torek, 11. november 2014

Martinovo

Zadnje dni v svojem brlogu preživljam dobršen del popoldnevov in večerov. Čisto dobro se počutim med papirčki, lepili, štampiljkami in barvami. Danes sem testirala 3Doodlerja, to je 3D pisalo, ki sem ga dobila  za rojstni dan od Miha. Pravzaprav ga je kupil zase, potem pa ugotovil, da bo meni prišlo bolj prav. No, zaenkrat sem ugotovila, da je pisalo strašno vroče, če ga primeš s prsti in da bo potrebno še veliko vaje, predno mi bo uspelo zadevico vsaj za silo obvladati. Ideje, kaj vse bom naredila,  pa že imam. :-)

Veronika mi je ponovno postavila zanimiv izziv: "Nekaj rumenega, pa zelenega, pa koktajl, pa hitro."  Njeni izzivi ne trajajo 14 dni . :-) Po malo praskanja po glavi, prelaganja papirjev in štampiljk, je nastalo tole:



Za fotografiranje mi je celo uspelo ujeti malo sonca. :-) Ozadje voščilnice je narejeno z akrilnimi barvami. Na ozadje sem odtisnila zvezdice Najlepšega para. Deklica je štampiljka (bonbonček od Tamare), ki sem jo odtisnila, pobarvala z vodenimi barvicami, izrezala ter s 3D penicami zalepila na podlago. Naročnici je všeč, odmeve slavljenke pa še čakam. :-))

Voščilnico prijavljam v Novembersko galerijo Najlepšega para.

Za spodnjo voščilnico, ki je danes v nabiralniku pričakala mojo prijateljico Sandro iz Ljubljane, pa mi je bila v navdih čudovita praznična voščilnica z rokavičkami, ki jo je ustvarila Tina B.  


Tukaj serm se pa prvič poigrala z izrezanimi napisi Najlepšega para, ki mi jih je kot darilce ob mojem zadnjem naročilu poslala Tina, česar sem bila zelo vesela. Tina hvala! :-)

Danes praznujemo god Svetega Martina, ki je zavetnik vinogradnikov in je v naših krajih  zelo spoštovan svetnik. :-). Od danes naprej v sodih ni več mošta, pač pa mlado vino, saj Sveti Martin iz mošta dela vin'. :-) Mi smo martinovali že v nedeljo. Na pečeno raco z rdečim zeljem in mlinci smo povabili tudi dedka in babico. Dragi je prevzel kuhanje, Veronika pospravljanje, meni pa so bila dodeljena bolj dolgočasna opravila, kot na primer likanje...

Sicer se na martinovo peče goska, saj so po legendi goske izdale Martina, ampak v resnici je pečena raca veliko boljša. Sv. Martin nam tega verjetno ni zameril.: -) Takole je zgledalo, ko je dragi postavil obloženo ploščo na mizo in nas je po nosnicah žgečkal omamni vonj, a smo morali počakati, da se je zaključila foto seansa. :-)


 Lep pozdrav do naslednjič. :-)



24 komentarjev:

Martina pravi ...

Čestitke su predivne. Prava mi je fenomenalna. Lijepo si obojala motiv. A Martinjsko jelo izgleda vrlo slasno..njami..
LP, MArtina

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Najprej mi je v oko padla druga voščilnica...noro enostavna, pika na i zlato jabolko. Pri drugi si malo več rezljala, efekt z zvezdicami je naredil čudovito voščilnico, da o barvanju sploh ne govorim. Čudoviti sta .... Pri vaši pojedini pa kapo dol za tvojega dragega...čao

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

O krasni voščilnici
pojedina pa njami
lep po martinov dan Tamara

Tina pravi ...

Mnjami...tole je pa tako slastna objava! Za gurmanske in ustvarjalne duše. Vaša pojedina izgleda res slastna, tvoji voščilnici pa sta mi zelo lepi.

vilinke pravi ...

