torek, 07. maj 2013

Moje prvo naročilo

Jaz si pa znam naložiti delo! Pred prazniki me je sodelavka prosila, da ji naredim vabila za Prvo sveto obhajilo njene hčerke. Zakaj pa ne! Ampak obljubiti je eno, držati obljubo pa drugo. Slabo poznam simboliko, ki spremlja svete zakramente. Sem pa radovedna in se rada kaj novega naučim. No, pa sem se vrgla v globoko vodo! Pravzaprav sploh ni bilo tako težko. Vem, kje iskati. Po vaših blogih. Hvala vsem za ideje in navdih :-) Nastalo je pet približno enakih vabil, saj sem vse izrezala ročno. Napisi so sprintani na šeleshamer in izrezani. Za kelih sem si v slikarju narisala šablono. Rožice so štancane, rdeče pikice pa so narejene z glitter glujem. Edina zahteva naročnice je bila, da naj bodo vabila bolj enostavna. Super! 
Končano je bilo pozno zvečer in nasledni dan je bilo potrebno vse skupaj oddati, kar je vidno na kvaliteti  fotografij :-(  Sicer pa je najbolj pomembno to, da je bila sodelavka zelo zadovoljna in vesela. Povedala pa mi je še, da je bila tudi njena hčerkica presrečna, ko je videla vabila. In baje bom naslednje leto za njeno tavečjo hčerko tudi delala vabila za birmo. Jupi! Se že veselim novega izziva :-)

Spodnje fotografije pa so nastale na našem dvorišču. Marelica :-) Fotografirala sem jo za sina, da bo videl, kaj ga čaka, ko pride domov. In njegova reakcija, ko je videl fotko: "Mami! Fokus imaš na drenu in ne na marelici." Aja? Bo že držalo, če on tako pravi :-) Letos se je oplodilo veliko več cvetov, kot lani. Ko stojim pod marelico, sanjam marmelado, cmoke, pecivo.... in amaretto :-)

Na moj cvetoči encijan sem pa res ponosna! Čisto malo sem ga pred leti prinesla od mame, sedaj pa se je razrasel v pravo preprogo. Veliko punc, ki znajo bolje z rožami, kot jaz, ga ne more vzgojiti. Po mojem preveč komplicirajo. Moj raste skupaj s sivko in trsom jorke. Cveti skozi vse leto, splomladi pa najlepše.Lep pozdrav do naslednjič :-)

17 komentarjev:

 1. Lepo si naredila vabila za Prvo sveto obhajilo! ...in seveda čestitke, za tvoje prvo naročilo... :).
  Pozdravček,
  Simona

  OdgovoriIzbriši
 2. Bravo za tvoje prvo naročilo! Lepa vabila si naredila.
  Lp Danica

  OdgovoriIzbriši
 3. Super si izpeljala to narocilo in lepa vabila si pripravila. Vrt pa ti tudi krasno uspeva, pa naj bodo to drevesa ali cvetlice.

  OdgovoriIzbriši
 4. Vabila so izpadla krasno. Preprosto je najboljše in najlepše. Mogoče imajo katere roko za rože vendar tvojim tudi nič ne fali. Upravičeno se lahko pohvališ z vrtom in - encijanova preproga je res prekrasna. Čao

  OdgovoriIzbriši
 5. Super vabila in kako lepo je pri tebi-vse v cvetju.
  Lp Tamara

  OdgovoriIzbriši
 6. oooo kako so lepa vabila! pa res maš lepe rožice! lp

  OdgovoriIzbriši
 7. Četitke za naročilo! Zelo lepa vabila si oblikovala in ker so delana "na roko", so še toliko bolj vredna. Kako so pomembni tile zeleni koščki okoli naših domov, kajne? Jaz bi brez vrta, trave in dreves shirala in se zadušila od stiske ...

  Pozdravček,
  Barbara

  OdgovoriIzbriši
 8. Čudovita vabila si naredila.Joj,pa kako prekrasne rožice imaš.Lp

  OdgovoriIzbriši
 9. Čudovita vabila:)...slikice ful lepe oz.rožice....otroci nas pa itak skozi nekaj učijo...tudi pri meni je tako:)

  OdgovoriIzbriši
 10. Čestitke za super speljano naročilo, krasna vabila si ustvarila. In krasne rožice imaš, LP:)

  OdgovoriIzbriši
 11. Vau in vse to si izrezala na roke .... čestitam. Zelo so lepa. Lp

  OdgovoriIzbriši
 12. zelo dobro ti gre od rok tako papirčkanje kot slikanje. no ja seveda če sin pravi da fokus ni tam kje mora bit bo že držalo :)

  OdgovoriIzbriši
 13. Krasna vabila! Ja, preprosta so najlepša, vendar je tudi v njih vloženo veliko dela in truda, sploh, če je vse rezano na roke. Rožice pa........ti malce zavidam, kako lep encijan! :)

  OdgovoriIzbriši
 14. Super vabila in... preproga encijana... Res lepo!

  OdgovoriIzbriši
 15. Lepa vabila.Mmhmhm marelice... pri mojih jih je toča dobro oklestila :-( Encijan imam tudi jaz, mi ga je tast dal malo in luštna blazina se je že razrasla :-)

  OdgovoriIzbriši
 16. O, kako lepa preproga encijana. Meni se tudi ne razraste :( Sicer pa ugotavljam, da je letos cvetoče leto. Cveti vse, kar še ni nikoli in tudi plodov je polno. Upajmo, da bodo ptički prizanesljivi.
  Vabila so mi všeč. Lepo si se potrudila.

  OdgovoriIzbriši

Vesela sem vašega obiska in komentarja. Hvala!