sobota, 24. maj 2014

Prometna nesreča

Današnji dan bi po mojih planih moral potekati popolnoma drugače, kot se je na koncu zasukalo.

Dragi je šel z motorjem in prijatelji praznovat Dan mladosti v Kumrovec, jaz pa sem se  odločila, da ostanem doma, poberem jagode, skuham marmelado, preženem pajke iz stanovanja in si malo oddahnem, po možnosti pod brajdami z dobro knjigo.

Ob enih me je poklicala Veronika, češ da naj pridem na skype. Bila je namreč v Ljubljani. Nič hudega sluteč sem prižgala računalnik in zagledala na ekranu svojega tamlajšega otroka z obkladkom na obrazu. Prvo, kar je rekla, je bilo: "Mami ne sekiraj se, v redu sem." Kako je lahko nekdo v redu, če ima obkladek na nosu? In potem je sledila razlaga. Dopoldne se je s kolesom peljala po Prešernovem trgu, ko je možak z mopedom zavil desno pred njo, da je zadela njegovo zadnje kolo in padla. Na srečo so ji takoj pomagali mimoidoči. En gospod je prijel mopedista, ki je nameraval pobegniti, drugi je poklical policijo, nekdo jo je dvignil, natakarji iz bližnjega lokala pa so takoj prinesli led, da si ga je položila na obraz. Policaji so jo odpeljali v Klinični center na slikanje, potem pa še do stanovanja.


Najlepša hvala vsem, ki ste danes pomagali moji hčerki!  

Po pogovoru z Veroniko sem sedla v avto in šla v Ljubljano. Sedaj si doma celi rane. Jagode, ki so bile namenjene za marmelado sem zmiksala, da jih naš mali ranjenec lahko pije po slamici.


Da pa ne bo govora samo o nelepih stvareh, vam pokažem, kaj vse so poštarji prejšnje dni prinesli k meni.

Valentina iz bloga Po osmi in pol mi je poslala peresnico. In sedaj imam že dva njena krasna izdleka. Hvala!

Ime rože, ki svoje izdelke objavlja na blogu Niti za srečo mi je poslala broško štrikane češnje s čudovitim posvetilom :-) Hvala!

Vse dobro iz bloga NITKARIJE pa je knjižnemu molju, ki se skriva v meni, poslala krasni nakvačkani knjižni kazali jagodi ter zelo lepo voščilnico s toplim verzom o branju :-) Hvala!

Včeraj pa je prispel še paketek iz Nemčije, ki mi ga je poslala Martina iz bloga Male stvari. Poleg škatlice, ki sem si jo izbrala, je priložila še eno manjšo škatlico, čudovito voščilnico in veliko različnih  izrezov :-) Hvala!


Kot da bi že zjutraj vedela, kako smo ljudje odvisni drug od drugega in kaj pomeni, da ti nekdo nesebično pomaga, sem v vsaki trgovini, kjer so zbirali pomoč za ljudi, ki so jih prizadele poplave, še sama nekaj prispevala. Če pomaga vsak malo, smo skupaj pomagali veliko!

Lep pozdrav do naslednjič :-)




30 komentarjev:

vilinke pravi ...

Veroniki želim hitro okrevanje ;) Res je,dobro se z dobrim vrača ;)) vesela sem, da so ji neznanci tako hitro pomagali, še je upanje za nas ;) daril so prečudovita

Martina pravi ...

Brz oporavak želim tvojoj kćeri. Predivne poklone si dobila ovih dana. Uživaj u njima i pazi i mazi kćer dok ne ozdravi.
LP, MArtina

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

To pa je bil dan,
Veroniki čim hitrejše okrevanje-mamin jagodni smothie ji bo pomagal
čestitke za čudovita darila, ki si jih prejela
in pazite nase
dobrodelnost pa je še vedno v nas
lp Tamara

Carmen S. pravi ...

Liebe Sonja,
ich hoffe, Veronika wird schnell wieder Gesund. Zum Glück, haben ihr die Menschen schnell geholfen und mit den leckeren Erdbeeren muß es schneller gehen. :)))))
Herzlichen Glückwunsch, zu Deinen tollen Geschenken. :)

Ganz liebe Grüße und einen schönen Sonntag wünscht Dir, Carmen

Katarina B. pravi ...

Lepo prebrati, da ljudje še pomagajo...v teh časih se jih večina raje obrne stran :/
Veroniki želim da bi se čimprej pozdravila - verjamem, da bo doma deležna vse potrebne oskrbe (in razvajanja)
Darilca pa so čudovita - naj služijo svojemu namenu :)
Lepo nedeljo in lep, uspešen teden :)

Helena pravi ...

Uh, samo da je zdaj vse v redu in tvoja Veronika okreva.
V takšnih trenutkih res vidiš, kako krhki smo in koliko pomeni pomoč in sodelovanje.

jasna varcakovic pravi ...

O, ne...nocna mora za roditelja. Hvala nebesima sve se dobro zavrsilo!

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Konec dober - vse dobro . Za otroke se pa itak prestrašimo še bolj, kot je potrebno. Važno je, da ni hujših poškodb. Hitro okrevanje ji želim, pa mamo ubogat in bo vse v najlepšem redu. Dobrodelnost - mislim, da nas samo še to vleče ven v tej naši preljubi Sloveniji. čao

*Urška* pravi ...

