četrtek, 24. april 2014

Metuljček

Prazniki so končani, tavečje dete je šlo v širni svet, ustvarjalni brlog je ponovno v uporabi, novi prazniki in nove dogodivščine pa so že skoraj pred vrati :-)

V Craft-alnici dekleta tokrat želijo videti embosiran detajl na voščilnici. Za enkrat od vseh vrst embosiranja znam narediti samo suho embosiranje na paus. Janjini CAS metuljčki so me tako navdušili, da sem ves čas razmišljala samo o tem :-)

Tole zabavno misel sem našla na netu. Oblikovala sem jo v Wordu in sprintala. Pikasti trakec je delček bonbončka, ki sem ga dobila od Marne. Metuljčka sem pravtako snela z neta, ga 2x prenesla na paus in zgornji del embosirala z iglo. O tem, kolikokrat so se mi čisto na koncu strgale tipalke, pa kdaj drugič :-) Polperlice so se mi zdele čisto zadosten dodatek. S trakcem sem okrasila še notranjost voščilnice.

Na Less is More  ta teden poteka izziv na temo Makes me smile. Tale misel gotovo potegne usta proti ušesom :-)

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:

CRAFT-alnica: Izziv #106: Embosiran detajl

Less is More: Week 168 Theme Makes mi smile. I think, that this funny sentiment "I don't excercise. If God had wanted me to bend over, he would have put diamonds on the floor. " from Joan Rivers realy can make someone smile :-)

Včeraj sem odpeljala sina in njegovo punco na letališče v Gradec, odkoder sta odletela nazaj v Berlin. Vse do njunega checka sem pogumno zadrževala solze, potem me je pa strlo. Jokala sem kot dež. Saj pravim, da se nikdar ne bom navadila teh poslavljanj na letališčih.

Po tem, ko sem se zjokala, sem sedla v avto in - zluftala izhod v prvem krožišču :-) Pa smo šli na panoramski ogled Gradca in okolice! Malo sem krožila sem ter tja, dokler nisem našla uvoza na avtocesto. Namesto 105 sem naredila 130 kilometrov do doma. Otroka sta prej pristala v Berlinu, kot jaz pred domačo garažo :-)

Za konec pa še malo važenja :-) Encijani me tudi to pomlad razveseljujejo s svojo čudovito modro barvo.


Lep pozdrav do naslednjič :-)






28 komentarjev:

Ne-Ja pravi ...

Najprej hvala za tole misel - mi je sedla v srce :P. Pavz papir in embossing sta razred zase - rezultat je na koncu tako lep ma kaj, ko se ti na poti do tja lahko zgodi marsikaj... Zelo lepa voščilnica - všečkam okrašeno notranjost :). Slovesa pa tudi meni ne gredo dobro od rok...

Šmenta, kje pa si staknila tele encijane? Fenomenalni so- ni kaj kraljevsko modra je zkon barva :)

vilinke pravi ...

Res si me nasmejala in mislim, da bo to moj novi moto ;)) voščilnica je tako igriva s tem metuljem in ti verjamem, da si imela veliko dela (in živcev) ;) kaj se pa tiče poslavljanja, sem jaz tudi bolj jokaste sort, bo pa zato ponovno snidenje toliko slajše ;))

Martina pravi ...

Misao je odlična. I mene je nasmijala. A čestitka ti je ispala savršeno. Rastanci-ah,težak posao..u zadnje vrijeme jako dobro znam kako to izgleda i nije nimalo lako..
Lp,Martina

VSE DOBRO pravi ...

Meni je misel narisala nasmeh na ustnice in rdeč trakec z belimi pikicami je najkrasnejši :o)

Oh ta materinska srca, kako so naravnana, kaj vse prenesejo in nosijo v sebi kajne ...

Gredica encijana je bogata - tudi kaj počneš z njimi?

Vse dobro ...

MOJCA pravi ...

Ta misel je pa melodija za moja ušesa. -Hvala za jutranjo haha telovadbo. Za danes sem se že razmigala.
Skromnost pa taka - ta paus metuljček je zame sedmo čudo . Od nekdaj so mi že všeč te embosirane stvari na paus papirju, pa mi nikakor ne grejo od rok. Krasen je, prav tako voščilnica kot celota. Malo - a bogato.
Mame se pa na poslavljanje z otroci ne bomo nikoli navadile. Tako pač je. Saj bo kmalu spet doma in kmalu bo spet šel in ... tako se svet vrti. Važno je, da se z užitkom vrača domov - to pa tudi veliko pove, a ne. čao

Sapfina pravi ...

Krasna voščilnica je nastala. Metuljček ti je super uspel, rdeča pa vnaša ravno pravšnjo mero energije. Hudomušen napis, ni kaj ;) Ampak mi raje segamo po zvezdah, kajne ;)

Pozdravček, B.

*Urška* pravi ...

Fantastična voščilnica.In tale napisana misel me je pošteno nasmejala.Super kombinacijo si izbrala.
Mislim,da smo v večini kar vse mame iste glede poslavljanja od svojih otrok.Tudi sama spadam v skupino jokajočih mam.Je pa zato toliko lepše,ko se vrnejo domov:)
Ob encijah pa sem ostala brez besed.....prekrasni!
LP,Urška

Danica pravi ...

Ta misel je pa res huda ( si jo kdaj izposodim ) :) Čudovito voščilnico si naredila.
Encijani so pa zakon, res ti lepo uspevajo.
Lp Danica

Čarovnije z male kmetije pravi ...

