nedelja, 5. januar 2014

Praznična ustvarjanja


Prazniki so spet prehitro minili. Hčerka je šla nazaj v Ljubljano. Jutri bo zame prvi delovni dan letos.

Dva prosta tedna sem maksimalno izkoristila. Pridno sem ustvarjala in temu primerno razmetano zgleda tudi v mojem ustvarjalnem brlogu. Mislim, da bo pred nadaljnimi aktivnostmi  nujno potrebno vse skupaj pošteno pospraviti. Z dragim sva ugotovila, da je tudi pospravljanje ustvarjanje :-) Vsega, kar je nastalo med prazniki še niti pokazati ne morem, saj en paketek še potuje proti Berlinu. Zgodilo pa se je točno to, kar se pri nas zgodi vsako leto: vedno imamo premalo voščilnic. Tokrat sta se naše navade nalezla tudi babica in dedek :-)

Ker na Craft-alnici dekleta tokrat želijo videti naša božična ustvarjanja, spodnjo voščilnico z zvezdico prijavljam na Izziv#98 - Božični čas. Ozadje je servetek prilepljen s kuhinjsko folijo in likalnikom. Zvezdica je v dveh velikostih izrezana iz filca in okrašena z gliter glujem. Končno sem se tudi spomnila, da imam na kupe washi trakcev, ki jih vse premalo uporabljam. Pa tako enostavno je!


Spodaj pa sta še dve voščilnici nastali pet pred dvanajsto :-)

Ideja s čokoladico, oblečeno v snežaka, mi je bila tako všeč, da sem jo morala preizkusiti.

Tako pa je bila okrašena miza za silvestrsko večerjo. Zvezdica je moje delo, zlaganje prtička pa hčerkino. Praznovali smo hčerka, dragi, moja starša in jaz. Čisto lepo smo se imeli. Dragi je pripravil angleške bifteke, našo najljubšo silvestrsko večerjo. Dedek mraz se je letos spet izkazal :-)




Spodnja voščilnica pa je nastala za sinka sestre hčerkinega bivšega fanta. Mali Valentin je bil rojen malo pred novim letom. Copatke je naštrikala moja mama.

Voščilnico prijavljam na MilkCoffe Challange Celebrations Challenge,  kjer želijo videti karkoli na temo praznovanja. Rojstvo četrtega otroka v družini je gotovo razlog za praznovanje :-)


V ponedeljek pa sem šla še zadnjič lansko leto jahat. Dragi ni mogel z menoj, ker ga je grdo "vsekalo" v križu. Zato, ker ni bilo uradnega fotografa, je tudi fotografij malo. Za vzorček :-) 



Lep pozdrav do naslednjič :-)

32 komentarjev:

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Draga Sonja,
to pa je objava in pol-
sploh se ne morem nagledati
voščilnice so super, snežački, ki skrivajo čokolado tudi, smrečice na krožniku
so fantastiččne in konji-ja v leto konja bomo kmalu prišli.
Lep pozdrav na drugi konec naše deželice
Tamara

Mojca pravi ...

ksko luštne voščilnice pa snežaki so mi tudi zelooooo všeč. vidim, da ste imeli tudi krasno novoletno večerjo in tista voščilnica s štirkanim malim pulovrkom pa je pika na i, kakoooooo huda ideja!!! za konjička pa bo sigurno še čas, saj bo vreme letos bolj jesensko in ne zinsko, kajne. lp

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Mmm kakšna pojedina :)

Lepo si ustvarjala, tudi moja mami Vesna ( http://kvacka-rajzaduso.blogspot.com ) je bila podobna pridna kot ti :D same ustvarjalke :)

Unknown pravi ...

Draga moja lepo se ti gode da si tko fraj:)pol se pa dogaja itak pa tko al tko hiter mine ane?...Lepo si ustvarila vse po vrsti :) hrana pa tudi kar seka iz ekrana hihi:).....pol pa paše mal ježe ane?....uspešen dan jutri in naj ti hitro mine...jaz začnem z razprodajo tko da bom kr izmučena zvečer...ampak služba je služba še bog da je:)

Unknown pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Čarovnije z male kmetije pravi ...

O, prtiček zložen v smrečico je pa tako super! Kajne da res, prazniki minejo čisto prehitro :(
Lepo si ustvarjala, pa jahanje te je očitno čisto prevzelo, da si se tudi brez dragega podala v dir. Dobra si :))

Martina pravi ...

Pozdrav Sonja,
kod tebe ima stvarno puno novosti. Lijepo i ugodno provedeni praznici sa najmilijima su nešto posebno. Lijepe čestitke si napravila, a zadnja za dečkiča mi je posebno lijepa. Sve dobro ti želim,
Lp, Martina

MOJCA pravi ...

Oho, ti si pa dopust maksimalno izkoristila. Vse krasno, najbolj pa voščilnica s štrikanim puloverjem. Za njo pa jaz pravim, da fino seka iz ekrana in si bom mušter kar posvojila (zadnje čase vidim samo take voščilnice, ker bom junija prvič babi). Ti pa konj vidim da sta že ENO. Lep začetek tedna ti želim. čao

Biljana pravi ...