Čudovita sta in super ustvarjaš "na hitro" ;) njami kakšna pojedina ;)

Vladuška pravi ...

mmmm, kaksne dobrote. Deklic na prvi voscilnici je prava zvezda med zvezdami in pri tej drugi si se lepo poigrala z izrezi in vsem ostalim. Uzivaj v ustvarjanju.

Danica pravi ...

Joj Sonja, tale objava je res slastna. Ne bi se branila tako obloženega krožnika:)))
Drugače pa si zopet lepo ustvarjala. Obe voščilnici sta krasni, na prvi mi je prav fascinantno ozadje, ki si ga naredila.
Lp Danica

helena pravi ...

Cedijo se mi sline, tako slastno je videti. Voščilnici pa vsaka po svoje lepa in posebna, še zlasti druga z zlatim jabolkom, ki me je čisto očaralo.

jasna varcakovic pravi ...

Ho-ho, 3D + izazovan obrok...Divno!

Klaudija Rajković pravi ...

baš divne čestitke, prva mi s eposebice dopada :D pozz

Janja pravi ...

Pri tebi vedno najdem pravo pašo za oči in usta :). Voščilnici sta krasni, pojedina pa zelo slastna. Lp

Hali pravi ...

U kakšna eksplozija barv; zelena, rumena zlata, pa kosilo, njamiiiii

Ne-Ja pravi ...

Sonja tole pa je prava paša za oči in želodček :). Čudoviti voščilnici in čestitke dragemu za kosilo!

Hiška iz papirja pravi ...

Sonja, druga z zlatim jabolkom je zelo elegantna, moje srce je pa osvojila prva - super struktura na ozadju, še majhne rožice si dodala vmes, pa posute zvezdice in deklica s koktajlom v roki - odlično si ujela vse Veronikine želje!

Simona pravi ...

Voščilnici sta krasni - obe. Pojedina pa takšna, da bi zdajle kar sedla k mizi.

Klara pravi ...

Med tem, ko občudujem tvoji krasni čestitki se mi sline kar cedijo ob fotografiji slastne pojedine. :))

Zvonka pravi ...

Obe voščilnici sta krasni, vsaka ima svoj čar in vsaka je unikat zase. Pa tudi vaša pojedina je unikatna. Lp

Renata pravi ...

Čestitki sta zelo lepi. Po Martinovem zapisu, se mi pa sline cedijo.

Sandra Pecić pravi ...

Uh,sve mi se svidja,ali taj splet hrskavog mesa sa papricicama i jagodama..mmmm. Dobar si zadatak imala;)

Andreja pravi ...

Vau, kakšna pojedina :-))
Voščilnici pa sta zelo zanimivi in nekaj posebnega!

Unknown pravi ...

lepe voscilnice :))) no kar pa se papice tiče je tudi pri nas mama oz. babi pripravila podobno :) oče je zrihtal vino ki ga je sam naredil:) cviček:) no ottroci oz. hčere pa smo prnesle sladico da gospodinjo malo razbremenimo:))) tako smo vsi sodelovali in pa seveda se mastili na koncu:)))

moi pravi ...

Tebi pa izzivi res ne delajo preglavic. Krasno si združila vse zahteve. Goska (pardon račka) pa je zadišala do sem ;) Lepo ste se mastili za moj god ;)

Mojca pravi ...

Ti maš pa zelo pridnega kuharja, zgleda zelo slastno! voščilnice pa so tudi prečudovite!!! LP

Adrijana Knez pravi ...

Jooooj Sonja....brez zamere, ampak meni je v oči prvoooo padlaaaa moževa slastna pojedina ;)))) In, da si v svojem "brlogu" je super, saj vidim da nastajajo krasni izdelki. Na prvi mi je všeč rumeno ozadje, ki deluje malce grobo na dotik...ne vem pa kako je v živo :((( in tudi drugo si naredila čudovito!
Lp