petek, 08. avgust 2014

Končno dopust!

V sredo popoldne, ko sem prišla iz službe, sem že na pragu kričala: "Dopuuuuuust!" Dragi, ki je na dopustu že od prejšnjega petka, se ga je že dodobra navadil in je seveda imel čas razmišljati, kako me bo animiral :-). Vprašal me je, kaj nameravam početi takoj v četrtek. Odgovorila sem, da ne želim telefonov in ne računalnika in ne tega, da me nekdo ves čas sprašuje, kdaj bo "tisto" končano, za vse ostalo pa mi je vseeno. Pa pravi dragi: " Odlično. Krasno idejo imam, da ti to omogočim. Za ves dan bo. Greva in spucajva parcelo v nulo!"  Posebnega navdušenja nad njegovo idejo nisem pokazala, sva pa v četrtek res naredila akcijo :-). Gibanje na zraku mi je dalo toliko energije, da sem zvečer uspela sestaviti še voščilnico.

Na Less is More je ta teden na vrsti barvna inspiracija. Rumena, modra, zelena in umazano bela barvna kombinacija me je navdušila za pacanje z vodenkami. Spet :-).
Na papirnato brisačko sem z radirko odtisnila vse predpisane barve v naključnem zaporedju. Za voščilnico sem uporabila samo zgornji sloj brisačke, ki sem ga ovila okrog tršega papirja in na hrbtni strani zalepila z lepilnim trakom. Izrezek rožice sem dobila v bonbončku pri Mojci z bloga Moja darila. Pobarvala sem ga rumeno. Napis pa je moj prvi poskus vročega embosiranja. Pravzaprav so prvi poskusi končali v košu za smeti :-).

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- Less is More: Week 183 Colour Challenge   .....  HAPPY BIRTHDAY SARAH! :-))
- Mavelu.com: Mesečni izziv - Avgust - OKROGLO (štampiljka in lepilna blazinica)

Za danes pa imam za vas še nekaj vitaminov in zgodbico. Tole na sliki je dren. Mihov dren  :-)
Ko se je pred 27-timi leti rodil Miha, je dragi posadil drevo. Dren. Da bo naš Miha zdrav, kot dren!  Danes sta oba odrasla :-). In oba nas razveseljujeta: Miha s svojo pridnostjo, dren pa zgodaj spomladi s prvim cvetjem in v poznem poletju z okusnimi rdečimi sadeži. Tega drevesa škodljivci nikdar ne napadejo. Raste počasi in njegov les je zelo trd. Nekoč, ko so še delali stvari za večnost, so ga uporabljali za ročaje za kmečko orodje. Sadež je zrel šele, ko pade na tla. Vsebuje veliko C vitamina. Sušim ga za zimske čajčke. Tudi marmelada je zelo okusna. Letos bova kuhala žganje, zato ga skrbno zbirava. Veliko pa ga pojemo svežega. 

Lep pozdrav do naslednjič :-)21 komentarjev:

 1. ooooo noro lepa voščilnica, krasno si se znašla in cvet mi je zelo všeč. lepo dopustuj! lp

  OdgovoriIzbriši
 2. Vedno me presenetiš, tokrat z brisačko :). Luštna je.
  Uživaj na dopustu. Lp

  OdgovoriIzbriši
 3. Res imaš odštekane ideje :) super si jo sestavila.
  Uživaj na dopustu :)
  Lp Danica

  OdgovoriIzbriši
 4. Ma bjeba, da ti uspe iz brisačke narediti tako voščilnico!!!!!!!!!! Kapo dol :). Zelo zanimiv dopust si je omislil tvoj dragi, ma taki so pač "moški" :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Uživaj dopustniške dni
  voščilnica je krasna
  delo pa krepi :)
  lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
 6. Lijpeu zabavu na dopustu i puuuuno brandija ti zelim!

  OdgovoriIzbriši
 7. Tvoje ideje sa materijalima koje upotrebljavaš me oduševljavaju. Odlična ti je ova čestitka.
  Lp, MArtina

  OdgovoriIzbriši
 8. Zanimiv začetek dopusta :) Si kar predstavljam, da ti na začetku ni bilo preveč všeč.
  Zelo lepa in domiselna voščilnica.
  In hvala za zapis o drenu.

  OdgovoriIzbriši
 9. vidi se da si puna inspiracije, baš je super ispala ova čestitka...lp

  OdgovoriIzbriši
 10. Papirnata brisača .... ja kaj si še ti ne boš izmislila. Dobro, da te tvoj mož zaposli, drugače bi imela še več ekstravagantnih idej. Pa še dobro izpade.
  Prebrala sem tvoje popotovanje v celoti - kapo dol pred takimi popotniki in nabiralci kilometrov. Sama imam že 320 km (NM-Šibenik), ki jih je potrebno narediti 7 do 8x v sezoni dovolj, kaj šele, da bi morala potovati v enem kosu. Znorim na čisto. Krasne slike, obrazložitev ... vse v piko. Uživaj še v dopustu, izkoristi še teh nekaj poletnih dni, kmalu bo začel padat sneg, pa novo leto, pa čestitke (ja, kar začni z izdelavo, itak bo konec leta kmalu tu). čao

  OdgovoriIzbriši
 11. Krasna voščilnica, pa zgodba o drenu je zelo simpatična:) Lep dopust želim!:)

  OdgovoriIzbriši
 12. Deloven a koristen začetek dopusta,lušna voščilnica:)Sadeže drena dobro poznam saj sem se jih v otroških letih na počitnicah v Vučji gomili vedno najedla,res pa morajo biti temno rdeči,mehki.Najrajši pa sem splezala na drevo ,ki je bilo nizko in zanimivo za skrivanje.

  OdgovoriIzbriši
 13. Pretty card!
  Thanks so much for joining us at Less is More
  Anne
  LIM Designer

  OdgovoriIzbriši
 14. I'm sorry I'm late in commenting.
  This is a sweet card and what a lovely setting you took this picture in!
  Thanks so much
  Chrissie
  "Less is More"

  OdgovoriIzbriši
 15. O Sonja...super si naredila tole voščilnico. neverjetne ideje imaš. Krasna je. :)

  OdgovoriIzbriši
 16. Super in zelo zanimiva voščilnica (beri: p.brisača) v začetku dopustniških dni.
  Uzivaj, Jana

  OdgovoriIzbriši
 17. Interesantno i lepo.. A dren je fantastičan, mogu tek misliti kakva je marmelada...I mi imamo dren već desetak godina, ali strašno sporo raste... Pozdrav;)

  OdgovoriIzbriši
 18. Jaz bi se verjetno zbunila za tak predlog, he he. Ampak kot pravis, na koncu pa pase in se veliko delo je bilo narejeno. Da sploh ne govorim o tem, da ti je uspelo tudi voscilnico narediti. Si pa res izvirna pri uporabi materialov. Dober nacin lovljenja sadezev :)

  OdgovoriIzbriši
 19. Ooooo kako kjuti voščilnica je nastala :) Hvala ker se igraš z nami na našem mesečnem izzivu na Mavelu.com. Pozdravček,

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!