Samo da je vse v redu in da je konec srečen.Ti pa čisto verjamem,da si se pošteno pošteno prestrašila.Naj mladenka hitro okreva.
LP,Urška

Adrijana Knez pravi ...

Veroniki želim čimprejšnje okrevanje in zagotovo bo v dobri oskrbi. Sonja ti pa si prejela krasna darila, ki so ti polepšali dan. Jaz pa vem, da smo Slovenci zelo solidarni kadar gre za naravne katastrofe. Škoda je le, da si (jim) pomagamo samo takrat, ko se zgodi kaj hudega :(... Lp, Jana

Ne-Ja pravi ...

Še se najde kdo, ki je prirpavljen nesebično pomagati. Čimprejšnje okrevanje Veroniki! Ma si pa srečnica z vsemi temi dobrotami, ma češnje sem dobila pa tudi jaz :)

Veronika pravi ...

Hvala vsem za lepe želje. Brez skrbi, da starša tako lepo skrbita za mene, da mi ne more biti prehudega :)

Unknown pravi ...

draga moja żelim ti čimprejšnje okevanje:))) mama in ata pa sta najboljsi obliż za dušo in telo:)))) pazi nase punca :)

Unknown pravi ...

opala pozabila sem ja lepa darila in pozornosti si bila delezna:))) rade te imajo tele punce:)))) no , jaz tudi :)

VSE DOBRO pravi ...

Me je kar pretresel naslov te tvoje objave ... samo, da se končalo kolikor se je lahko dobro in da bo tvoj deklič vredu ... crkljanja staršev pa ni nikoli ne dovolj, ne preveč :o)
Lepo okrevaj Veronika :o)

Vse dobro ...

Simona pravi ...

Take novice so zmeraj najbolj šokantne. Sreča, da se je dobro izšlo in mamino cartanje bo zagotovo pomagalo k hitremu okrevanju. Upam, da je danes Veronika že bolje. Držim pesti in mislim na vaju.

Navihančki pravi ...

Tudi jaz tvoji hčeri želim hitro okrevanje! Samo da je vse v redu. :)

Vladuška pravi ...

Hvala Bogu, da se je vse dobro koncalo. Si pa po drugi strani prava srecka, kaj vse si dobila :) Ampak kvackane jagode imam pa jaz tudi in zelo sem jih bila vesela. :)

Hali pravi ...

uJEJEJ, SAMO DA SE JE VSE DOBRO KONČALO. nAJ ČIMPREJ OKREVA!

Mojca pravi ...

joj,saj vem, se tudi sama vozim po Lj s kolesom in moraš bit res hudo previden ... no pa samo, da se je dobro končalo.tvoje jagode pa zgledajo enkratne pa čeprav niso za v usta :D lp

Mojca pravi ...

joj tudi sama se vozim s kolesom po Lj in vem kako moraš biti previden, šedobro da ni bilo kaj hujšega. tvoje jagode pa so enkratne, čeprav iso za v usta :D LP

Sapfina pravi ...

Joj, s kakšno zaskrbljenostjo sem začela brati tvoje besedilo! Samo, da se je vse izteklo po sreči. Pri mami bo hči gotovo najprej in najlepše okrevala. Hvala bogu za zlate mame.Sem vesela za vsa krasna darilca, ki si jih prejela, ker si jih res zalužiš!
Pozdravček, B.

Janja pravi ...

Jej jej, ko sem videla naslov, me je kar stisnilo. Upam, da gre sedaj že na bolje.
So pa darila, ki si jih prejela čudovita. Lp

Andreja pravi ...

Sreča v nesreči! Upam, da hči dobro okreva in da ji je že bolje :-))
Lepa zbirka bonbončkov/daril se je znašla pri tebi!
Pozdravček na tvoj konec .-)

Klara pravi ...

Ojoj...upam, da je zdaj že vse v redu čeprav strah ostane. Čestitke za vsa ta darilca. Očitno si jih zaslužila. :))

Čarovnije z male kmetije pravi ...

No, to je bil pa en poln dan! Vsega po malo. Tudi jaz veliko razmišljam v teh dneh o tem, kaj bi drug brez drugega in kako si vendarle znamo biti ljudje. Prepričana sem, da je z Veroniko že dosti bolje. Kar pocartaj jo, kolikor lahko :)

Biljana pravi ...

Oh, upam, da bo hčerka hitro okrevala.... Prijetno je brati kako so ji takoj priskočili na pomoč, na srečo so še dobri ljudje, z velikim srcem. Super darilca!!!

Sandra Pecić pravi ...

Uh, mogu misliti kako si se osećala kad si je videla na Skajpu! :( Nadam se da će sve brzo da zaraste. Pa to je bila filmska scena na ulici... Tvoje jagode su dodatno ubrzale oporavak, verujem. Sve najbolje nadalje...

Nena pravi ...

si predstavljam kako si se počutila. od kar ima moja hči avto imam telefon non-stop vklopljen brez njega pa sokraj ne grem niti na wc
ampak hvala bogu se je vse dobro končala in lepo da so ljudje še pripravljeni pomagati

Hiška iz papirja pravi ...

Uff, kaj vse sem zamudila med mojim blog-mrkom! Z naslovom si me najprej prestrašila, potem pa ..... konec dober - vse dobro! Upam, da je Veronika zdaj že čisto ok! Lepe bonbončke si dobila, super :)