No, saj ne vem ali mi je bolj všeč gredica z encijanom ali voščilnica. Stvari se kar dogajajo kajne. V nas in okrog. Embosiranje ti gre odlično od rok, meni je tvoj metuljček strašno všeč in zdi se mi, da ga je bilo res res težko narediti.
Luštno objavo si napisala, kot vedno zanimivo in še tisto, kar te spravi v jok znaš povedati v hudomušnem tonu. Rada te berem.

Adrijana Knez pravi ...

Sonja...tole pa je čudovita voščilnica :) in prav hudomušno misel si dodala :) ...Upam, da bodo moji ptički še nekaj let v toplem gnezdecu, ker si še tole ne znam predstavljati...verjetno je zelo hudo :(...Pa saj veš, da bodo kmalu prileteli nazaj in bo spet veselje pri hiši...Zelim ti prijeten petek, Jana

Alenka pravi ...

Voščilnica je res čudovita! To z mladički razumem, čeprav so moji še doma, ampak če že gredo kam za krajši čas, mi nekaj manjka in nič ne gre , kot bi moralo iti. Za encijane pa lahko rečem samo WOW!!. Čudovita barva!!!

Simko pravi ...

Voščilnica je krasna z vrhunskim napisom... :). "Ptice" se vedno vračajo...
Pozdravček,
Simona

Vladuška pravi ...

Poslavlanj se človek res ne more navaditi. Tvoja tokratna voščilnica je naravnost čudovita. Leži ti tale CAS varianta in tudi napid je dober :)

Unknown pravi ...

Zelo lepa čestitka. Sama se ne spoznam na noben način embosiranja, tako da kapo dol, vsem ki to znate. :) Upam, da je v srčku že kaj lažje zaradi odhoda sina in njegove punce. Tale zabaven napis, je pa res razlog, da se nasmeješ!
Objemček, Sara.

Hiška iz papirja pravi ...

Še ena CAS lepotička izpod tvojih prstov, metuljček je čudovit! Napis pa prav za nasmejat :)) Slovo od otroka je najbrž vedno težko, ne glede na to, koliko je otrok star ... Upam, da boste kmalu spet imeli možnost biti skupaj! Aja da ne pozabim, encijani so prekrasno čudoviti!

Hali pravi ...

Svetovna misel :-) In čudovita voščilnica in uf, si ne predstavljam, kako se je takole poslavljat, ampak če otroci hočej ov širni svet, jih moramo podpreti, ne? Čeprav je težko, da so le srečni, potem smo tudi mi :-)

Janja pravi ...

Vedno z nasmehom na ustih zapuščam tvoj blog in tudi danes je tako :).
Metulj je prekrasen. Te tehnike ne obvladam in zagotovo si porabila veliko časa. Voščilnica je zelo lepa, napis pa tako zabaven :).
Tam, kjer encijan plav, ves prešerno bahav nežno vabi .... čudovit je.
Poslavljanja se res težka in te povsem razumem.
Hvala, ker si se nam pridružila na 106. izzivu CRAFT-alnice. Lepo bodi, Janja

Dotty Jo pravi ...

A gorgeous card, and a funny sentiment too! Goodbyes are always so hard... Jo x

Sandra Pecić pravi ...

Uh, ni ja ne volim ove fotografije na aerodromima slikane s leđa...lepo znam kako si se osećala pri povratku. Ali barem si imala turneju po okolini ;))
Lepa, elegantna čestitka, leptirić kao da je sleteo...

Mojca pravi ...

ooo kako lep prosojen metuljček! upam, da bo naslednje poslavljanje lažje... verjamem pa da je težko. lp

Chrissie pravi ...

Lovely card!
I have used that Joan Rivers quote on cards before now!
Thanks so much
Chrissie
"Less is More"

Renata pravi ...

Poslavljanja so vedno težka, ta metuljček, bo vsak čas poletel. Lepa voščilnica in navihana misel.

Anne pravi ...

What a beautiful card!
Thank you for joining us at Less is More.
Anne
LIM Designer

Carmen S. pravi ...

Guten Morgen Liebe Sonja,
Deine Karte ist zauberhaft. Schlicht aber sehr Edel gestaltet. Der geprägte Schmetterling ist aus Pergament ist wunderschön und belebt Deine Karte wunderbar. Vielen Dank für die schöne Idee und Deine lieben Kommentare bei mir.

♥Ganz liebe Grüße und ein schönes Wochenende, wünscht Dir, Carmen

Trenutki kreativnosti pravi ...

Joj kako čudovita voščilnica, metuljček je krasen. Kar se pa tiče poslavljanja je vedno težko... upam, da se kmalu spet vidite.
Encijani so noro lepi.
Pozdravček

Andreja pravi ...

Sonja, spet si se lepo razpisal :-))
Voščilnica pa je zelo lepa in ta tvoj CAS stil je narejen vrhunsko! Vsega je dovolj!
Tudi z notranjostjo si se lepo poigrala :-))
Hvala, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici ... Srečno!

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Oh kako bi kmalu ta post odletel s tvojim metuljčkom mimo mene.
Super je in vesela sem, da grem kdaj pokukat tudi kaj nazaj.
Lp Tamara

Goga pravi ...

Zanimivo, kako sem se na začetku prebiranja tvojega posta nasmejala, pri delu z poslavljanjam pa so mi v oči prišle solze. ne zavidam ti, a takšno je pač zivljenje.
Sedaj pa k voščilnici, supr je, napis smešen in tako prav pride. O tem da znaš le suho embosiranj na pavs ?? Ja saj to je najtežje, me ubiramo bližnjice z mapicami in pištolami na vroč zrak ;).
Hvala Sonja, da si nam zvesta v Craft-alnici. Pozdravček od Lili