nedelja, 4. maj 2014

Nerezine

Bilo je kratko, ampak sladko :-) Prvomajske počitnice že skoraj po pravilu preživimo na morju. Prav paše po dolgočasni zimi napolniti baterije na soncu, sedeti na plaži, malo zaplavati, prebrati kakšno dobro knjigo, se sprehoditi po hribih nad morjem in se naužiti čudovitih vonjav cvetočih dišavnic. Sanjsko :-)

Lošinj je eden izmed "naših" otokov. Ko otroka še nista hodila v šolo, smo šli v Nerezine prvega septembra in se proti koncu meseca s težkim srcem naravnost iz plaže vrnili domov v hladno jesen :-) Veliko lepih spominov je med tistimi kamni...

Naselje Bučanje pri Nerezinah se je v zadnjih letih zelo spremenilo. Veliko hišic je v zasebni lasti, kar pomeni, da si je vsak lastnik naredil drugačno ograjo :-( Nekoč je bilo vse bolj odprto in domače. Dobro, so pač takšni časi. Sicer pa je tudi hišica, v kateri smo bili mi, čeprav še vedno spada pod oznako "sindikalni turizem", obnovljena in ima klimo, letno kuhinjo ter pokrito teraso. "Našim" skalam na otočku pa čas ne more do živega :-)

Naj namesto mene govorijo fotografije.

Končno čas za dobro knjigo. Prebrala sem tri napete kriminalke švedske pisateljice Camile Läckberg. Toplo priporočam. Vrhunsko branje. 

Utrinki.









Planinarjenje. Vzpon na 557 m. Sveti Mikula.









Plavanje. V vodi je Veronika, ampak tudi midva z dragim se nisva dala. Čeprav je imelo morje svežih 15 stopinj, je bilo vredno zaplavati :-)


Rakovica. Mnjami, je bila dobra :-) Dragi se je že pred leti specializiral za lov na rakovice.


Mali Lošinj in dami v rdečem .-)
 Veli Lošinj.



Lubenice na Cresu.

Ena najlepših plaž na Jadranu. Pot navzdol je naporna, gor pa še bolj, ampak se splača. Tokrat smo jo samo gledali od daleč.
 


 Lep pozdrav do naslednjič :-)


31 komentarjev:

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Hvala ti za tole objavo. Tudi moji spomini so na Nerezine krasni. Polnih 15 let v sindikalnih Labodovih hišicah (za prvomajske praznike in poleti) . Vsak kamen sem poznala, vsako potko 100.000 x prehodila, ogromno vragolij naredila (brisače so nekateri prinesli že zvečer, mi pa smo jih znesli na kamne, da jih je plima odplaknila - groza, le kje smo imeli glavo - mladost je bila res norost ). Še celo pokopališče kuščarjev (sedaj se teh živali bojim kot sam hudič) sem imela pri hišici št. okoli 400 - ne vem več točno, ampak bilo je lušno in še enkrat lušno.
Lepo da ste uživali, ob gledanju slik sem uživala tudi sama. Vrnila sem se 35 let nazaj. Hvala ti.

Unknown pravi ...

Hvala za lepe fotke, za vse tiste, ki še nismo šli na morje. Tudi moja sestra in njena družina ter moja starša že redno hodijo v Nerezine, kjer jim je zelo všeč, tudi preko sindikalnih hišk :)

Sandra Pecić pravi ...

Drago mi je što ste imali nekoliko tako divnih dana odmora...Ipak je pravi odmor kad se malo mrdne od kuće ;) Slike i predeli su fantastični, nadam se da ću imati jednom prilike da posetim taj deo obale..Pozdrav!:)

Anonimni pravi ...

Mi gremo v BUČANJE letos na morje po 20.letih.Prosim napišite kaj o naselju.

oldpunca pravi ...

Pošljite mi na mail, kaj vas zanima. Z veseljem vam odgovorim.

Ne-Ja pravi ...

Lošinj, kolonija RK s 80 otroci in jaz zadložena za vse poškodbe, poleg pa še vaditeljica skupini 12 najstnic 14-15 let... To so moji spomini, čeprav potem ko je mularija zaspala je bilo bolj znosno. Je pa res, da je otok sam po sebi čudovit, morje čisto ma polno ježkov, razlgedi iz gričev pa fenomenalni :)

jasna varcakovic pravi ...

Krasne fotke; bas ti zavidim ..nema veze sto je bilo kratko!

Ustvarjalne sanje pravi ...

čudovit oddih,krasne slike,lp

vilinke pravi ...

Čudovite slike ;) super, da si si spet napolnila baterije ;))

Vladuška pravi ...

ooo, kaksne luste nam delas :) Ampak verjamem, da si je super v tem casu na morju nabrat novih moci. Tudi za to, ker ni guzve. Krasne fotke.

