aus und sind Dir ganz wunderbar gelungen, sowie die wunderschöne Katzenkarte. Diese tolle Stanze habe ich auch. :)
Ich bin beindruckt, wie weit Dein Garten schon ist. :) Wunderschöne Bilder. :) Bei mir hängt noch kein Obst an den Sträuchern und Bäumen. Es war viel zu Kalt. Ab Donnerstag soll der Sommer endlich kommen.

Liebe Grüße, Carmen

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Tole pikasto ozadje je zelo simpatično, barve so pa res zanimive, lepa poročna, čisto drugačna. In tvoj vrt mi je tako lep, z veseljem sem pogledala fotografije, kako veliko gozdnih jagod imate!

Scrapping4funChallenges pravi ...

Beautiful card, love the cats.
Thank you for your entry at Scrapping4funChallenges.
Rachelle DT
http://scrapping4funchallenges.blogspot.com

Sapfina (Barbara) pravi ...

Kakšni prisrčni mucki in prav simpatično zgodbico si jim pripravila! :) Voščilnica me je pa čisto navdušila! In vrt ... uau, a je sploh kaj, česar nimaš na njem ... ;)

Ne-Ja pravi ...

Šjora ma ti bi morala pričeti še pisati pralvjice - super si tole spesnila :). Mucki v obeh oblikah so svetovni. Tista dva na voščilnici sta res noro zaljubljena, ma uni v košari so pa cart 100 na uro :). Lepe fotke vrta - kdo bi si mislil, da ima pri vas tudi plevel prostor za rast :P.

oldpunca pravi ...

Liebe Carmen, ich habe die Kätzchen selbst gestrickt. Bin froh, dass sie dir gefallen. :-) Danke für ganz liebe Worte von dir. :-)

valentina pravi ...

Kako dobro mačkoni !!
In tvoj vrt prav vabi mojo sladkosnednost na en potep ;).


lp

mtka uri pravi ...

mjau. mi imamo tudi takega mucka. mjau. hvala.

Unknown pravi ...

Kakšni simpatični mačkoni! Res si vsestranska, tudi teli naštrikani so ultra srčkani :) Čudovit vrt imate, takle čas je najlepši za uživanje na vrtičku in nabiranje jagod :)

Unknown pravi ...

mijavvvvv
tale tvoja zgodbica mijavkast:a:)))
mucki wauuuuu pravljicni:) cestitka zelo pipi:)))
vrt bozanski:)))
vse bi imela:))))

Sandra Pecić pravi ...

Haha, mačkice su prave cice. Divne su! A bašta i dvorište bujaju punom parom. Sviđa mi se plastenik domaće izrade.. i nama bi jedan trebao. Možda zasučem rukave.. ;)

Janja pravi ...

Super ozadje ima poročna čestitka. Mi je všeč, ker ni bela in pocukrana :). Je privabila veliko luštnih muck na poroko v prelep vrt. Lp

Zvonka pravi ...

Tvoje pletene muce so hudo dobre, ampak voščilnica je pa top, super si jo zrihtala, mi je zelooo všeč.
Vrt se mi zdi imaš pa zelo velik, gozdnih jagod imate pa tudi več kot mi. Plevel pa tudi mora biti, da se zemlja v tej vročini preveč ne izsuši. Lepo bodi, lp, Zvonka.

Goga pravi ...

Ijoj kok so luštne, so po unmu muštru za Škratka? Tudi čestitka je lepa sam mačkice v peharčku so moje najnaj.
Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Pozdravček Lili

oldpunca pravi ...

Mucki so naštrikani po malo drugačnem muštru, kot škratki. Se bom potrudila z navodili. :-)) Štrikanih muck nisem mogla prijaviti na izziv, saj so bile že večkrat objavljene.

Andreja pravi ...

Sonja, čudovit sprehod si nam pripravila, tako po svojem vrtu kot po svojih umetninah. Zelo lepe mucke si naredila, take nagajivo pisane :-))
Voščilnico pa zelo lepo sestavila.
Hvala, ker se igraš z nama na mačjem izzivu Craft-alnice ... Srečno!

Vladuška pravi ...

Kako fajn si napletla tole zgodbo, še na mleko nisi pozabila :))) Vrt pa deluje na polno.

VSE DOBRO pravi ...

O kakšen čudovit vrtni raj te obdaja ... prelepo ... in mucki nadvse všečni ... en mijavka doma pri nas :o)))

Vse dobro ...

Maja pravi ...

Lušni mucki v takšni in drugačni obliki.
Prelep vrt imaš, hvala da si nas popeljala na kratek ogled :)