sobota, 22. junij 2019

Twofer Card #17

Danes imam za vas dve voščilnici, ki sem ju dokončala včeraj in zgodbico v dveh delih, ki se je končala danes popoldne. Najprej vam povem zgodbico.

Prvi del se je zgodil prejšnjo soboto. Dragi je našel način, kako preživeti soboto, da nama ne bi bilo doma dolgčas po tem, ko so otroci odšli. :-) Zjutraj sva odpeljala motor na servis v Kranj. On na motorju, jaz za njim z avtom. Domov sva se vrnila čez Planino pod Golico in Jesenice in preživela prijetno popoldne v družbi krasnih ljudi.
Zgodbo z motorjem sva končala danes. V obrnjenem vrstnem redu. Od doma sva šla z avtom v prijetno toplem poletnem jutru. Ko sva v Kranju prevzela motor, je začelo deževati. In potem je deževalo, kot bi bil sodni dan. Čeprav sva se veliko ustavljala in skušala pustiti dež mimo, naju je za vsakim naslednjim ovinkom pričakal s še večjo močjo. Pred zadnjim izvozom iz avtoceste pa je od vsega hudega motor crknil. Ne vem, kdo je pazil na naju, da se ni nič zgodilo in je dragi motor lahko porinil do bencinskega servisa, kjer se je odcedil in posušil, da sva lahko prišla domov.  Mislim, da imam za en lep čas dežja in ceste dovolj. Naslednje tri dni bom v brlogecu med papirji in barvicami.  Obljubim. :-)

Sedaj pa k lepšim stvarem. :-) Včeraj sem uspela dokončati dve voščilnici s čebelami za Twofer Card Challenge.  In za rep ujela izziv! :-)


Prijavljam ju na izziv: Twofer Card Challenge #17: Bees


 Najprej poglejmo preprosto enoslojno voščilnico s čudovito mislijo o prijateljstvu.

Ustvarjala sem s šablonami in štampiljkami od Najlepšega para. Pravokotnik sem izrezala iz akvarelnega papirja in nanj odtisnila štampiljko cvetočega travnika, čebeli in napis. Barvala sem z zig markerji in vodnim čopičem. Za malo dinamike sem dodala perlice.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- Najlepši par: Galerija meseca junija (rezalna šablona Okrašeni pravokotniki, štampiljka Tri lepe misli, štampiljka Pikapolonice)
- Moving Along With The Times: 100 - CAS
- Addicted to Stamps and More: Challenge #346: Anything Goes
- Inkspirational: Challenge #189: Garden

Druga voščilnica pa je čestitka za diplomo, maturo, uspešno zaključen tečaj kuhanja...karkoli. :-)


Na akvarelni papir barve medu sem s stencil šablono (Stamploration) z lepilno blazinico in perfect pearls izdelala satovje. Čebelice so odtisnjene, pobarvane in izrezane. Napis so posodile (Ne)strašne pošasti Najlepšega para. Dodatki so iz perla papirja umazano bele barve. Na fotografiji se ne vidi, kako se vzorec satovja blešči.

Voščilnico prijavljam na naslednje izzive:
- CAS Stencil Challenge: June - Perfect Pearls
- Stamplorations: The Never-Ending Anything Goes Challenge


Lep pozdrav do naslednjič. :-)





22 komentarjev:

Julia Aston pravi ...

Two lovely bee cards - the perfect pearls make a wonderful honeycomb behind them on your 2nd card! thanks for sharing with us at CAS Stencil Sonja! xx

Darnell pravi ...

Oh, my goodness, Sonja, what a horrible time you had coming home! I'm thankful to the angel who is watching over you! With the translation, it sounded like Silvo's brand new bike engine died? But that you were able to fix it quickly and be on your way? Whatever it was, you made it and thank God!

I'm loving your sensational bee designs! Your meadow of flowers with the little bees happily pollinating is as sweet as can be, especially with the sediment and the cross-stitch border! And your Perfect Pearl shine on the honeycomb makes your second design very warm and elegant for your bees! Love the hexagon pad and outline for added interest! Thank you so much for playing in Twofer Card Challenge #17! Hugs, Darnell

Robyn Oliver pravi ...

Two fabulous card Sonja, and lovely honeycomb stenciling on the second, thanks for sharing with CAS Stencil, Robyn

Wendy L pravi ...

So beautiful, thanks for joining us at MAWTT , xxx

Cvetoči travnik pravi ...