Klaudija Rajković pravi ...

divne slike :D nadam se da si se bar odmorila..lp

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Živel prvi maj, in sindikalne kapacitete
vesela sem zate, da si imela čudovit odklop
jaz sem praznike predelala, a se nič ne pritožujem-
nestrpno čakam julij in odhod k mojim skalam, potkam, spominom, ki jih sedaj pišem s svojo družinico.
Lepo je prebrati, da ti je nekdo podoben,
lep nov delovni teden
Tamara

VSE DOBRO pravi ...

Oh kakšne skomine po morju si mi naredila s to objavo ... na tistih čudovitih skalah ob morju bi tudi jaz brala knjigo :o) Krasne slike ste lepili v album srca ... zdaj boste lažje zdržali do "poletnega morja" :o)

Vse dobro ...

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Zelo lepe fotografije ste posneli, luštna objava. Se je kar težko vrnit domov kajne .:)

Simko pravi ...

Zelooooo lepooooo!
Pozdravček,
Simona

Klara pravi ...

Srečnica...zelo lepe fotke. Tudi jaz sem bila že tam in verjamem, da je bilo super. Malo zasluženega oddiha nikoli ne škodi. :))

Unknown pravi ...

ooooo tam je tko lepo u nerezinah bli smo tam pred15 leti in tudi gor na gori in na istem mestu smo se slikali :)))) ja si imelankr lepo vreme mi v novemgradu pa toca in mrazzzzzzz brrrrr no ja sej se bo lepo vreme :) bomo itak se velikokrat sli:)

Trenutki kreativnosti pravi ...

Sonja, "fouš" sem ti. Hvala, da si z nami delila čudovite fotografije.

Mojca pravi ...

ooooo kakšen lep izlet ste si pripravili za prvomajske, se mi toži po morju :) lepe slikice in res ste uživali. lp

Adrijana Knez pravi ...

Sonja hvala, ker si vsem nam naredila lušte :) :) Po komentarjih sodeč, vse komaj čakamo na morski odklop. Ker sem radovedne narave, bomo naslednje leto naredili preklop...iz Paga (katerega obiskujemo ze 7 let) na Lošinj. Tako megleno se spomnim Lošinja kot otrok in nikoli ne bom pozabila, ko smo naslednjo jutro po neurju, videli plazo samih poginulih meduz. Ampak kljub temu smo se imeli fajn!!!
Pozdravček, Jana

Metuljčica pravi ...

Kako je tole dobrodošlo, saj grem tudi sama v kratkem na morje za vikend. Hvala da lepe trenutke deliš z nami. Je pa Lošinj resnično nekaj posebnega. Lep pozdravček.

Andreja pravi ...

Krasno objavo si nam naredila Sonja :-))
Slike povedo vse in delaš mi močne skomine po morju ... obožujem ga in komaj čakam LD .-) V Nerezinah sem bila 1x in res je bilo lepo :-))

ime rože pravi ...

Ufa, morje! In znani kraji. Le da nisem vedela, da se Osorščici reče tudi Sv. Mikula. Čudovito. In zavidam ti morje, res!

Navihančki pravi ...

Lepo ste izkoristili praznike in izgleda ste zelo uživali :) Uf zdej pa tudi jaz komaj čakam morje :)

Carmen S. pravi ...

Liebe Sonja, Du hast uns wunderschöne Bilder aus Deinem Kurzurlaub mitgebracht. Es gibt so viel Natur zu sehen und alles sieht so friedlich aus!!! Ich liebe das Meer. Vielen dank das Du uns eineige wunderschöne Momente aus Deinem Urlaub mitgebracht hast. Hoffentlich hält Deine Erholung ganz lange an. :)))

Liebe Grüße, Carmen

helena pravi ...

Tudi če je bilo kratko, samo, da je bilo sladko......

Simona pravi ...

Takile odklopi so zame nekaj najboljšega. Privoščim ti!

Sonaj pravi ...

Diiivno! Savršeno provedeni dani:miris mora i borovine,šetnja i planinarenje,dobra papica i odlično društvo:) Treba li čovjek išta više poželjeti ?! Čista uživancija ;)

Biljana pravi ...

Super utrinki!!!!

valentina pravi ...

Čudoviti odklop in verjamem da ste si napolnili baterije :).

Na mojem blogu pa te čaka nagrada,zato potrebujem tvoj naslov.

lp

Danii pravi ...

O, kak fajn potepanje :-)
V Lubenicah sem pa tudi jst bila in na poti navzdol srečala kačo - sm kar zavriskala tok sm se ustrašila, boga reva se je pa samo sončla - hahaha