nedelja, 9. februar 2014

Ko me inspirira #22

Vem, dolgo me ni bilo. Malo sem lenarila, malo sem se igrala bolnika, malo premlevala ideje s srčki, pa je minil teden :-) Ja, pa štrikala sem. V glavnem, nič pretresljivega. Včeraj pa sva z dragim šla malo na potep v Gradec. Po trgovinah. Kupila sva si nove jahalne čelade, da se konj ne bo več smejal moji zeleni otroški kolesarski čeladi :-) Dragi pa ima končno tudi svojo čelado, da si je ne bo več sposojal. Šla sva še v Ikeo z namenom, da samo malo pogledava, pa sva prišlepala celo vrečo drobnarij. V motoristični trgovini pa sva samo prodajala zijala.

Danes sem se lotila realiziranja idej, ki so mi ves teden rojile po glavi. Vladka in Tina v tokratnem že 22. izzivu Ko me inspirira želita videti srčke. Na kakršen koli način. Inspiracijo pa sta našli pri Heleni in Maji Naredila sem tri različne voščilnice, v treh različnih tehnikah. 

Voščilnica s kuvertico mi je bila zelo všeč. Podobno sem videla tudi pri Tini B. Paus papir pa vse premalo uporabljam. Pa tako lepo je delati z njim! Pogruntati moram samo še, kako lepiti, saj me jezi to presneto lepilo, ki se tako grdo sveti.

 
Spodnja voščilnica pa je spet moja improvizacija štampiljk. Pod nož je šel krompir :-)  Za ozadje sem uporabila čudovit Tinin papir s srčki.

 
Spodaj pa je moj prvi poskus paper piecing tehnike. Srček sem našla na netu in ga sprintala na različne barvne papirčke, potem pa rezala in lepila. Šiv okrog srčka je narejen s črnim pisalom. Pa tudi črte, ki ločijo papirčke, sem poudarila s črnim pisalom. Napise sem na vseh treh voščilnicah natisnila s tiskalnikom.

Srček v paper piecing tehniki prijavljam:

Lep pozdrav do naslednjič :-)

35 komentarjev:

Martina pravi ...

Odlične su ti čestitke. Prva m se sviđa najviše ali ni ostale ne zaostaju.Ideja sa krumpirom je odlična.
Lp, Martina

MOJCA pravi ...

Srčkasto. Top 1 - ne morem se nagledat zadnje - kot da bi delala patchwork iz blaga. Kako je dobra ideja. Sem šla takoj na net pogledat, kaj pomeni in vidim, da je ena od vrst tehnike patchworka. Res zanimivo. Krompir - vrnitev v osnovno šolo, paus res premalo videvam in ta kuverta, iz katere padajo srčki je imenitna. Verzi pa - da ne govorim. Ocena - čista 10

Tina pravi ...

Sonja, lepo je priti k tebi na obisk :-) Ko sem `videla` konja, ki se smeje tvoji čeladi, mi je (zaradi njega) prav žal, da si si kupila novo :-) Tvoje voščilnice pa so bile vsaka bolj oh in ah, ko sem se pomikala dol. Krompir!!! Res je tako čudovito izpadlo in ostali dve tudi. Pri pavsu tudi mene jezi lepilo, a ti so super zrihtrala! Zadnja voščilnica pa je že na seznamu: `sprobaj tudi ti`. Hvala, ker si se nama pridružila in lepo bodi.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čudovite srčkaste voščilnice
krpano srce mi je tako lepo
lep nov teden Tamara

Danica pravi ...

Draga Sonja, tudi meni je žal konja, da se ne bo mogel več zabavati na tvoj račun :)
Tvoje srčkaste voščilnice pa so prav čudovite, sploh tretja je super.
Sama pavs kar dosti uporanljam in rešujem te stvari takole: tekočekga lepila dam zelo malo, da se pavs ne razmoču in zguba, seveda ga ne namažem čisto do roba, ker sicer zleze ven in se sveti. Ali pa uporabim lepilo v spreju, ki je prav namenjen lepljenjui pavsa " Perga sprey" kupila sem ga v Memories trgovini, ko so bili še v Ljubljani. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.
Bodi lepo Danica

Vladuška pravi ...

Krasna srckasta objava in se posebej mi je vsec tale zadnja piecing tehnika, tako fajn izpade srcke. In ti znas vedno znova navdusit s starimi dobrimi idejami, kot je stampiljka iz krompirja, s pomocjo katere si ustvarila tako simpaticno mavrico src.

Keti's Projects pravi ...

Joj super voščilnica. Tudi mene je malo zasvojila tale paper-piecing tehnika.Toliko možnosti, pa tako malo časa ;-) Super ideja in izvedba. Zeloooo všeč. Tudi srčki v kuvertici so kjut.
Hvala, ker se igraš z nami na Izazovi i sladkiši.
Keti

Renata pravi ...