Draga Sonja, da ne bodo samo angl.komentarji prilagam še svojega😉. Seveda se vama z dragim dogaja, škoda pa, da je bila zgodba v obratni smeri tako namočena. Še sreča, da je bil prvi del sončen in❤ in sreča, da se je tudi včeraj vse lepo končalo.
Sicer pa je bilo cortno tudi tvoje ustvarjanje in čebelicam si priskrbela dobro pašo😉.
Lep pozdrav tebi in dragemu in upam, da bodo vajine poti še kdaj vodile preko našega konca. En velik objem in 😘😘 Andreja

Nataša pravi ...

Draga Sonja, samo, da ste srečno vrnila domov.
Planina pod Golico res lep kraj mi trije smo ga obiskali prejšnjo soboto.


Voščilnica sta zelo lepi, še posebej mi je všeč tista s satovjem.
Lepo nedeljo,
Nataša

Jože pravi ...

Vama verjamem,da ni nikoli dolgčas,ti še vedno ustvarjaš lepe
voščilnice in drugo,upam,da vaju bo še kdaj pot ponesla v spodnje Posavje.
Lepe pozdrave obema

Furrbster pravi ...

These are both brilliant cards,

Thanks for playing along with us at MAWTT,

Hugz Tinz

nancy littrell pravi ...

So glad you finally got home safe and sound, Sonja. I love both your CAS bee cards. So pleased you entered your 2nd shiny beautiful bee card in our CAS Stencil Card Challenge. Hugs..Nancy

Ne-Ja pravi ...

Sonja, samo da sta prišla v "enem kosu" do dodma. Vreme ga je res orngi sviralo prejšnji teden, ma če pogledamo iz svetle plati - si bila pa pri eni fejst šjori n aobisku ;). Tvoji čebelji voščilnici sta zakon. Popolnoma si me navdušil anad CAS voščilnico, satovje se pa tako lepo sveti... Omenila si lepljivo blazinico in prahec... Si uporabila blazinico za toplo embossiranje ali obstaja še kaj v tem smislu?

Anita in France pravi ...

Your little garden is a delight, Sonja ... so detailed and such a lovely spot for all those buzzy bees! The shimmer and shine on the honeycomb background on your second card is brilliant ... the bees in and around their little hexagons are a delight! Thanks so much for playing along with us at Twofer! Anita :)

Linda pravi ...

Beautiful cards. Love the shimmery honeycomb. Thank you for playing along with the CAS Stencil challenge xx

Valerija pravi ...

Ojej, še sreča, da se kljub smoli ni zgodilo kaj hujšega.
Voščilnici pa fenomenalni. Res popolnoma različni in vsaka nekaj posebnega.

Julie B pravi ...

A fab Twofer, love the contrast between the two.
Thanks for sharing the second at ATSM. :)

Kara Lynne pravi ...

I'm so glad you got home safely after such an ordeal! Your two bee cards are wonderful! I love the little row of flowers tended by the cute bees. The shimmer of the Perfect Pearls is beautiful and the bees look right at home in their honeycomb! Thanks for joining in the fun with us at the Twofer Card Challenge!

Maja pravi ...

Tistega pranja od zgoraj vama nikakor ne privoščim, še dobro, da se je vsaj srečno izteklo. Voščilnici sta zelo lepi, prav zanimivo, kako je možno z enakimi motivi ustvariti toliko različnih voščilnic.

Helena pravi ...

Takšne nepredvidljive dogodivščine se nam ponavadi še bolj vtisnejo v spomin. Samo, da je bilo vse O.K.
Krasni voščilnici s simpatičnimi in delovnimi čebelicami.

Renata pravi ...

Brez bliskanja, bi še preživela. Potem je z mano konec. Voščilnici sta tako mili in zelo, zelo lepi. Nemogoče se je odločit za eno.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Kako čudovite bzzzz voščilnice
super so Sonja
lp Tamara

Hali pravi ...

uf ja, tole vreme je res nekaj norega, konec dober, vse dobro. Kako čudovito si po vseh stresnih zadevah ustvarjala... navdušila me je prva CAS, res so mi všeč, pa meni nikakor ne gredo od rok :-)

cm pravi ...

Oh my! Smiling all over my face in seeing these delightful bee-themed cards! I'm especially taken with the bees buzzing around the sweet garden of flowers! Thank you for sharing your creativity in the Inkspirational gallery!
~carol

Penny Light/Light Whimsy pravi ...

Bumble bees are adorable and I love both of your designs and coloring. I love it. Thanks for playing along with us at MAWTT,