ponedeljek, 14. oktober 2019

MŠPU: sezona #7, naloga #2

Druga naloga v MŠPU je leseno ozadje. Tina je pokazala precej preprosto obdelavo papirja v lesene deske. Velikokrat sem se že mučila z deskami. Vedno na svoj način, ki se mu po domače reče "okoli r*ti v žep". :-) Lahko pa tudi čisto navadno kompliciranje, kar je ena mojih specialitet.
 

Deske so mi bile tako všeč, da jih najrajši sploh ne bi z ničemer prekrila. :-) Po dolgem prekladanju šablonic sem našla minimalistično rešitev. Za smrekove vejice sem uporabila papir, našprican s spreji, kot nam je pokazala Vladka. Vrhunska ideja. Prej sem vedno papir barvala z distressi, kar je veliko bolj zamudno opravilo. Kroglice, ki sem jih obesila na vejo kar z zlatim gel pisalom, so Tinina darilca ob nakupu. Mini pentlje pa so posodile (Ne)strašne pošasti. Napis je iz lanske kolekcije prazničnih napisov. Mislim, da ni treba posebej povdarjati, da je vse od Najlepšega para. :-)

Drugo domačo nalogo oddajam v MŠPU #7.

Naslednjo voščilnico sem naredila že pred časom, pa nikdar ni prišla na vrsto za objavo.

Snežaka sem izdelala "ročno" s krogi s šivi Najlepšega para. Korenček sem izmaknila drugemu snežaku, roke so noge nekega ptiča, usta in oči so narisane s črnim flomastrom. Ozadje je narejeno s spreji in pošpricano z belo tempero. Izrez, ptiček in napis so od Najlepšega para.

Voščilnico prijavljam na naslednja izziva:
- CAS Christmas October Challenge: Winter Scene
- Najlepši par: Galerija meseca oktobra

Za protiutež prazničnima voščilnicama vam pokažem še eno poročno, izdelano z ustvarjalnimi pripomočki Najlepšega para. Nekaj starega (Nestrašne pošasti, Cvetlična čipka), nekaj novega (Na poti, Kazalo s cvetjem) in nekaj sposojenega (Andrejina ideja - objavila jo je na FB - kako z maskiranjem dobiti pogled na avto z zadnje strani).

Voščilnico prijavljam na izziv Zadeni novo kolekcijo Najlepšega para (Na poti, Kazalo s cvetjem).


Lep pozdrav do naslednjič. :-)


 

20 komentarjev:

Danica pravi ...

Tudi to domačo nalogo si naredila več kot odlično.
Sem se pa malo dlje zadržala pri poročni voščilnici, všeč mi je postavitev čipk.

Tina pravi ...

Ja, ti Sonja...kako sem navdušena. Bom začela zadaj...tvoj poročni avto je tako zelo ljubek!!!...pa snežak, ki steguje roke k napisu, na katerem mirno sedi ptiček...in leseno ozadje z malimi bunkicami. Vse je krasno!!!

Klara pravi ...

Oooo kako krasna poročna voščilnica! Čisto vse mi je všeč! Snežak je srčkan, ker se tako lepo smeji, navdušenje nad snegom je očitno:)! Lesena ti je pa prav tako super uspela!

Vladuška pravi ...

Bom začela na koncu, saj mi je v oko padlo, kako domiselno si uporabila kotno šablono, da si dobila videz ceste. Pa ta snežak je svetovn. In seveda odlično opravljena domača naloga.

Ne-Ja pravi ...

Sonja, ti si multipraktik...Takoj skočim k zadnji, ker mi je v "uč padel" svetoven efekt ceste s šablono čipke. Snežak je prikupen 100 na uro in seveda huda ideja o sestavljanju šablon. Tvoj lesen opaž pa pričara praznično vzdušje, tisto pristno, domače, brez prevelikega pompa in kiča :) :) :).

Helena pravi ...

Mini dodatki na prvi, da lepo pride do izraza leseno ozadje. Mislim, da nas je Tina vse razveselila, kako na hitrco narediti lesene deske :)
Prikupen snežak že kliče sneg. Naj pusti, da še malo uživamo v jesenskih barvah.
Poročna pa je romantična in vesela.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Wauuu, kako lepi praznični in poročna. Super Sonja.
Moram tudi jaz zavihati rokave, da me prazniki ne prehite.
Lep dan Tamara

Cvetoči travnik pravi ...

Ja Sonja, ponovno hudo, hudo pridna;) - vidim, da sva bile v nekaterih trenutkih zelo na isti valovni dolžini (bunkice, vrvica z zlatim pisalom:). Izdelava dilc je res fantastična inovacija in mislim, da se bodo sedaj bolj pogosto pojavljale na naših izdelkih.
Snežak je, tako sposojen z različnih koncev, super in tako se vidi, da v bistvu ne rabimo toliko šablon, potrebno se je znajti:))).
Poročna pa tudi super, lepo si avtek spedenala v poročno limuzino:))). En pozdravček in objem, Andreja

*Urška* pravi ...

Tudi jaz bom začela kor od zadaj.Postavitev čipke je več kot odlična in v sredini poročni avtek...noro.Nagajivi snežak je prav lepo dobil svoje mesto na voščilnici, ki je prav prikupna in ta prva je res tista tradicionalna, brez katere prazniki vsekakor ne smejo biti.Pohvale za vse tri lepotičke.

Brenda in IN pravi ...

You did a great job of making a wooden background for your ornaments. It is lovely and so are your other cards, a sweet snowman with his bird friend and pretty wedding card.

Linda pravi ...

Your snowman wintery scene is so adorable. Thanks for joining us at CAS Christmas

Valerija pravi ...

Iiii, kake lepotičke. Super si spremljala pouk in naredila domačo nalogo z odliko. Snežak je tako simpatičen in poročna nežna in posebna...

Susan pravi ...

Two wonderful Christmas cards, and a great wedding card! The snowman is so cute looking up at his little bird friend. Thanks for joining us at CAS Christmas.

leycika pravi ...

Super izgledajo vse :) Na prvi si naredila krasno ozadje...tudi jaz sem včeraj poskušala, zdaj še samo čakam na naročeno zalogico, da jih okrasim :) Pozdravček

moi pravi ...

Krasno si se znašla in uporabila tako nove kot stare šablone (našega) Najlepšega para ;) Lepe si vse po vrsti.

Bonnie pravi ...

Three fantastic cards, Sonja! I especially love that snowman and how you've built him! That face is adorable and makes me smile! Thanks so much for sharing with us at CAS Christmas!

Hali pravi ...

KAKŠNE IDEJE sONJA, TALE S ČIPKO IN POROČNIM AVTOM, PA LES IN SNEŽAK NA KRASNEM modrem ozadju, čudovito ustvarjanje!

Loll pravi ...

The sweet cards Sonja. Especially love that sweet handmade snowman looking up at the little birdie. Adorable! Thaks for sharing with us at CAS Christmas!

Lyn Bernatovich pravi ...

A wonderful assortment of cards! I especially adore the snowman and bird for CAS Christmas challenge!

Renata pravi ...

Spet vse izdelano v nulo. Lepo ti gre kombiniranje, starih in novih šablon. Poročna....BREZ BESED. Sedi 5.