Zelo lepe, vse tri. Dobro ti gre, tudi s krompirjem. Kakšen paus papir, pa uporabljaš, kakšna posebna debelina?

Ne-Ja pravi ...

Noro dobre ideje in izvedba :). Zadnja pa zmaga.

papa

Alenka pravi ...

Zelo so mi všeč! Najbolj pa zadnja patchwork:):) Ne morem iz svoje kože:):)

moi pravi ...

Krasne so vse tri, vsaka po svoje, saj si uporabila super tehnike. Pavs si lepo zalepila, nič se ne vidi, tehnika s krompirjem je kar malo pozabljena, pa še super paše na Tinin papir, sestavljanje koščkov pa ti tudi gre super.
esela za vajini novi čeladi, v Ikei pa se ZMERAJ kaj najde ;)

helena pravi ...

Super so, posebej krompirjasta je carska. Nakupovanje čez mejo pa tudi ni kar tako, ampak meni si bila tudi z zeleno čelado čisto fajn.

oldpunca pravi ...

Danica, hvala za nasvet in informacijo. Zelo si mi pomagala.Naslednjič se bom držala tvojih navodil, ker me res jezi, ko lepilo leze na vse strani :-)

oldpunca pravi ...

Uporabljam čisto običajen paus papir, ki ga dobim v domači papirnici.

Hali pravi ...

Čudovite so prav vse!

Trenutki kreativnosti pravi ...

Vse tri so čudovite. Pri prvi mi je všeč, kako si uporabila listek s krasnim verzom, druga itak zmaga s krompirjem, tretja pa je narejena s super tehniko.
p.s.: jaz sem lepila pavs papir z lepilnim trakom, tisto miško.

Lp

Klara pravi ...

Ena lepša od druge. Pri prvi mi je všeč ideja s pavs kuverto, ker se vidijo vsi tisti pisani srčki. Za drugo skoraj ne bi verjela, da so srčki odtisi iz krompirja. Super si ga izrezala. In tretja...ja tretja je pa mega. Zeeelooo mi je všeč "zakrpano" srce. :))

Hiška iz papirja pravi ...

Vau Sonja, tele so pa vse tri zmagovalne! Ja, smo kar malo pozabili na krompirjeve štampiljke pri vsej tej ponudbi "pravih" štampiljk, pa tako super izpade - tvoja voščilnica je najlepši dokaz za to! Me pa zanima, katere barve si uporabila? Pa patchwork srce - enkratno! (koliko klicajev!) :)))

Unknown pravi ...

Pipi si ustvarila vse so super:)...me veseli da nisi več bolančkana in da si sopingirala....pa hit akcija pokaži čeladooooo:)...zdaj boš taglavna hihi....a greš mogoče v vincenzo na sejem 22.2.....sejem ročnih del...

oldpunca pravi ...

O, hvala za tole idejo z lepilno miško. Jo imam, pa se ne spomnim nanjo :-)

oldpunca pravi ...

Maja, uporabila sem navadne vodene barvice, ki sem jih nanašala s čopičem. Me veseli, da ti je všeč :-)

oldpunca pravi ...

Letos še nimam namena iti na sejem v Italijo. Hvala, ker si vprašala :-)

Hiška iz papirja pravi ...

Hvala :)

Klara pravi ...

Krasne so vse tri! Me kar mika, da bi šla v klet po kakšen krompir, da še sama poskusim tole odtiskovanje, ker res super izgleda! :)

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Res so vse voščilnice lepe, ampak tale krpanka - ta je pa najlepša. Nisem še delala krpanke iz papirja, pa mi je tvoj srček tako všeč, da je na vrhu seznama ustvarjalnih dejavnosti :)

Sandra Pecić pravi ...

Srca na sve strane...praznik može da počne!!;)

Metuljčica pravi ...

Čudovite voščilnice, se čisto strinjam s predhodnicami in na čisto vsakem izdelku sem našla kakšno izredno podrobnost.

Mojca pravi ...

kakšni krasni srčki!!! lp

Simko pravi ...

Kakšne čudovite barve izžarevajo iz tvojih voščilnic, Sonja! Vse so mi všeč! Zelo pa me je pritegnil srček na zadnji voščilnici... :).
Pozdravček,
Simona

Simona pravi ...

Tele tri pa dobesedno dvigujejo razpoloženje. Krasne so. vesele, prav kličejo nasmeh na usta. In vesela sem, ker si zdrava.

Janja pravi ...

Čudovite voščilnice si naredila. Lp

Navihančki pravi ...

Zelo prisrčne voščilnice! ♥♥♥ Še posebej tale s kuvertico je tako ljubka! :)

Andreja pravi ...

Zelo lepe srčkaste voščilnice so nastale!
Veliko sem zamudila pri tebi, a vse bom nadoknadila!
Pozdravček

Andreja pravi ...

Hvala, ker se igraš tudi z nami pri "Izazovi i Slatkiši" :-))

Maja pravi ...

super ideja
lp Maja