Uf, koliko izdelkov, pridna 100/h!!!!!

Ne-Ja pravi ...

WAW to pa je bil ustvarjalno - aktiven dopust :). Tudi meni je zelo všečna ideja s pletenim puloverčkom, za snežake sem pa že avtorici obljubila da jih bo potrebno narediti. Zelo si bila pridna, tako da verjamem, da je bil dedek Mraz velikodušen :).

LP,
Jerneja

Renata pravi ...

Da se ne ponavljam, celotna objava je super. Voščilnice, take in drugačne, čoko snežak, štrikana voščilnica, silvestrska večerja mmm...

Mojca pravi ...

Lepo in aktivno so vam minili prazniki in dopust. Izdelki so pa vsi po vrsti čudoviti!!!
Lp.

Simko pravi ...

Krasna objava Sonja! Tokrat sem se malo dlje zadržala pri voščilnici za fantka... :). Zelo mi je všeč!
Pozdravček,
Simona

helena pravi ...

Imeli ste se res krasno in ustvarjalno. Lepo.

Ne-Ja pravi ...

Še eno vprašanje - kje se da kupiti tako majhne pletilke?

oldpunca pravi ...

Pletilke so palčke za ražnjiče, ki sem jih po končanem štrikanju odščipnila na pravo dolžino. Jaz sem bolj za improvizacijo, kot za velike nakupe :-) Tukaj najdeš malo boljši opis: http://oldpunca.blogspot.com/2013/10/za-male-fantke.html

Sapfina pravi ...

Toliko domačnosti veje iz tvojega prispevka, da kar pogreje srček. Zelo lepe voščilnice si ustvarila, tista z rožico in pletenim pulovrčkom pa sta megastični!

Pozdravček, B.

Jane Savage pravi ...

Beautiful card, Sonja. I love that little knitted sweater. So cute!
Thank you for joining us at the MilkCoffee Challenge. Jane xx

Nena pravi ...

ja december je za nami zdaj je treba pošteno stopit v januar. vidim da ste lepo praznovali, čoko snežaki so pa itak zakon :) jaz že iščem ideje za valentinovo pa potem noč čarovnic itd ;)

Danii pravi ...

Čudovite čestitke, ampak una s pletenim pulovrčkom je pa zakon :-)

Hiška iz papirja pravi ...

Vidim, da je večini najbolj padel v oči mali pleteni puloverček, tudi meni, priznam :) Neverjetno simpatična ideja z dodanimi pletilkami, če bi znala štrikat, bi si tole idejo takoj sposodila :) Tudi ostale voščilnice so lepe, pa snežakci in pojedina in jahanje, res ste preživeli lepe praznike pri vaši hiši - super!

Unknown pravi ...

Jst sem se zaljubila v čestitko s pletenim puloverčkom!♥♥♥ :)

moi pravi ...

Po slikah sodeč ste se imeli krasno in tudi krasno ste si naredili.
Naj vas ta občutek sreče spremlja še naprej v letu.

Vladuška pravi ...

Tudi jaz sem se po 14 dneh danes vrnila v sluzbo (v Avstriji je namrec bil se vceraj praznik) in je bil kar malo sok :))) Ampak hvala Bogu smo prilagodljivi in sem ze v teku :))) Pravi luksuz je biti tako dolgo doma. Vidim, da tebi vsekakor ni bilo dolgcas in super za vse ustvarjene stvari tako v tvoji ustvarjalnici kot tudi v kuhinji.

Janja pravi ...

Sama sem danes prvič v novem letu malo pomigala :).
Voščilnice in ljubki, sladki snežaki so zelo lepi.
Hvala, ker sodeluješ na 98. izzivu CRAFT-alnice. Lp

Hali pravi ...

Pridna si bila in super praznovanje ste imeli in super za 2 prosta dneva. Tudi meni sta manjkala, od vseh silnih praznovanj, koncertov... ah ja emšo kaže zobe ;-)

Danica pravi ...

Vidim, da ste se imeli zelo lepo :) Naredila si tudi kar nekaj lepih izdelkov. čestitka s pletenim puloverčkom je pa top!
Lp Danica

Carmen S. pravi ...

Oh, was warst Du wieder fleißig liebe Sonja. So viele süße Werke hast Du wieder erstellt. Alle sind wunderschön gearbeitet. Mein Favorit ist Die Karte mit dem süßen Strickpullover und den niedlichen Baby Schuhen dazu.
Auf dem Pferd, machst Du auch eine sehr schöne Figur. Man sieht, das Dir das Reiten Spaß macht.

Ganz liebe Grüße und einen schönen Abend wünscht Dir, Carmen

Simona pravi ...

Ti pa nisi počivala, ampak si res aktivno polnila baterije. Pridna, ni kaj. Moj poklon.

Unknown pravi ...

Pohvale za vse povedano in fotografirano!

Andreja pravi ...

Veliko lepega ustvarjanja je bilo :-))
Hvala, ker se igraš z nami v CRAFT-alnici. Srečno!

BojaMoja pravi ...

Same lepe stvari, same dobrote :) ampak najbolj se mi pa dopade konjiček :))) pa, predvidevam, labodi v ozadju :))